Veseli nas, da ste izbrali Petrolovo pot do Lekarnarja

Če označite polje podajate izrecno soglasje, da bo PETROL d.d., Ljubljana vaše posredovane osebne podatke obdeloval, za namene trženja. Podano soglasje lahko kadarkoli prekličete. Več.
Stranka z izpolnitvijo in potrdilom obrazca poda izrecno soglasje, da Petrol kot upravljavec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke in sicer za naslednje kategorije osebnih podatkov: podatke, ki se nanašajo na imetnika, med drugim: ime in priimek, kraj, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, elektronski naslov, podatke o gospodinjstvu, velikosti stanovanja, o poslovni dejavnosti, načinu plačila in predvidenem roku nakupa novega izdelka, o ogrevanju, spolu, datumu rojstva, zaposlitvenem statusu, vrsti stavbe. Stranka s potrdilom podaja soglasje, da Petrol za potrebe segmentiranega in ciljnega trženja obdeluje vse podatke, ki jih hrani o posamezniku in jih je pridobil ob njegovih nakupih, sklepanju pogodb ali med drugimi oblikami interakcije s potrošnikom.

Stranka z ustrezno izpolnitvijo in potrdilom soglaša, da Petrol te podatke obdeluje in zbira za spodaj naštete namene: statističnih obdelav, pošiljanja ponudb, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja oglasnih gradiv, obveščanja o novostih v dobaviteljevi ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev, določanja odjemalčevega okvira porabe, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, za telefonsko in pisno anketiranje, izgradnje baze podatkov za potrebe upravljanja odnosov s kupci, neposrednega, segmentiranega in ciljnega trženja.

Stranka lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za pošiljanje oglasnega gradiva, obveščanja o novostih v ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev. Dovoljenje se lahko prekliče pisno na naslov: Petrol d.d., Ljubljana, Dunajska 50, 1000 Ljubljana, s pripisom Petrol klub, na elektronskem naslovu klub@petrol.si ali na brezplačni telefonski številki 080 22 66. Odjava je možna tudi s klikom ob vsakokratnem elektronskem pošiljanju oglasnih sporočil ali v primeru brezplačnega SMS sporočila s SMS sporočilom »Petrol stop« ali »Stop« na številko 4246.

Petrol zagotavlja, da bo prejete osebne podatke stranke in vse ostale podatke obdelane pri uresničevanju svojih zakonitih interesov, ki prevladajo nad interesi stranke, ščitil pred nepooblaščenim razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam, in sicer v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Petrol bo hranil osebne podatke do preklica soglasja za obdelovanje osebnih podatkov. Podatki o poslanih oglasnih sporočilih se hranijo do preklica dovoljenja za pošiljanje reklamnih sporočil. Stranka z dano privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča Petrol, da za namene: določene v teh pravilih, posreduje podatke o stranki svojim podizvajalcem na ozemlju Republike Slovenije, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi podatkov in ki podatke obdelujejo v njegovem imenu in za njegov račun, navedene zgoraj, posreduje svojim odvisnim, pridruženim ter skupaj obvladovanim družbam dane imetnikove osebne podatke. Družbe iz te alineje so navedene na strani http://www.petrol.si/o-podjetju/petrol/skupina-petrol. Stranka s potrdilom tega obrazca soglaša, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami, kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Manj.
Close icon
akcija

Glukomanan v kapsulah NOW (180 kapsul)

Zakaj potrebujemo rezistentni škrob? Prehranska zanka in zakaj ne moremo shujšati. Ob nakupu 2 izdelkov NOW prejmete darilo: Omega-3 1000 mg NOW.
Glukomanan v NOW kapsulah je pridobljen iz gomolja rastline Konjak (Amorphophallus konjac). Glukomanan prispeva k zmanjšanju telesne teže in vzdrževanje normalne ravni holesterola v krvi.
Več...
Pakiranje 180 kapsul
Redna cena 24,91€
22,92€

Glukomanan NOW kapsule so rastlinski izvleček. Pridobiva se iz gomolja rastline Konjak (Amorphophallus konjac).

Glukomanan

Glukomanan je polisaharid, sestavljen iz verig D-manoze in D-glukoze, in je po kemijski strukturi zelo podoben prehranskim vlakninam. V naravi ga najdemo predvsem kot eno izmed pomembnih sestavin celične stene nekaterih rastlin.

Izmed rastlin, ki izkazujejo visoko vsebnost glukomanana, je najbolj poznan rastlina Konjak. Polisaharid se nahaja predvsem v korenini Konjak rastline. Iz rastlinskih virov se glukomanan pridobiva s pomočjo posebne ekstrakcije. 

Konjak rastlina

Rastlino Amorphophallus konjac poznamo pod večimi imeno, kot so recimo kačja palma ali konnjaku krompir. Uspeva predvsem v toplih in vlažnih okolji subtropske in tropske Azija. Izhaja iz območja Yunnan na Kitajskem, dandanes pa jo gojijo tudi na Japonskem in v Indoneziji. 

Prepoznamo jo po zelo velikih listih; en sam list lahko zraste tudi do 1.3 m v širino, sama rastlina Konjak pa je nizka trajnica. Njene cvetove objema velik temno vijoličen betič, ki lahko zraste tudi do pol metra v dolžino. 

glukomanan konjak

Iz gomolja Konjaka, ki vsebuje glukomanan, se prideluje tudi hrana, ki je poznana pod japonskim imenom konnyaku - največ le-te zaužijejo na Japonskem. Iz gomolja se pridelujejo tudi japonski rezanci, poznani pod imenom shirataki

Za kaj se glukomanan uporablja?

Izvleček, ki vsebuje glukomanan, prispeva k:

 • Zmanjševanje telesne teže.
 • Vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi.

Pomembno za učinek je, da se držimo predpisanih dnevnih vnosov glukomanana. Glukomanan se lahko nahaja v prahu ali v kapsulah, ki vsebujejo glukomanan prah. 

Glukomanan ob energijsko omejeni prehrani prispeva k zmanjšanju telesne teže.* 

*Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 3 g glukomanana v treh odmerkih po 1 g, z 1–2 kozarcema vode pred obroki in ob energijsko omejeni prehrani.

Glukomanan prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi. ** 

** Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 4 g (7 kapsul) glukomanana.

Uporaba in priporočena dnevna količina glukoman NOW kapsul:

Priporočen dnevni odmerek: 2 kapsuli, 3-krat dnevno, 30-45 minut pred obrokom. Za vzdrževanje normalne ravni holesterola zaužijte 7 kapsul na dan.

Pakiranje zadostuje za 25 do 30 dni.

Vsebnost glukomanana:

Sestava 2 kapsuli 6 kapsul 7 kapsul
Glukomanan (konjak manan) 1,15 g 3,45 g 4,025 g

Sestavine:
Glukomanan (konjak manan) 84,4 %, želatina (kapsula), silicijev dioksid, magnezijeve soli maščobnih kislin rastlinskega izvora.

Brez glutena. Ni proizvedeno iz pšenice, soje, mleka, jajc, rib, lupinarjev ali oreškov. Glukomanan NOW je proizveden na liniji, kjer se proizvajajo tudi izdelki, ki vsebujejo zgornje alergene.

Opozorila:
Samo za odrasle. Nosečnice in doječe matere ter osebe, ki jemljejo zdravila ali imajo zdravstvene težave, naj se o uporabi izdelka posvetujejo z zdravnikom. Opozarjamo na nevarnost zadušitve, do katere lahko pride pri ljudeh s težavami pri požiranju ali ob zaužitju z nezadostno količino tekočine. Svetuje se zaužitje z veliko vode, da snov doseže želodec. Izdelek ni primeren za osebe z zožitvijo požiralnika ali težavami pri požiranju.

Prehransko dopolnilo

Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti! Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte pri temperaturi do 25°C, zaščiteno pred vlago in svetlobo! Plastenko shranjujte dobro zaprto! Shranjevati nedosegljivo otrokom! Ne zaužijte sredstva za ohranjanje svežine, pustite ga v embalaži.

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Ob nakupu 2 izdelkov NOW prejmete darilo: NOW Omega-3.

Ob nakupu 2 izdelkov NOW prejmete darilo: NOW Omega-3.

Čez poletje vas NOW in Lekarnar.com obdarujeta ob nakupu prehranskih dopolnil NOW, ob nakupu 2 izdelkov NOW prejete darilo: Omega-3 1000 mg NOW, 30 mehkih kapsul. Prehransko dopolnilo - koncentrat ribjega olja z EPK in DHK: EPK in DHK imata vlogo pri delovanju srca.* DHK ima vlogo pri ...