izbor

ClearBlue Digital, test nosečnosti (99% natančnost*)

ClearBlue Digital test za ugotavljanje nosečnosti za možnost testiranja 5 dni prej, z več kot 99% natančnosti*, z indikatorjem tednov.
Več...
Pakiranje 1 test
10,92€

Pred uporabo testa natančno preberite navodilo priloženo izdelku.

ClearBlue Digital test za ugotavljanje nosečnosti za možnost testiranja 5 dni prej, z več kot 99% natančnosti*, z indikatorjem tednov.

*Pri zaznavanju nosečnosti od dne, ko pričakujete menstruacijo.

Clearblue test za nosečnost

Možnosti testiranja 4 dni prej:
Kdaj lahko pričnemo s testom nosečnosti? Lahko ga uporabimo že pred izostankom menstruacije. Test za ugotavljanje nosečnosti lahko uporabimo že 4 dni pred izostankom menstruacije, vendar se moramo zavedati, da je takrat njegova natančnost le 65%.

Clearblue test nosečnosti je enostaven za uporabo. Test lahko uporabite na dva načina, kot prikazano na shemi spodaj:

Po opravljen Clearblue testu nosečnosti odčitate rezultate. Spodaj najdete razlago rezultatov:

Pri laboratorijskih testih so bile stopnje zaznavanja nosečnosti naslednje: 98% 1 dan pred pričakovano mestruacijo, 97% 2 dni prej, 90% 3 dni prej in 65% 4 dni prej. 

Ko govorimo kateri test nosečnosti je najbolj zanesljiv je treba vzeti v zakup koliko dni pred izostankom menstruacije se test nosečnosti uporabi.

Indikator tednov:
Na zaslonu so tedni od spočetja prikazani kot 1-2, 2-3 ali 3+ (93% natančnost).

Pred uporabo testa natančno preberite navodilo priloženo izdelku.

 • Če opravljate test od dne, ko pričakujete menstruacijo, ga lahko opravite kadarkoli v dnevu, da ugotovite, ali ste noseči.
 • Če opravljate test pred dnevom, ko pričakujete menstruacijo, uporabite prvi jutranji urin.
 • Če želite, da indikator tednov prikaže natančen rezultat, morate uporabiti prvi jutranju urin.
 • Pred testiranjem se izognite pitju velikih količin tekočine.

Kako uporabiti test nosečnosti?

 1. Ko ste pripravljeni na testiranje, vzamite testno paličico iz zaščitne folije in snemite modri pokrovček. Testno paličico uporabite takoj.
 • Za testiranje v curku urina: Postavite absorbirni del za jemanje vzorca tako, da kaže navzdol, v curek urina za 5 sekund. Pazite, da ne zmočite preostale testne paličice. Če želite, ponovno namestite pokrovček in položite testno paličico na ravno podlago.
 • Za testiranje v vzorcu urina odvzetega v čisto in suho posodico: Držite absorbirni del za jemanje vzorca obrnjen navzdol in ga pomočite v urin za samo 20 sekund. Če želite, ponovno namestite pokrovček in položite testno paličico na ravno podlago.

Med testiranjem nikoli ne držite testne paličice tako, da bi absorbirni del za jemanje vzorca kazal navzgor.

2. Počakajte: Utripajoč simbol za čakanje pomeni, da test deluje. Ko simbol za čakanje neha utripati, se pojavi rezultat. Če se simbol za čakanje ne pojavi po tem, ko uporabite test, glejte napake pri testu v poglavju Vprašanja in odgovori.

3. Oglejte si rezultat: Test nosečnosti ClearBlue Digital ima indikator tednov, ki podaja oceno tega, kdaj ste zanosili. Te informacije so prikazane na zaslonu skupaj z rezultatom "Nosečnost".

 • Po 3 minutah bo na zaslonu prikazan rezultat.
 • Rezultat "Nosečnost" se lahko pojavi na zaslonu pred rezultatom indikatorja tednov. Še naprej čakajte, dokler simbol za čakanje ne neha utripati, da si ogledate rezultat indikatorja tednov. To lahko traja do 3 minute.
 • Nekateri rezultati bodo prikazani že po 1 minuti.
 • Rezultat bo na zaslonu ostal približno 24 ur.
 • Če je test pokazal, da ste noseči, morate obiskati svojega zdravnika, ki vam bo svetoval o nadaljnih ukrepih. Zdravnik bo izračunal trajanje nosečnosti glede na prvi dan vaše zadnje menstruacije.
 • Spočetje se zgodi približno 2 tedna pred vašo naslednjo menstruacijo. Indikator tednov podaja oceno tega, kdaj ste zanosili.
 • Indiaktor tednov je 93% natančen pri zaznavanju časa spočetja. Ta ocena temelji na ravni nosečnostnega hormona hCG (humani horionski gonadotropin) v urinu. Raven hCG se od ženske do ženske razlikuje, zato bo indikator tednov občasno mogoče dal zavajajoče rezultate. Natančnost rezultata "Nosečnost"/"Ni nosečnost" je več kot 99% od dne, ko pričakujete menstruacijo.

Napake pri testu: Preberite poglavje "Napake pri testu", če ste uporabili testno paličico, na prikazovalniku pa ni rezultatov, prikazanih na sliki (ki, je na navodilu za uporabo in je priložen k izdelku.)

Vprašanja in odgovori:

 1. Kako deluje test nosečnosti Clearblue Digital? Telo med nosečnostjo proizvaja nosečniški hormon hCG (humani horiontski gonadotropin). Količina hCG v telesu se poveča v zgodnjem obdobju nosečnosti. Clearblue lahko zazna majhne količine tega hormona v urinu (občutljivost tega testa je 25 mlU/ml). Glede na raven hCG v urinu indikator tednov poda oceno tega, kdaj ste zanosili.
 2. Kako natančen je test nosečnosti Clearblue Digital pri zaznavanju nosečnosti? Test Clearblue Digital je v laboratorijskih testih več kot 99% natančen pri zaznavanju nosečnosti od dne, ko pričakujete menstruacijo. Če test izvajate dan pred pričakovano menstruacijo in dobite rezultat "Ni nosečnosti", še vedno obstaja možnost, da ste noseči. Glejte vprašanje 4.
 3. Kako natančen je indikator tednov pri testu Clearblue Digital? Indikator tednov je 93% natančen pri zaznavanju časa spočetja. Ta ocena temelji na ravni hCG v urinu. Raven hCG se od ženske do ženske razlikuje, zato bo indikator tednov občasno mogoče dal zavajajoče rezultate. Indikator tednov se je v 97% skladal s poznejšim ultrazvočnim pregledom za določanje tarosti plodu (11-13 tednov). To temelji na raziskavah 187 žensk in primerjavi rezultatov (1-2, 2-3, 3+ tednov od spočetja) z rezultati ultrazvoka. Če testirate več kot 6 tednov po spočetju, lahko indikator tednov da nepričakovane rezultate. Do tega pride, ker je raven hCG v urinu previsoka za to, da bi test zagotavljal natančno oceno časa od spočetja.
 4. Kdaj lahko opravim test nosečnosti Clearblue Digital? Clearblue Digital lahko uporabite do 5 dni pred izostankom menstruacije, kar je 4 dni pred pred pričakovano menstruacijo. Če test izvajate pred dnevom pričakovane menstruacije in dobite rezultat "Ni nosečnosti", še vedno obstaja možnost, da ste noseči. Če je vaš rezultat "Ni nosečnosti", vendar vseeno sumite, da ste noseči, glejte vprašanje 10. Dan pričakovane menstruacije ugotovite tako, da izračunate običajno dolžino svoje menstrualnega cikla - preštejete število dni od prvega dne menstruacije do dne pred začetkom naslednje.
 • Če je vaš menstrualni cikel nereden, upoštevajte najdaljši cikel v zadnjih mesecih pred testiranjem.
 • Če ne veste, kdaj bi morali dobiti naslednjo menstruacijo, vam priporočamo, da testa ne opravite prej kot 19 dni po zadnjem nezaščitenem spolnem odnosu.

5. Ali lahko jemanje zdravil ali zdravstveno stanje vpliva na rezultat testa? 

 • Pred testiranjem vedno preberite proizvajalčeva navodila za uporabo za vsa zdravila, ki jih jemljete.
 • Zdravila za plodnost, ki vsebujejo hCG, lahko povzročijo lažne rezultate (ta zdravila se navadno dajejo v obliki injekcij in testiranje prezgodaj po injekciji lahko pokaže lažen rezultat "Nosečnost).
 • Druga zdravila za plodnost (npr. klomifenijev citrat), sredstva proti bolečinam in hormonska kontracepcija (npr. kontracepcijske tablete) ne bi smeli vplivati na rezultat.
 • Če ste pred kratkim nehali uporabljati hormonsko kontracepcijo ali če se zdravite zaradi neplodnosti, npr. s klomifenijevim citratom, imate neredne menstruacije, kar je lahko razlog za prezgodnje opravljanje testa nosečnosti.
 • Če ste bili pred kratkim noseči (četudi otroka niste donosili), je posledica lahko lažen rezultat "Nosečnost".
 • Če se približujete menopavzi, lahko dobite lažen rezultat "Nosečnost", čeprav niste noseči.
 • Ektopična nosečnost in ciste na jajčnikih lahko podajo zavajajoče rezultate.
 • Nosečnost z več kot enim otrokom ali ektopična nosečnost lahko daje zavajajoče rezultate na indikatorju tednov.

Če dobite nepričakovan rezultat, se o tem posvetujte s svojim zdravnikom.

6. Test prikazuje rezultat "Nosečnost". Kaj naj naredim? Če je test pokazal, da ste noseči, morate obiskati svojega zdravnika, ki vam bo svetoval o nadaljnih ukrepih. Indikator tednov je zgolj ocena tega, kdaj je prišlo do spočetja. Zdravnik bo ocenil trajanje nosečnosti glede na prvi dan vaše zadnje menstruacije. Spočetje se zgodi približno 2 tedna pred vašo naslednjo menstruacijo.

7. Test prikazuje rezultat "Nosečnost", vendar pa menim, da nisem zanosila takrat, kot to kaže indikator tednov. Je to mogoče? Indikator tednov je 93% natančen pri testiranju s prvim jutranjim urinom. Nekatera zdravila ali zdravstvena stanja lahko vplivajo na rezultat. Glej vprašanje 5.

8. Prej sem dobila rezultat "Nosečnost", po vnovičnemtestiranju pa je bil moj rezultat "Ni nosečnost" ali pa se je začela moja menstruacija. Kaj to pomeni? Čeprav je test več kot 99% natančen pri zaznavanju nosečnostnega hormona od dne pričakovane menstruacije, je mogoče, da dobite rezultat "Nosečnost", pozneje pa ugotovite, da niste noseči (npr. pozneje lahko dobite rezultat "Ni nosečnost" ali pa se vam začne menstruacija). To je alhko posledica naravne izgube v zgodnjih stopnjah nosečnosti, ki je žal precej pogosta, saj se 1 od 4 nosečnosti konča že na začetni stopnji. Če dobite nepričakovan rezultat, se o tem posvetujte s svojim zdravnikom.

9. Prej sem se testirala, rezultat pa je bil "Nosečnost". Nato sem se znova testirala in po indikatorju tednov se je število tednov od spočetja zmanjšalo. Kaj naj naredim? Če ste v obeh primerij test opravili skladno z navodili in ste uporabili prvi jutranju urin ter je indikator tednov podal nepričakovane rezultate, se obrnite na zdravnika.

10. Test prikazuje rezultat "Ni nosečnosti" Kaj naj naredim? Morda niste noseči, morda raven nosečnostnega hormona še ni dovolj visoka, da bi ga test lahko zaznal, ali pa ste narobe izračunali dan pričakovane menstruacije.

 • Če ste test opravili zgodaj, ga ponovite ob pričakovani menstruaciji.
 • Če vaša menstruacija zamuja, ponovite testiranje čez 3 dni. Če je rezultat "Ni nosečnost" in še vedno niste dobili menstruacije, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Napake pri testu:
Simbol "Knjiga" - prišlo je do napake med testiranjem. Razlog je lahko:

 • Potem ko ste na absorbirni del za vzemanje vzorcev nanesli urin, ga niste držali obrnjenega navzdol ali pa ga niste položili na ravno podlago.
 • Uporabili ste preveč ali premalo urina.

Testiranje ponovite z novo testno paličico in ntančno upoštevajte navodila.

Simbol "Prazno" - test ni bil izveden po pričakovanjih. Morda niste upoštevali navodil za uporabo. Izvesti boste morali drugi test. Natančno upoštevajte navodila za uporabo.

Odstranjevanje testa:
Preden odstranite testno paličico, iz nje odstranite baterijo. Baterijo odstranite skladno z ustreznim programom recikliranja. Da jo odstranite, vstavite kovanec v režo na koncu in ga zavrtite, da odprete zadnjo stran testne paličice. če baterija ni vidna, izvlečite držalo baterije v smeri puščice, da jo boste lažje odstranili.

Pozor: Baterij ne raztavljajte, ponovno polnite in jih ne dajajte v ogenj. Preostanek paličice odstranite po programu za recikliranje električne opreme. Električne opreme ne dajajte v ogenj.

Opozorila:
Pred uporabo preberite priloženo navodilo. Pripomoček je namenjen za domačo uporabo. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Ta medicinski pripomoček izpoljnjuje zahteve za elektromagnetne emisije po standardu EN61326. Njegove elektromagnetne emisije so zato nizke. Motnje iz druge električne opreme niso pričakovane. Testa ne smete uporabljati v bližini virov močnega elektromagnetnega sevanja npr. mobilnih telefonov, saj lahko preprečijo pravilno delovanje. Da preprečite elektrostatično razelektritev, testa ne uporabljajte v zelo suhem okolju, še zlasti v takem, v katerem so prisotni sintetični materiali.

Test nosečnosti je za domačo uporabo. Ni za notranjo uporabo. Če ste test hranili v hladilniku, pred testiranjem počakajte 30 min, da se test ogreje na sobno temperaturo. Testa ne uporabljajte, če je zaščitna folija testne paličice poškodovana. Testa ne uporabljajte, če je testna paličica presegla rok uporabe. Ta izdelek vključuje baterije. Odstranite ga skladno z lokalnimi predpisi. Ta navodila veljajo za št. modela CB9A002.

Distributer: Pliva Hrvatska d.o.o., Prilaz baruna Filipovića 25, HR-10000 Zagreb, Hrvaška
Proizvajalec: SPD Swiss Precision Diagnostics GmbH (SPD), Route de St Georges 47, 1213 Petit-Lancy, Ženeva, Švica. Clearblue je blagovna znamka SPD. 2015 SPD. Vse pravice pridržane. Izdelano na Kitajskem.

Jamieson teden na Lekarnar.com: Vsi izdelki Jamieson so vam na voljo 15% ugodneje.

Jamieson teden na Lekarnar.com: Vsi izdelki Jamieson so vam na voljo 15% ugodneje.

Jamieson teden na Lekarnar.com: Vsi izdelki Jamieson so vam na voljo 15% ugodneje. Akcija traja od 17. 1. do 24. 1. 2022. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po ...