akcija

D-manoza NOW (85 g praha za napitke)

Vsa prehranska dopolnila NOW so vam na voljo 15% ugodneje.
D-manoza je enostaven sladkor, ki se pojavlja v brusnicah. Iz praha se zmeša napitek, ki se spije 1- do 2-krat dnevno. Večina D-manoze se izloči preko ledvic in urinarnega trakta v obliki urina.
Več...
Pakiranje 85 g
Redna cena 39,86€
33,88€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: prašek
Mesto uporabe: sečila, mehur
Zdravje: vegetarijanci, vegani

D-manoza

Manoza je sladkorni monomer in spada v skupino ogljikovih hidratov. Manoza sodeluje v človeškem metabolizmu; se posebej pri glikozilaciji določenih proteinov. 

Kot taka manoza ni esencialno živilo, saj jo človeško telo lahko samo pridela iz glukoze.

Obstajata dve vrsti manoze: D-manoza, ki se uporablja kot prehransko dopolnilo, in L-manoza, ki jo v naravi najdemo zelo redko. Čeprav gre za iste vrste monomernega sladkorja, se D-manoza in L-manoza razlikujeta v 3D strukturi; to je v prostorski pozicija ogljikovih, kisikovih in vodikovih atomov.

Naravni viri manoze v hrani

V naravi manoze najdemo predvsem v sadju in zelenjavi. Pri tem je pomembno omeniti, da se D-manoza ne pojavlja v prosti obliki, ampak je del polisaharidnih verig, ki so vezane na vrsto različnih proteinov.

Med sadja, ki vsebujejo večje deleže manoze, prištevamo brusnice, paradižnike, jabolka, breskve, pomarance in borovnice. Dober vir manoze je tudi jedilno olje palmovih dreves.

Zelenjavni pridelki bogati z D-manozo so brokoli, jajčevci, zelje, zeleni stročji fižol in kelp. Eden izmed eksotičnih virov je tudi stročnica guar, kjer se manoza nahaja v obliki galaktomanana; to je polimer manoze in galaktoze, dveh enostavnih sladkorjev. Podobno obliko lahko najdemo tudi v več vrstah drugih stročnic, recimo v soji.

Lesena žlička za pravilno odmerjanje

 

 

D-manoza se le v majhnem deležu presnovi v telesu, večina se je zelo hitro izloči skozi ledvice in urinarni trakt v urinu. Zaradi tega se večina D-manoze zbere v urinu.

Za pravilno odmerjanje prejmete tudi leseno žličko. S pomočjo le-te enostavno odtehtate 2g prahu in ga umešate v vodo ali nesladkan sok za pripravo napitka.

Ne vpliva na regulacijo krvnega sladkorja.

Vegetarijanska/veganska formula.

Uporaba D-manoza in priporočena dnevna količina:

Priporočen dnevni odmerek: 1 čajna žlička, 1- do 2-krat dnevno. Vzemite z vodo ali nesladkanim sokom kot npr. nesladkan brusnični sok.

Vsebnost:

Sestava: 1 čajna žlička (2g)
D-manoza 2 g


D-manoza se nahaja v obliki praha. Iz praha se zmeša napitek, ki se ga lahko uživa enkrat ali dvakrat dnevno. Na tak način v telo vnesemo 2g oziroma 4g manoze dnevno. Večina te količine se izloči preko ledvic in urinarnega trakta v obliki urina.

Ni proizvedeno iz kvasa, pšenice, glutena, soje, mleka, jajc, rib, lupinarjev ali oreščkov. Proizvedeno na liniji, kjer se proizvajajo tudi izdelki, ki vsebujejo zgornje alergene.

Opozorila:
Samo za odrasle. Nosečnice in doječe matere ter osebe, ki jemljejo zdravila ali imajo zdravstvene težave, naj se o uporabi izdelka posvetujejo z zdravnikom.

Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti! Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte pri temperaturi do 25°C, zaščiteno pred vlago in svetlobo! Ne zaužijte sredstva za ohranjanje svežine, pustite ga v plastenki. Plastenko shranjujte dobro zaprto! Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Ob nakupu izbranih izdelkov Eucerin prejmete darilo: Eucerin Hyaluron-Filler ZF30 (20 ml) + Brezplačno dostavo.

Ob nakupu izbranih izdelkov Eucerin prejmete darilo: Eucerin Hyaluron-Filler ZF30 (20 ml) + Brezplačno dostavo.

Ob nakupu izbranih izdelkov Eucerin prejmete darilo: Eucerin Hyaluron-Filler ZF30 (20 ml) + Brezplačno dostavo. Akcija traja od 7.4. do 14.4.2021 oz. do razdelitve zalog daril. Izbrani izdelki so navedeni na spodnjem seznamu. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo ...