izbor

Dr. Bohm Magnesium Sport + Aminokisline, vrečke za pripravo napitka (14 vrečic)

Dr. Böhm Magnesium Sport + Aminokisline je prehransko dopolnilo s sladili, ki vsebuje uravnoteženo kombinacijo aminokislin, elektrolitov, vitaminov, elementov v sledeh in dragocenih rastlinskih antioksidantov. Sadni napitek, ki hkrati osvežilno odžeja, je idealen pred, med in po vadbi.
Več...
Pakiranje 14 vrečic
18,80€

Dr. Böhm Magnesium Sport + Aminokisline je prehransko dopolnilo s sladili, ki vsebuje uravnoteženo kombinacijo aminokislin, elektrolitov, vitaminov, elementov v sledeh in dragocenih rastlinskih antioksidantov. Sadni napitek, ki hkrati osvežilno odžeja, je idealen pred, med in po vadbi.

Za optimalno športno zmogljivost je potrebno telesu dovajati hranila. Zelo pomembna sta magnezij in kalij - minerala, potrebna za optimalno delovanje vsake mišice. Prav pri športu telo zaradi potenja ne izgublja le tekočine, temveč tudi elektrolite, zato jih je potrebno nadomestiti.

Pri športni aktivnosti igrajo aminokisline pomembno vlogo. Razvejane aminokisline BCAA (angl. Branched-Chain Amino Acids) so gradniki naših mišic - levcin, izolevcin in valin spadajo med esencialne aminokisline, ki jih naše telo ne more samo proizvajati, zato je odvisno od zunanjega vnosa. 

Prednosti:
Odlična podpora med in po športu vedno na voljo. 

Aminokisline:

 • Razvejane aminokisline BCAA so gradniki naših mišic.
  Optimalno razmerje BCAA aminokislin: levcin:izolevcin:valin = 2:1:1
 • Plus: arginin, L-karnitin, tavrin

Minerala magnezij in kalij:

 • Magnezij prispeva k sproščanju energije pri presnovi ter k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Obenem pa ima vlogo pri sintezi beljakovin. Kar pa je pomembno za vsakega športnika je tudi dejstvo, da magnezij prispeva k ravnotežju elektrolitov.
 • Magnezij in kalij prispevata k delovanju mišic in živčnega sistema.
 • Kalij ima vlogo pri vzdrževanju normalnega krvnega tlaka.

Vitamini in elementi v sledeh:

 • Vitamin C, riboflavin (B2), niacin (B3) ter vitamina B6 in B12 prispevajo k sproščanju energije pri presnovi ter k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
 • Vitamin B6 ima vlogo pri presnovi beljakovin in glikogena. Vitamina B6 in B12 imata vlogo tudi pri nastajanju rdečih krvničk.
 • Cink ima vlogo pri presnovi ogljikovih hidratov, maščobnih kislin ter kislin in baz. Hkrati pa ima vlogo tudi pri sintezi beljakovin.
 • Vitamin C, cink in selen imajo vlogo pri zaščiti celic pred oskidativnim stresom in pri delovanju imunskega sistema.

Dragoceni rastlinski antioksidanti:

 • izvleček zelenega čaja in resveratrol.

Prehransko dopolnilo Dr. Böhm Magnesium Sport + Aminokisline je redno testirano glede najpogostejših snovi, povezanih z dopingom in rezultati so dokumentirani na seznamu t.i. Kölner Liste.

Odmerjanje in način uporabe:
Vsebino vrečice stresite v kozarec ali stekleničko oz. plastenko in prelijte z vodo (0,2-0,5 l). Po potrebi uporabite največ dve vrečici dnevno, pred med oziroma po vadbi.

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

Vsebnost:

Sestavine: V 1 vrečici (PDV*) V 2 vrečicah (PDV*)
Levcin  600 mg 1200 mg
Izolevcin 300 mg  600 mg 
Valin 300 mg  600 mg 
Arginin 400 mg  800 mg 
L-Karnitin 200 mg  400 mg 
Tavrin 200 mg  400 mg 
Magnezij 150 mg (40%)  300 mg (80 %)
Kalij 180 mg (9 %)  360 mg (18 %)
Vitamin C 50 mg (62 %) 100 mg (125 %)
Riboflavin 0,26 mg (18 %) 0,53 mg (37 %)
Niacin  8,0 mg (50 %)  16 mg (100 %)
Vitamin B6  1,4 mg (100 %) 2,8 mg (200 %)
Vitamin B12  3,0 μg (120 %)  6,0 μg (240 %)
Cink  5,0 mg (50 %)  10 mg (100 %)
Selen 25 μg (45 %)  50 μg (91 %)
Izvleček zelenega čaja  25 mg  50 mg
Resveratrol  2,0 mg  4,0 mg

*Priporočen dnevni odmerek.

Sestavine:
kislina citronska kislina, levcin, arginin (kot L-argininaspartat), izolevcin, valin, L-karnitin, kalijev karbonat, magnezijev oksid, tavrin, sredstvo za povečanje prostornine manitol, kalijev bikarbonat, sredstvo za uravnavanje kislosti natrijev karbonat, aroma (limona), magnezijeve soli citronske kisline, sladilo natrijev ciklamat, magnezijev karbonat, askorbinska kislina, izvleček zelenega čaja, cinkov sulfat, sladilo natrijev saharinat, kalijev klorid, nikotinamid, lecitin (sojin), cianokobalamin, resveratrol, piridoksin hidroklorid, barvilo iz rdeče pese, natrijev riboflavin-5’-fosfat, natrijev selenat.

Brez laktoze*, kvasa in glutena.
Primerno za vegetarijance.
*<0,1 g laktoze na 100 g izdelka (laktoza=mlečni sladkor)

Opozorilo:
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Za zdravje sta izjemno pomembna raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte na suhem in pri sobni temperaturi.

Vsi izdelki Eucerin so vam na voljo kar 25% ugodneje.

Vsi izdelki Eucerin so vam na voljo kar 25% ugodneje.

Vsi izdelki Eucerin so vam na voljo kar 25% ugodneje. Akcija velja tudi na akcijska pakiranja izdelkov Eucerin. Akcija bo poteka od 13. 5. do 20. 5. 2024