izbor

Olje čajevca, Eteris (10 ml)

Aromaterapija - Nasveti za pisano jesensko uporabo.
100% čisto in naravno eterično olje čajevca, pridobljeno iz dreves avstralskega čajeveca biološke pridelave. Olje čajevca se uporablja za aromaterapijo in izdelavo kozmetičnih izdelkov za kožo.
Več...
Pakiranje 10 ml
7,95€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: olje, kopel
Mesto uporabe: noge
Vsebnost: bio-eko, zelišča, eterična olja
Zdravje: masaža, kopanje

Olje čajevca

100% čisto in naravno eterično olje čajevca je pogosto v domačih lekarnah zaradi svoje zares široke uporabe. Pridobiva se ga iz listov drevesa čajevca.

Tovrstno olje je cenjeno predvsem zaradi svežega in prodornega vonja. Olje čajevca je lahkotno in bistro. Olje je svetlejše barve - po barvi je bližje sončninemu olju kot recimo bučnem olju - in ima nizko viskoznost. To pomeni, da je podobno tekoče kot voda in se lahko lažje uporablja.

Drevo čajevca, iz katerega se olje čajevca pridobiva, je podobno cipresi in zraste do višine 7 metrov. Najbolj razširjeno je na vzhodu Avstralije. Pravo eterično olje čajevca se danes pridobiva le v Avstraliji.

Pridobivanje olja iz listov čajevca

Čajevec olje se pridobiva predvsem iz listov drevesa čajevec s postopkom parne destilacije. Parna destilacija je ena izmed najbolj čistih načinov destilacije, saj se uporabi le uparjena voda. Z visokimi temperaturami in prodornostjo vodne pare v čiste čajevca se ekstrahira čisto in rahlo svetlo olje.

Izkoristek ekstrakcije je približno 1,8%, kar pomeni, da iz 100 kilogramov listov čajevca pridobijo manj kot 2 kilograma eteričnega olja čajevca.

Olje čajevca velja za eno izmed najmočnejših, a kljub temu za eno izmed najbolj varnih olj za uporabo. Alergije na eterično olje čajevca so izredno redke.

Poreklo Avstralija
Botanično ime Melaleuca alternifolia
Prevladujoča kemijska skupina Monoterpeni
Vonj Svež, rezek medicinski vonj
Pridobivanje Parna destilacija listov
Nota Srednja
Intenzivnost vonja Nizka

Uporaba olja za kopel 

Olje se lahko uporablja za vrsto namenov. Eden izmed najbolj pogostih uporab olja čajevca je kopel za noge: 4 kapljice olja kanemo na 5g soli in mešanico raztopimo v 5 l vode. 

V nekaterih primerih se lahko olje, pridobljeno iz čajevca, lahko uporablja v kozmetičnih izdelkih. Prenekateri kozmetični izdelki, ki delujejo na suho, mastno in mešano kožo, lahko vsebujejo olje čajevca. Olje se ne uporablja kot podlaga za kremo, ampak je dodano kozmetičnim izdelkom zaradi lastnosti, ki se jih tradicionalno pripiše uporabi olja čajevca na koži.

Samo olje ima močan vonj, ki je prisoten že pri sobni temperaturi. Pri višjih temperaturah je esenca čajevca še bolj prisotna in povdarjena. 

Sestavine (INCI): Melaleuca alternifolia leaf oil, limonene*  *naravna sestavina eteričnega olja

Vichy SkinConsult AI - odkritje moč umetne intelegence in si priskrbite personalizirano rutino za nego kože obraza do 30% ugodneje.

Vichy SkinConsult AI - odkritje moč umetne intelegence in si priskrbite personalizirano rutino za nego kože obraza do 30% ugodneje.

Kako do analize kože z Vichy SkinConslut AI?Vse kar morate storiti je, da obiščete Vichy SkinConsult spletno stran in sledite navodilom. Po končani analizi boste prejeli poročilo o stanju vaše kože in priporočeno rutino. V kolikor boste na Lekarnar.com naročili 2 izdelka iz priporočene rutine vam ...