Veseli nas, da ste izbrali Petrolovo pot do Lekarnarja

Če označite polje podajate izrecno soglasje, da bo PETROL d.d., Ljubljana vaše posredovane osebne podatke obdeloval, za namene trženja. Podano soglasje lahko kadarkoli prekličete. Več.
Stranka z izpolnitvijo in potrdilom obrazca poda izrecno soglasje, da Petrol kot upravljavec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke in sicer za naslednje kategorije osebnih podatkov: podatke, ki se nanašajo na imetnika, med drugim: ime in priimek, kraj, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, elektronski naslov, podatke o gospodinjstvu, velikosti stanovanja, o poslovni dejavnosti, načinu plačila in predvidenem roku nakupa novega izdelka, o ogrevanju, spolu, datumu rojstva, zaposlitvenem statusu, vrsti stavbe. Stranka s potrdilom podaja soglasje, da Petrol za potrebe segmentiranega in ciljnega trženja obdeluje vse podatke, ki jih hrani o posamezniku in jih je pridobil ob njegovih nakupih, sklepanju pogodb ali med drugimi oblikami interakcije s potrošnikom.

Stranka z ustrezno izpolnitvijo in potrdilom soglaša, da Petrol te podatke obdeluje in zbira za spodaj naštete namene: statističnih obdelav, pošiljanja ponudb, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja oglasnih gradiv, obveščanja o novostih v dobaviteljevi ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev, določanja odjemalčevega okvira porabe, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, za telefonsko in pisno anketiranje, izgradnje baze podatkov za potrebe upravljanja odnosov s kupci, neposrednega, segmentiranega in ciljnega trženja.

Stranka lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za pošiljanje oglasnega gradiva, obveščanja o novostih v ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev. Dovoljenje se lahko prekliče pisno na naslov: Petrol d.d., Ljubljana, Dunajska 50, 1000 Ljubljana, s pripisom Petrol klub, na elektronskem naslovu klub@petrol.si ali na brezplačni telefonski številki 080 22 66. Odjava je možna tudi s klikom ob vsakokratnem elektronskem pošiljanju oglasnih sporočil ali v primeru brezplačnega SMS sporočila s SMS sporočilom »Petrol stop« ali »Stop« na številko 4246.

Petrol zagotavlja, da bo prejete osebne podatke stranke in vse ostale podatke obdelane pri uresničevanju svojih zakonitih interesov, ki prevladajo nad interesi stranke, ščitil pred nepooblaščenim razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam, in sicer v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Petrol bo hranil osebne podatke do preklica soglasja za obdelovanje osebnih podatkov. Podatki o poslanih oglasnih sporočilih se hranijo do preklica dovoljenja za pošiljanje reklamnih sporočil. Stranka z dano privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča Petrol, da za namene: določene v teh pravilih, posreduje podatke o stranki svojim podizvajalcem na ozemlju Republike Slovenije, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi podatkov in ki podatke obdelujejo v njegovem imenu in za njegov račun, navedene zgoraj, posreduje svojim odvisnim, pridruženim ter skupaj obvladovanim družbam dane imetnikove osebne podatke. Družbe iz te alineje so navedene na strani http://www.petrol.si/o-podjetju/petrol/skupina-petrol. Stranka s potrdilom tega obrazca soglaša, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami, kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Manj.
Close icon

Test ovulacije, Clearblue Digital (10 testov)

Ovulacijski test deluje tako, da zazna povečanje ravni luteinizirajočega hormona (LH) v vašem urinu. Nenaden dvig ravni LH se zgodi približno 24–36 ur pred sprostitvijo jajčeca iz jajčnikov.
Več...
Pakiranje 10 testov
27,90€

Medicinski pripomoček

Test ovulacije Clearblue Digital - kako deluje?

Test ovulacije deluje tako, da zazna povečanje (dvig) ravni luteinizirajočega hormona (LH) v vašem urinu. Nenaden dvig ravni LH se zgodi približno 24–36 ur pred sprostitvijo jajčeca iz jajčnikov. Ta proces je znan kot ovulacija, ki se ga lahko testira. Najbolj plodni ste na dan, ko se zazna nenadni dvig ravni LH, in naslednji dan. Ovulacijski test deluje na detekciji ravni LH.

Vaša 2 najbolj plodna dneva se začneta takrat, ko se zazna nenaden dvig LH. Če imate v teh 48 urah spolne odnose, bodo vaše možnosti za zanositev kar največje.

Primer izgleda testa ovulacije:

test ovulacije clearblue test

Kdaj uporabiti ovulacijski test?

Da bi ugotovili dolžino cikla, štejte dan pričetka menstruacije (prvi dan polne krvavitve) kot dan 1. nato pa nadaljujte s štetjem do dne, preden se začne naslednja menstruacija. To število dni je dolžina vašega cikla.

Če ne poznate običajne dolžine cikla, priporočamo, da počakajte vsaj en menstrualni cikel preden uporabite test ovulacije in si zabeležite dolžino tega cikla. Če se dolžina cikla spreminja za več kot 3 dni, uporabite najkrajši cikel, ki ste ga imeli v zadnjih 6 mesecih, da ugotovite, kdaj morate začeti s testiranjem za ovulacijo.

Če želite začeti s testiranjem ovulacije, ne da bi poznali dolžino vašega cikla, priporočamo, da začnete na 10. dan. Vendar pa lahko zamudite nenadni dvig LH, ker ste s testiranjem začeli prehitro ali prepozno.

Tabela za pregled ovulacije

S spodnjo preglednico izračunajte, na kateri dan morate začeti s testiranjem ovulacije. Testirate lahko kadarkoli v dnevu, vendar pa je dobro, da to počnete vsak dan ob približno istem času. Za večino žensk je najbolj priročno, da to storijo zjutraj. Pomembno je, da vsaj 4 ure pred testiranjem ne urinirate, pred testiranjem ovulacije pa tudi ne zaužijte preveč tekočin.

Uporaba:
Glejte priložena navodila za uporabo.

Dodatne informacije:
Odstranjevanje držala testa
Ko prenehate uporabljati držalo testa, odstranite baterije tako, da ločite zgornjo in spodnjo polovico na koncu, ki je bliže zaslonu. Odstranite baterije iz osrednjega kovinskega pokrovčka v testu ovulacije. Baterije zavrzite v skladu s programom za recikliranje. Pozor: Baterij ne razstavljajte, ponovno polnite in jih ne dajajte v ogenj. Ne pogoltnite jih. Shranjujte jih nedosegljive otrokom. Preostanek držala zavrzite v skladu s programom za recikliranje električne opreme. Električne opreme ne dajajte v ogenj.

Vnovična uporaba držala testa
Če med testiranjem poškropite držalo testa, ga morate obrisati. Nadaljnje testiranje ni mogoče, če je na zaslonu prikazan vaš testni rezultat ovulacije ali simboli napak. Ti bodo prikazani 8 minut (ali 2 minuti, če je bil zaslon ugasnjen in ste ravno izvrgli testno paličico). Če ste odvzeli vzorec urina, lahko testno držalo uporabite takoj, ko je zaslon prazen. Ko ste pripravljeni, da držalo znova uporabite, ponovite navodila od koraka 1 dalje z novo testno paličico.

Opozorila:
S tem držalom ovulacijskega testa uporabljajte samo testne paličice za ovulacijo Clearblue Digital. Test ovulacije je za domačo uporabo. Samo za in vitro diagnostično uporabo. Shranjujte pri sobni temperaturi. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Testa ne uporabljajte, če je zaščitna folija testnih paličic poškodovana. Ne uporabljajte testne paličice, ki ji je potekel rok uporabe. Testnih paličic ne uporabljajte ponovno. Ni namenjeno uporabi za kontracepcijo. Ta navodila veljajo za model SPD, št. 505121/H.

Ker je prenatalna nega zelo pomembna za dojenčkovo zdravje, vam priporočamo, da se posvetujete s svojim zdravnikom, preden poskusite zanositi. 

Ovulacijski test Clearblue Digital kot medicinski pripomoček izpolnjuje zahteve za elektromagnetne emisije po standardu EN61326. Njegove elektromagnetne emisije so zato nizke. Motnje iz druge električne opreme niso pričakovane. Testa ne smete uporabljati v bližini virov močnega elektromagnetnega sevanja, npr. mobilnih telefonov, saj lahko ti preprečijo pravilno delovanje. Da preprečite elektrostatično razelektritev, testa ne uporabljajte v zelo suhem okolju, še zlasti v takem, v katerem so prisotni sintetični materiali.

Eucerin obdaruje vaše poletne nakupe.

Eucerin obdaruje vaše poletne nakupe.

Ob nakupu 2 izdelkov Eucerin vam podarimo: Eucerin pH5, losjon za umivanje (200 ml). Eucerin losjon za umivanje je losjon za vsakodnevno umivanje obraza in telesa – celo če koža ne prenaša mil. Čisti posebej blago in ohranja lastno zaščito kože. Primeren tudi za vsakodnevno umivanje kože, ...