EnteroZOO gel, tuba (100 g)

EnteroZOO je inovativni prebavni adsorbent (enterosorbent) za vezavo toksinov, škodljivih snovi, patogenov in alergenov v prebavnem traktu in njihovo izločanje iz telesa.
Več...
Pakiranje
15,07€

EnteroZOO je inovativni prebavni adsorbent (enterosorbent) za vezavo toksinov, škodljivih snovi, patogenov in alergenov v prebavnem traktu in njihovo izločanje iz telesa.

EnteroZOO se uporablja pri živalih ob sledečih bolezenskih stanjih:

  • Akutne driske, katerim vzrok so bakterije, virusi (vključno z rotavirusi), zastrupitev s hrano ali ob jemanju antibiotikov;
  • kronične driske zaradi različnih vzrokov;
  • težave s prebavo (dispepsija);
  • motnje v črevesni mikroflori (npr. ob jemanju antibiotika);
  • zastrupitve;
  • kronično popuščanje jeter, ledvic in bolezenjskih stanjih;
  • alergijske bolezni;
  • bolezni kože.

EnteroZOO lahko uživajo tudi zdrave živali za krepitev imunskega sistema, EnteroZOO pripomore k večji odpornosti telesa in izboljšanemu zdravju živali.

EnteroZOO se ne absorbira v kri in se izloča z blatom v 12. urah po uporabi.

Uporaba:
Priporočljivo je, da se EnteroZOO zaužije ob prvih znakih bolezni ali zastrupitvi. EnteroZOO je brez okusa in vonja, zaradi česar ga živali zaužijejo brez kakršnihkoli problemov. EnteroZOO lahko doziramo na različne načine; direktno v usta, vmešano v hrano ali krmilo, v posladek, vmešano v zadostno količino vode in dozirano s plastično brizgo v ustno votlino, vmešano z manjšo količino vode in dozirano s krmno črpalko itd.

Enostavno odmerjanje glede na vrsto in težo živali:
Splošno doziranje: 1 čajna žlička = 5 g = 1/2 vrečke, 1 zvrhana čajna žlička = 10 g = 1 vrečka, 1 jušna žlica = 15 g = 1 1/2 vrečke. EnteroZOO se ne absorbira in je popolnoma varen tudi ob nenamernem zaužitju prevelikega odmerka.

Psi in kužki: do 4 kg – 1/2 čajne žličke 1–3x dnevno; do 15 kg – 1 čajna žlička 1–3x dnevno; 15–50 kg – 1 zvrhana čajna žlička 1–3x dnevno; nad 50 kg – 1 jušna žlica 1–3x dnevno. Dozirajte direktno v ustno votlino, zmešajte s hrano ali priboljškom, ali pa z ustrezno količino vode in dozirajte s pomočjo plastične brizge.

Mačke in mladiči: do 2 kg – 1/2 čajne žličke 1–3x dnevno; nad 2 kg – 1 zvrhana čajna žlička 1–3x dnevno. Dozirajte direktno v ustno votlino, zmešajte s hrano ali pa z ustrezno količino vode in dozirajte s pomočjo plastične brizge.

Zajci, morski prašički, dihurji itd.: 1/2 čajne žličke 1–3x dnevno; vmešajte direktno v manjšo količino vode za pitje ali pa z ustrezno količino vode in dozirajte direktno v ustno votlino s pomočjo plastične brizge.

Hrčki, miši, podgane itd.: 1/3 čajne žličke 1–3x dnevno; vmešajte direktno v manjšo količino vode za pitje ali pa z ustrezno količino vode in dozirajte direktno v ustno votlino s pomočjo plastične brizge.

Tropske ptice: 1 čajna žlička enkrat dnevno, vmešajte v 10ml krmilne vode. Vsak dan pripravite novo mešanico.

Perutnina: 1 jušna žlica 2x dnevno, vmešajte v 1 l vode za pitje.

Prašiči in prašički, živina in teleta, koze in kozlički, ovce in jagnje, konji in žrebeta: 0,5 g na 1 kg telesne teže 3x dnevno, vmešajte v zadostno količino vode in dozirajte v ustno votlino s pomočjo plastične brizgalke.

Akutna driska
Prvo doziranje – začnite z dvojnim odmerkom, kateremu naj sledi enkraten odmerek ob vsakem odvajanju. Ko se driska ustavi, je priporočljivo jemati EnteroZOO še 5 dni, po standardnih navodilih glede na težo živali.

Hude zastrupitve ali intoksikacije
Prvo doziranje – dve standardni doziranji, nato po eno standardno doziranje vsako uro, skupaj 24 ur.

Profilaktično razstrupljanje
1 standardno doziranje 3x dnevno, v obdobju 10-14 dni.

Kožni nanos
EnteroZOO se lahko uporablja tudi na prizadetih predelih kože v primeru okužb, ekcemov, alergijskih kožnih reakcij, poškodb kože ipd. Nanesite debelo plast gela na prizadeto območje. Ko se ta posuši, se le ta sam odkruši, ali pa ga bo žival polizala. V takih primerih priporočamo peroralno in zunanjo uporabo.

Priporočljivo trajanje jemanja
V primeru akutne zastrupitve priporočamo uživanje izdelka EnteroZOO 3–5 dni. V primeru neprekinjene izpostavljenosti strupenim snovem ali alergenom, je priporočljivo jemanje izdelka 2–3 tedne.

Kaj se zgodi, če se pozabi vzeti odmerek izdelka EnteroZOO?
Nevarnosti ni nobene. Nadaljujte z normalno uporabo izdelka EnteroZOO.

Kakšni so možni stranski učinki ob jemanju EnteroZOO?
V redkih primerih se lahko pojavi zaprtost.

Uporaba izdelka EnteroZOO pri breji in dojenju
EnteroZOO se lahko uporablja med brejo in dojenjem.

Kaj se zgodi, če se pomotama zaužije večji odmerek izdelka EnteroZOO?
O primerih prevelikega odmerjanja niso poročali. Živali in njihovi mladiči EnteroZOO v večjih dozah dobro prenašajo.

Dodatne informacije
Sestava: Polimetilsiloksan polihidrat – 60 %, prečiščena voda – 40 %. EnteroZOO ne vsebuje sladkorja, umetnih sladil, laktoze, glutena, maščob, barvil, okusa in konzervansov.

Opozorilo:
Pred odprtjem tubo dobro pretresite. Ob stiskanju gela EnteroZOO iz tube, se lahko pojavi malo tekočine.

Shranjevanje:
Hranite pri temperaturi nad 4 °C, nedosegljivo otrokom. Po odprtju tubo dobro zaprite, da s tem preprečite izsušitev. Ne zmrzujte!

Proizvajalec:
Bioline Products s.r.o., Krakovska 1338/10, 110 00 Praga 1, Češka Republika
Uvoznik za Slovenijo:
MA-YDI trgovina in distribucija d.o.o., Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana, e-mail: info@maydi.si

Eucerin vam je na voljo 25 % ugodneje.

Eucerin vam je na voljo 25 % ugodneje.

Eucerin vam je na voljo 25% ugodneje. Akcija traja od 11. 10. do 23. 10. 2021 Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni. Popusti se ne seštevajo in ne veljajo za darilna ter promocijska pakiranja ...