Veseli nas, da ste izbrali Petrolovo pot do Lekarnarja

Če označite polje podajate izrecno soglasje, da bo PETROL d.d., Ljubljana vaše posredovane osebne podatke obdeloval, za namene trženja. Podano soglasje lahko kadarkoli prekličete. Več.
Stranka z izpolnitvijo in potrdilom obrazca poda izrecno soglasje, da Petrol kot upravljavec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke in sicer za naslednje kategorije osebnih podatkov: podatke, ki se nanašajo na imetnika, med drugim: ime in priimek, kraj, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, elektronski naslov, podatke o gospodinjstvu, velikosti stanovanja, o poslovni dejavnosti, načinu plačila in predvidenem roku nakupa novega izdelka, o ogrevanju, spolu, datumu rojstva, zaposlitvenem statusu, vrsti stavbe. Stranka s potrdilom podaja soglasje, da Petrol za potrebe segmentiranega in ciljnega trženja obdeluje vse podatke, ki jih hrani o posamezniku in jih je pridobil ob njegovih nakupih, sklepanju pogodb ali med drugimi oblikami interakcije s potrošnikom.

Stranka z ustrezno izpolnitvijo in potrdilom soglaša, da Petrol te podatke obdeluje in zbira za spodaj naštete namene: statističnih obdelav, pošiljanja ponudb, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja oglasnih gradiv, obveščanja o novostih v dobaviteljevi ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev, določanja odjemalčevega okvira porabe, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, za telefonsko in pisno anketiranje, izgradnje baze podatkov za potrebe upravljanja odnosov s kupci, neposrednega, segmentiranega in ciljnega trženja.

Stranka lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za pošiljanje oglasnega gradiva, obveščanja o novostih v ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev. Dovoljenje se lahko prekliče pisno na naslov: Petrol d.d., Ljubljana, Dunajska 50, 1000 Ljubljana, s pripisom Petrol klub, na elektronskem naslovu klub@petrol.si ali na brezplačni telefonski številki 080 22 66. Odjava je možna tudi s klikom ob vsakokratnem elektronskem pošiljanju oglasnih sporočil ali v primeru brezplačnega SMS sporočila s SMS sporočilom »Petrol stop« ali »Stop« na številko 4246.

Petrol zagotavlja, da bo prejete osebne podatke stranke in vse ostale podatke obdelane pri uresničevanju svojih zakonitih interesov, ki prevladajo nad interesi stranke, ščitil pred nepooblaščenim razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam, in sicer v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Petrol bo hranil osebne podatke do preklica soglasja za obdelovanje osebnih podatkov. Podatki o poslanih oglasnih sporočilih se hranijo do preklica dovoljenja za pošiljanje reklamnih sporočil. Stranka z dano privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča Petrol, da za namene: določene v teh pravilih, posreduje podatke o stranki svojim podizvajalcem na ozemlju Republike Slovenije, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi podatkov in ki podatke obdelujejo v njegovem imenu in za njegov račun, navedene zgoraj, posreduje svojim odvisnim, pridruženim ter skupaj obvladovanim družbam dane imetnikove osebne podatke. Družbe iz te alineje so navedene na strani http://www.petrol.si/o-podjetju/petrol/skupina-petrol. Stranka s potrdilom tega obrazca soglaša, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami, kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Manj.
Close icon

Olynth HA 1 mg/ml, pršilo za nos

Zdravilo Olynth HA 1 mg/ml se uporablja za zmanjšanje otekanja nosne sluznice pri nahodu, izcedku iz nosu in alergijskem rinitisu ter za lajšanje izločanja sluzi pri vnetju obnosnih votlin in vnetju srednjega ušesa.
Več...
Pakiranje 10 ml
7,79€

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

ksilometazolin, hialuronska kislina

Kaj je zdravilo in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo Olynth HA 1 mg/ml vsebuje ksilometazolin, ki pomaga ožiti žile v vašem nosu in tako zmanjšuje nabreklost nosne sluznice, in hialuronsko kislino (v obliki natrijevega hialuronata), ki ščiti in vlaži nosno sluznico.
Zdravilo Olynth HA 1 mg/ml se uporablja:

olynth pršilo za nos

 • za zmanjšanje otekanja nosne sluznice pri nahodu, izcedku iz nosu in alergijskem rinitisu,
 • za lajšanje izločanja sluzi pri vnetju obnosnih votlin in vnetju srednjega ušesa, če ga spremlja izcedek iz nosu.

V primeru kroničnega rinitisa (daljše draženje nosne sluznice) lahko zdravilo Olynth HA 1 mg/ml uporabljate le po predhodnem posvetu z zdravnikom, saj lahko pride do poškodbe nosne sluznice. Zdravilo Olynth HA 1 mg/ml je namenjeno odraslim in otrokom starim od 6 let naprej.

Zdravila ne uporabljajte
Ne uporabljajte zdravila Olynth HA 1 mg/ml, če imate suho vnetje nosne sluznice (rhinitis sicca).

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila
Pred zdravljenjem z zdravilom se posvetujte s svojim zdravnikom:

 • če imate zvišan očesni tlak, še posebej pri akutnem glavkomu z zaprtim zakotjem,
 • če imate hudo bolezen srca in ožilja (npr. koronarno bolezen srca, hipertenzijo),
 • če imate presnovne motnje (npr. povečano delovanje žleze šcitnice – hipertiroidizem ali sladkorno bolezen).

Jemanje drugih zdravil
Sočasna uporaba nekaterih zdravil in zdravila Olynth HA 1 mg/ml lahko privede do povečanja krvnega tlaka in težav s srcem. Obvestite svojega zdravnika, če jemljete antidepresive, kot je tranilcipromin (inhibitor MAO), ali triciklične antidepresive.

Nosečnost in dojenje
Ne uporabljajte zdravila Olynth HA 1 mg/ml med nosečnostjo, saj njegov vpliv na nerojenega otroka ni dovolj raziskan.
Zdravila ne uporabljajte med dojenjem, saj ni podatkov o tem, ali učinkovina prehaja v materino mleko.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Daljša uporaba ali uporaba večjega odmerka zdravila Olynth HA 1 mg/ml ima vpliv na delovanje srca, ožilja ali živčevja. To lahko vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev. Če se ne počutite dobro, ne vozite ali upravljajte strojev.

Pomembne informacije o zdravilu
V primeru kroničnega rinitisa lahko zdravilo Olynth HA 1 mg/ml uporabljate samo po predhodnem posvetu z zdravnikom, saj lahko pride do poškodbe nosne sluznice.
Ne uporabljajte zdravila pri otrocih, mlajših od 6 let. Vedno se posvetujte z zdravnikom o uporabi zdravila pri otrocih.

Odmerjanje zdravila
Odrasli in otroci, starejši od 6 let: Če zdravnik ne predpiše drugače, uporabite po 1 vpih zdravila Olynth HA 1 mg/ml v vsako nosnico do trikrat na dan.

Način uporabe zdravila

 1. Snemite zaščitni pokrov. Pred prvo uporabo večkrat zaporedoma pritisnite sprožilo pršilnega nastavka, dokler iz šobe ne začne pršeti enakomerno porazdeljena meglica. Pri nadaljnji uporabi bo pršilnik že pripravljen za takojšnjo uporabo.
 2. Držite vsebnik navpično. Vtaknite pršilni nastavek v vsako nosnico ne pršite pod nos.
 3. Enkrat pritisnite pršilo. Med vpihavanjem rahlo vdihnite skozi nos. Enako ponovite tudi za drugo nosnico.
 4. Po uporabi namestite zaščitni pokrov nazaj na vsebnik.

Če zdravnik ne predpiše drugače, zdravila Olynth HA 1 mg/ml ne uporabljajte dlje kot 5 dni. Zdravilo lahko ponovno začnete uporabljati šele po večdnevnem premoru.

Blank slika

Druge oblike

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Eucerin obdaruje vaše poletne nakupe.

Eucerin obdaruje vaše poletne nakupe.

Ob nakupu 2 izdelkov Eucerin vam podarimo: Eucerin pH5, losjon za umivanje (200 ml). Eucerin losjon za umivanje je losjon za vsakodnevno umivanje obraza in telesa – celo če koža ne prenaša mil. Čisti posebej blago in ohranja lastno zaščito kože. Primeren tudi za vsakodnevno umivanje kože, ...