Claritine kombo 120 mg/5 mg tablete s podaljšanim sproščanjem (10 tablet)

Zdravilo Claritinekombo blaži simptome, ki spremljajo alergijski rinitis (seneni nahod) in virusni rinitis, to je kihanje, smrkanje ter srbenje nosu, dihanje pri zamašenem nosu in srbenje ter solzenje oči.
Več...
Pakiranje 10 tablet
6,96€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: tablete
Mesto uporabe: nos, oči
Oznaka: draženje, kihanje, nahod, srbenje
Vsebnost: dekongestiv, antihistaminik
Zdravje: potovanje

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

psevdoefedrinijev sulfat/loratadin

Kaj je zdravilo Claritine kombo in za kaj ga uporabljamo
Kaj je zdravilo Claritine kombo

Zdravilo Claritine kombo vsebuje kombinacijo dveh učinkovin – loratadina, ki deluje kot antihistaminik in psevdoefedrinijevega sulfata, ki deluje kot dekongestiv.

Kdaj vzeti zdravilo Claritine kombo
Zdravilo Claritine kombo blaži simptome, ki spremljajo alergijski rinitis (seneni nahod) in virusni rinitis. Blaži simptome, kot so kihanje, smrkanje ter srbenje nosu, dihanje pri zamašenem nosu in srbenje ter solzenje oči, pri odraslih in otrocih, starih 12 let ali več.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Claritine kombo

Ne jemljite zdravila Claritine kombo:

 • če ste alergični na loratadin, psevdoefedrin ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).

Ker vsebuje psevdoefedrin, zdravila Claritine kombo ne jemljite, če:

jemljete tudi zdravila za srce ali krvni tlak,

 • jemljete zaviralce monoaminooksidaze (zaviralce MAO, skupina zdravil proti depresiji) ali ste ta zdravila nehali jemati v zadnjih 14 dneh,
 • imate zvišan očesni tlak (glavkom),
 • imate težave z odvajanjem seča, zaporo sečil,
 • imate zvišan krvni tlak,
 • imate bolezni srca ali ožilja,
 • ste imeli kdaj možgansko kap,
 • imate čezmerno dejavno žlezo ščitnico.

Opozorila in previdnostni ukrepi
V določenih primerih ste lahko neobičajno občutljivi na dekongestiv psevdoefedrin, ki ga to zdravilo vsebuje. Pred začetkom jemanja zdravila Claritine kombo, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, če:

 • ste starejši od 60 let; starejši so namreč lahko občutljivejši za učinke tega zdravila;
 • imate sladkorno bolezen (diabetes mellitus),
 • imate rano na črevesju, ki povzroča zoženje želodca, tankega črevesja ali požiralnika (stenizirajoči peptični ulkus),
 • imate zaporo črevesja (zaporo pilorusa ali dvanajstnika),
 • imate zaporo sečnega mehurja,
 • ste imeli v preteklosti težave z dihanjem zaradi krča mišic v pljučih (bronhospazem),
 • imate težave z jetri, ledvicami ali sečnim mehurjem,
 • ste naročeni na kožne teste za ugotavljanje alergij. Zdravila Claritine kombo ne jemljite dva dneva pred testiranjem, ker lahko to zdravilo vpliva na rezultate preiskav,
 • ste imeli v preteklosti pri uporabi zdravil, ki vsebujejo psevdoefedrin, obliko hude kožne reakcije, imenovano akutna generalizirana eksantemska pustuloza (AGEP), s simptomi in znaki, kot so vročina, pordelost kože ali majhni razširjeni mehurčki.

Zdravniku povejte, če občutite ali so pri vas ugotovili kaj od sledečega:

 • visok krvni tlak,
 • hiter srčni utrip ali razbijanje srca,
 • nenormalen srčni ritem,
 • slabost s siljenjem na bruhanje in glavobol ali poslabšanje glavobola med uporabo zdravila Claritine kombo. Zdravnik vam bo lahko svetoval prekinitev zdravljenja.

Če ste napoteni na kirurški poseg, vam bo zdravnik morda svetoval, da 24 ur pred posegom prenehate z jemanjem zdravila Claritine kombo.

Zdravilo Claritine kombo vsebuje psevdoefedrinijev sulfat, pri katerem obstaja možnost zlorabe, večji odmerki psevdoefedrinijevega sulfata pa so lahko toksični.

Otroci
Ne dajajte tega zdravila otrokom, mlajšim od 12 let.

Druga zdravila in zdravilo Claritine kombo
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali, ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

To je še posebej pomembno, če jemljete:

 • digitalis, zdravilo za zdravljenje nekaterih bolezni srca, ker bo morda treba prilagoditi odmerek,
 • α-metildopo, mekamilamin, reserpin, alkaloide veratrum in gvanetidin, zdravila za zdravljenje visokega krvnega tlaka, ker bo morda treba prilagoditi odmerek,
 • dekongestive (peroralna ali nazalna uporaba), zdravila za zmanjšanje apetita (tablete za hujšanje) ali amfetamine, ker lahko skupaj z zdravilom Claritine kombo zvišajo krvni tlak,
 • ergot alkaloide proti migreni (kot so dihidroergotamin, ergotamin ali metilergometrin); skupaj z zdravilom Claritine kombo lahko zvišajo krvni tlak,
 • linezolid (antibiotik), bromokriptin (zdravilo za zdravljenje neplodnosti ali Parkinsonove bolezni), kabergolin, lizurid in pergolid (zdravila za zdravljenje Parkinsonove bolezni); skupaj z zdravilom Claritine kombo lahko zvišajo krvni tlak,
 • antacide, ker lahko povečajo učinek zdravila Claritine kombo,
 • kaolin, ker lahko zmanjša učinek zdravila Claritine kombo.

Zdravilo Claritine kombo skupaj s hrano, pijačo in alkoholom
Zdravilo Claritine kombo se lahko jemlje s hrano ali na tešče. Ni se pokazalo, da bi zdravilo Claritine kombo povečalo učinke alkoholnih pijač.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Če ste noseči ali dojite, uporaba zdravila Claritine kombo ni priporočljiva. Loratadin in psevdoefedrin se izločata v materino mleko. Za psevdoefedrin, ki je učinkovina v zdravilu Claritine kombo, so pri ženskah, ki dojijo poročali o zmanjšanem nastajanju materinega mleka.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ne pričakujemo, da bi zdravilo Claritine kombo v priporočenem odmerku povzročalo zaspanost ali zmanjšano zbranost. Vendar pa so v zelo redkih primerih nekateri občutili zaspanost, kar lahko vpliva na sposobnost za vožnjo ali upravljanje s stroji.

Zdravilo Claritine kombo vsebuje laktozo in saharozo
Tablete s podaljšanim sproščanjem Claritine kombo vsebujejo laktozo in saharozo. Če vam je zdravnik povedal, da imate intoleranco za nekatere sladkorje, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Laboratorijske preiskave
Ker antihistaminiki lahko vplivajo na rezultat kožnega testa, morate najmanj dva dni pred kakršnim koli kožnim testom prenehati jemati zdravilo Claritine kombo. Športniki, ki jemljejo zdravilo Claritine kombo, bodo lahko imeli pozitiven izvid doping testa.

Kako jemati zdravilo Claritine kombo
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

To zdravilo je za peroralno uporabo.
Tableto pogoltnite celo s tekočino. Preden jo pogoltnete, je ne drobite, ne lomite in ne žvečite.

Priporočeni odmerek za odrasle in otroke stare 12 let ali več je ena tableta s podaljšanim sproščanjem Claritine kombo dvakrat na dan s kozarcem vode, s hrano ali na tešče.

Ne vzemite večjega odmerka zdravila in ga ne jemljite pogosteje, kot je priporočeno v tem navodilu.
Zdravljenje z zdravilom Claritine kombo ne sme trajati več kot 10 dni, razen če vam je tako svetoval zdravnik.

Magnex - večje pakiranje za isto ceno.

Magnex - večje pakiranje za isto ceno.

Magnex je izdelek finskega farmacevtskega podjetja Vitabalans. Vsebuje magnezij, ki prispeva k delovanju mišic, ter vitamin B6, ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. Oba prispevata tudi k zmanjševanju utrujenosti in k delovanju živčnega sistema. V promocijskem pakiranju prejmete 70 tablet ...