Test ovulacije, Clearblue Digital (10 testov)

Ovulacijski test deluje tako, da zazna povečanje ravni luteinizirajočega hormona (LH) v vašem urinu. Nenaden dvig ravni LH se zgodi približno 24–36 ur pred sprostitvijo jajčeca iz jajčnikov.
Več...
Pakiranje 10 testov
27,90€

Test ovulacije Clearblue Digital - kako deluje?

Test ovulacije deluje tako, da zazna povečanje (dvig) ravni luteinizirajočega hormona (LH) v vašem urinu. Nenaden dvig ravni LH se zgodi približno 24–36 ur pred sprostitvijo jajčeca iz jajčnikov. Ta proces je znan kot ovulacija, ki se ga lahko testira. Najbolj plodni ste na dan, ko se zazna nenadni dvig ravni LH, in naslednji dan. Ovulacijski test deluje na detekciji ravni LH.

Vaša 2 najbolj plodna dneva se začneta takrat, ko se zazna nenaden dvig LH. Če imate v teh 48 urah spolne odnose, bodo vaše možnosti za zanositev kar največje.

Primer izgleda testa ovulacije:

test ovulacije clearblue test

Kdaj uporabiti ovulacijski test?

Da bi ugotovili dolžino cikla, štejte dan pričetka menstruacije (prvi dan polne krvavitve) kot dan 1. nato pa nadaljujte s štetjem do dne, preden se začne naslednja menstruacija. To število dni je dolžina vašega cikla.

Če ne poznate običajne dolžine cikla, priporočamo, da počakajte vsaj en menstrualni cikel preden uporabite test ovulacije in si zabeležite dolžino tega cikla. Če se dolžina cikla spreminja za več kot 3 dni, uporabite najkrajši cikel, ki ste ga imeli v zadnjih 6 mesecih, da ugotovite, kdaj morate začeti s testiranjem za ovulacijo.

Če želite začeti s testiranjem ovulacije, ne da bi poznali dolžino vašega cikla, priporočamo, da začnete na 10. dan. Vendar pa lahko zamudite nenadni dvig LH, ker ste s testiranjem začeli prehitro ali prepozno.

Tabela za pregled ovulacije

S spodnjo preglednico izračunajte, na kateri dan morate začeti s testiranjem ovulacije. Testirate lahko kadarkoli v dnevu, vendar pa je dobro, da to počnete vsak dan ob približno istem času. Za večino žensk je najbolj priročno, da to storijo zjutraj. Pomembno je, da vsaj 4 ure pred testiranjem ne urinirate, pred testiranjem ovulacije pa tudi ne zaužijte preveč tekočin.

Uporaba:
Glejte priložena navodila za uporabo.

Dodatne informacije:
Odstranjevanje držala testa
Ko prenehate uporabljati držalo testa, odstranite baterije tako, da ločite zgornjo in spodnjo polovico na koncu, ki je bliže zaslonu. Odstranite baterije iz osrednjega kovinskega pokrovčka v testu ovulacije. Baterije zavrzite v skladu s programom za recikliranje. Pozor: Baterij ne razstavljajte, ponovno polnite in jih ne dajajte v ogenj. Ne pogoltnite jih. Shranjujte jih nedosegljive otrokom. Preostanek držala zavrzite v skladu s programom za recikliranje električne opreme. Električne opreme ne dajajte v ogenj.

Vnovična uporaba držala testa
Če med testiranjem poškropite držalo testa, ga morate obrisati. Nadaljnje testiranje ni mogoče, če je na zaslonu prikazan vaš testni rezultat ovulacije ali simboli napak. Ti bodo prikazani 8 minut (ali 2 minuti, če je bil zaslon ugasnjen in ste ravno izvrgli testno paličico). Če ste odvzeli vzorec urina, lahko testno držalo uporabite takoj, ko je zaslon prazen. Ko ste pripravljeni, da držalo znova uporabite, ponovite navodila od koraka 1 dalje z novo testno paličico.

Opozorila:
S tem držalom ovulacijskega testa uporabljajte samo testne paličice za ovulacijo Clearblue Digital. Test ovulacije je za domačo uporabo. Samo za in vitro diagnostično uporabo. Shranjujte pri sobni temperaturi. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Testa ne uporabljajte, če je zaščitna folija testnih paličic poškodovana. Ne uporabljajte testne paličice, ki ji je potekel rok uporabe. Testnih paličic ne uporabljajte ponovno. Ni namenjeno uporabi za kontracepcijo. Ta navodila veljajo za model SPD, št. 505121/H.

Ker je prenatalna nega zelo pomembna za dojenčkovo zdravje, vam priporočamo, da se posvetujete s svojim zdravnikom, preden poskusite zanositi. 

Ovulacijski test Clearblue Digital kot medicinski pripomoček izpolnjuje zahteve za elektromagnetne emisije po standardu EN61326. Njegove elektromagnetne emisije so zato nizke. Motnje iz druge električne opreme niso pričakovane. Testa ne smete uporabljati v bližini virov močnega elektromagnetnega sevanja, npr. mobilnih telefonov, saj lahko ti preprečijo pravilno delovanje. Da preprečite elektrostatično razelektritev, testa ne uporabljajte v zelo suhem okolju, še zlasti v takem, v katerem so prisotni sintetični materiali.

Eucerin vam je na voljo 25 % ugodneje.

Eucerin vam je na voljo 25 % ugodneje.

Eucerin vam je na voljo 25% ugodneje. Akcija traja od 11. 10. do 23. 10. 2021 Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni. Popusti se ne seštevajo in ne veljajo za darilna ter promocijska pakiranja ...