Dramina 50 mg, tablete (5 tablet)

Zdravilo Dramina se uporablja za preprečevanje in lajšanje slabosti, bruhanja in/ali vrtoglavice, povezane s potovalno boleznijo ter simptomatsko zdravljenje Menierove bolezni in drugih težav z notranjim ušesom.
Več...
Pakiranje
5,10€

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

dimenhidrinat

Kaj je zdravilo Dramina in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Dramina vsebuje zdravilno učinkovino dimenhidrinat, ki spada v skupino zdravil, imenovanih antihistaminiki. Zdravilo Dramina se uporablja za: 

 • preprečevanje in lajšanje slabosti, bruhanja in/ali vrtoglavice, povezane s potovalno boleznijo. 
 • simptomatsko zdravljenje Menierove bolezni in drugih težav z notranjim ušesom.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Dramina

Ne jemljite zdravila Dramina 

 • če ste alergični na dimenhidrinat ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).

Opozorila in previdnostni ukrepi 
Pred začetkom jemanja zdravila Dramina se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Zdravilo Dramina je treba uporabljati previdno pri bolnikih s konvulzijami (epileptični krči) in pri tistih, pri katerih bi lahko antiholinergične lastnosti zdravila (tovrstna zdravila med drugim povzročijo razširjenje zenice, zadrževanje urina, suha usta in grlo) poslabšale osnovno bolezen (glavkom zaprtega zakotja (bolezen očesa s povečanim tlakom v očesu), povečana prostata, bronhialna astma). Pri bolnikih z jetrno okvaro so potrebni previdnostni ukrepi. Zdravilo Dramina lahko prikrije simptome ototoksičnosti (poškodba ušesa), zato je pri sočasni uporabi z zdravili, ki lahko povzročijo poškodbo ušesa, potrebna previdnost. 
Pri daljši uporabi zdravila Dramina lahko laboratorijski izvidi pokažejo lažno visoke vrednosti teofilina v serumu. Obvestite svojega zdravnika, če v času jemanja zdravila Dramina, opravljate katere koli laboratorijske teste.

Druga zdravila in zdravilo Dramina
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdraviloTo zdravilo lahko okrepi učinek depresorjev (snovi, ki zmanjšajo delovanje) osrednjega živčevja, kot so alkohol, sedativi, hipnotiki, antipsihotiki in opioidni analgetiki. Lahko tudi okrepi delovanje drugih antiholinergičnih zdravil (ki se uporabljajo za zdravljenje povečane prostate, intestinalne obstrukcije, glavkoma, bronhialne astme, Parkinsonove bolezni ali depresije). 

 • Ob sočasni uporabi z aminoglikozidnimi antibiotiki lahko prikrije zgodnje znake poškodbe ušesa.

Zdravilo Dramnina skupaj s hrano, pijačo in alkoholom 
Zdravilo Dramina lahko jemljete s hrano ali brez nje. Med jemanjem zdravila Dramina se izogibajte pitju alkoholnih pijač, ker lahko alkohol okrepi učinek zdravila.

Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Zdravilo Dramina se lahko uporablja med nosečnostjo le, če je to nujno potrebno. Če ste noseči ali ste zanosili medtem, ko ste jemali to zdravilo, se posvetujte s svojim zdravnikom, ki vam bo svetoval kaj je za vas najboljše. Dimenhidrinat prehaja v materino mleko in lahko škoduje dojenčku. Če dojite svojega otroka, ne jemljite zdravila, ne da bi se prej posvetovali s svojim zdravnikom. Dojenje v času jemanja tega zdravila ni priporočljivo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Dramina uporabljajte previdno med vožnjo, upravljanjem s stroji ali opravljenjem drugih dejavnosti. Zdravilo lahko povzroči omotico, zaspanost, zamegljen vid ter zmanjša sposobnost presoje in koordinacije. Če postanete omotični, zaspani ali imate zamegljen vid, se izogibajte tem dejavnostim. Dokler ne veste, kako zdravilo deluje na vas, ne vozite vozil in ne upravljajte s stroji.

Zdravilo Dramina vsebuje laktozo
Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Kako jemati zdravilo Dramina

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Odrasli in otroci nad 12 let
Začetni odmerek je 1 tableta (50 mg), potem 1 do 2 tableti (50 do 100 mg), trikrat na dan. 
Ne priporočamo jemanja več kot 8 tablet (400 mg) na dan.
Za preprečevanje potovalne bolezni morate zdravilo vzeti 30 minut pred začetkom gibanja.

Otroci od 6 do 12 let
½ - 1 tableta (25 do 50 mg), trikrat na dan.
Ne priporočamo jemanja več kot 3 tablete (150 mg) na dan.

Starejši
Pri starostnikih je treba zdravilo uporabljati v najnižjem priporočenem odmerku za odrasle, ker so občutljivi na antiholinergične učinke zdravila. Zdravljenje naj bo čimbolj kratko. 
Ne prekoračite priporočenih odmerkov.

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichy in La Roche-Posay vikend na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov LRP in/ali Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

Vichy in La Roche-Posay vikend na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov LRP in/ali Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

Vichy in La Roche-Posay vikend na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov LRP in/ali Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust. Popust vam bo obračunan v košarici. Akcija poteka od 29. 9. do 2. 10. 2023. Akcija ne velja za pakete izdelkov Vichy in La Roche-Posay, ki ...