akcija izbor

Glukomanan NOW, kapsule (180 kapsul)

Zakaj potrebujemo rezistentni škrob? Prehranska zanka in zakaj ne moremo shujšati. Glukomanan v kapsulah NOW vam je na voljo 15% ugodneje.
Glukomanan v NOW kapsulah je pridobljen iz gomolja rastline Konjak (Amorphophallus konjac). Glukomanan prispeva k zmanjšanju telesne teže in vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi.
Več...
Pakiranje 180 kapsul
Redna cena 24,91€
21,17€

Glukomanan NOW kapsule so rastlinski izvleček. Pridobiva se iz gomolja rastline Konjak (Amorphophallus konjac).

Glukomanan

Glukomanan je polisaharid, sestavljen iz verig D-manoze in D-glukoze, in je po kemijski strukturi zelo podoben prehranskim vlakninam. V naravi ga najdemo predvsem kot eno izmed pomembnih sestavin celične stene nekaterih rastlin.

Izmed rastlin, ki izkazujejo visoko vsebnost glukomanana, je najbolj poznana rastlina Konjak. Polisaharid se nahaja predvsem v korenini Konjak rastline. Iz rastlinskih virov se glukomanan pridobiva s pomočjo posebne ekstrakcije. 

Konjak rastlina

Rastlino Amorphophallus konjac poznamo pod več imeni, kot so recimo kačja palma ali konnjaku krompir. Uspeva predvsem v toplih in vlažnih okoljih subtropske in tropske Azije. Izvira iz območja Yunnan na Kitajskem, dandanes pa jo gojijo tudi na Japonskem in v Indoneziji. 

Prepoznamo jo po zelo velikih listih; en sam list lahko zraste tudi do 1.3 metra v širino, sama rastlina Konjak pa je nizka trajnica. Njene cvetove objema velik temno vijoličen betič, ki lahko zraste tudi do pol metra v dolžino. 

glukomanan konjak

Iz gomolja Konjaka, ki vsebuje glukomanan, se prideluje tudi hrana, ki je poznana pod japonskim imenom konnyaku. Iz gomolja se pridelujejo tudi japonski rezanci, poznani pod imenom shirataki

Za kaj se glukomanan uporablja?

Izvleček, ki vsebuje glukomanan, prispeva k:

  • Zmanjševanju telesne teže.
  • Vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi.

Pomembno za učinek je, da se držimo predpisanih dnevnih vnosov glukomanana. Glukomanan se lahko nahaja v prahu ali v kapsulah, ki vsebujejo glukomanan prah. 

Glukomanan ob energijsko omejeni prehrani prispeva k zmanjšanju telesne teže.* 

*Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 3 g glukomanana v treh odmerkih po 1 g, z 1–2 kozarcema vode pred obroki in ob energijsko omejeni prehrani.

Glukomanan prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi. ** 

** Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 4 g (7 kapsul) glukomanana.

Uporaba in priporočena dnevna količina glukomanan NOW kapsul:

Priporočen dnevni odmerek: 2 kapsuli, 3-krat dnevno, 30-45 minut pred obrokom. Za vzdrževanje normalne ravni holesterola zaužijte 7 kapsul na dan.

Pakiranje zadostuje za 25 do 30 dni.

Vsebnost glukomanana:

Sestava 2 kapsuli 6 kapsul 7 kapsul
Glukomanan (konjak manan) 1,15 g 3,45 g 4,025 g

Sestavine:
Glukomanan (konjak manan) 84,4 %, želatina (kapsula), silicijev dioksid, magnezijeve soli maščobnih kislin rastlinskega izvora.

Brez glutena. Ni proizvedeno iz pšenice, soje, mleka, jajc, rib, lupinarjev ali oreškov. Glukomanan NOW je proizveden na liniji, kjer se proizvajajo tudi izdelki, ki vsebujejo zgornje alergene.

Opozorila:
Samo za odrasle osebe. Nosečnice in doječe matere ter osebe, ki jemljejo zdravila ali imajo zdravstvene težave, naj se o uporabi izdelka posvetujejo z zdravnikom. Opozarjamo na nevarnost zadušitve, do katere lahko pride pri ljudeh s težavami pri požiranju ali ob zaužitju z nezadostno količino tekočine. Svetuje se zaužitje z veliko vode, da snov doseže želodec. Izdelek ni primeren za osebe z zožitvijo požiralnika ali težavami pri požiranju.

Prehransko dopolnilo

Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti! Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte pri temperaturi do 25°C, zaščiteno pred vlago in svetlobo! Plastenko shranjujte dobro zaprto! Shranjevati nedosegljivo otrokom! Ne zaužijte sredstva za ohranjanje svežine, pustite ga v embalaži.

La Roche-Posay dnevi - ob nakupu 2 izdelkov LRP prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

La Roche-Posay dnevi - ob nakupu 2 izdelkov LRP prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

La Roche-Posay dnevi - ob nakupu 2 izdelkov LRP prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust*.  Akcija traja od 24. 5. do 31. 5. 2022 Ob nakupu izdelkov LRP v skupni vrednosti nad 30 € prejmete še brezplačno dostavo. *Akcija ne velja za izdelke LRP (kozmetični seti), ki ...