izbor

Gyno Lacta Vitabalans Lady, vaginalne tablete (8 tablet)

Gyno Lacta Vitabalans Lady vaginalne tablete za uporabo pri bakterijski vaginozi in za njeno preprečevanje. Ohranja in vzdržuje naravni pH nožnice. Medicinski pripomoček CE IIa.
Več...
Pakiranje 8 vaginalnih tablet
8,17€

Gyno Lacta Vitabalans Lady vaginalne tablete vsebujejo mlečno kislino.

Običajno je pH raven nožnice med 3,8 in 4,5, kar pomeni kislo okolje. Kislost okolja v nožnici uravnavajo mlečnokislinske bakterije, ki proizvajajo mlečno kislino. Kislo okolje zavira prekomerno rast ostalih vaginalnih bakterij in preprečuje rast patogenih bakterij. Kakršna koli sprememba v kislosti privede do neobičajnega izcedka neprijetnega vonja.

Motnje bakterijskega ravnovesja v nožnici (bakterijska vaginoza)
Če se kislost okolja v nožnici ob zmanjšani količini mlečnokislinskih bakterij zniža, to privede do bakterijskega neravnovesja. Bakterijsko neravnovesje in s tem povezani simptomi so pri ženskah pogosti. Uporaba antibiotikov, zdravljenje glivičnega vnetja, menstrualne krvavitve, nosečnost, spolni odnosi, menopavza in pretirana intimna higiena povečajo dovzetnost za bakterijsko vaginozo. Najpogostejši simptom bakterijske vaginoze je povečana količina mlečnega ali sivkastega izcedka z značilnim neprijetnim vonjem. Pride lahko tudi do rahle srbečice. Vnetja običajno ni.

GYNOLACTA se uporablja pri bakterijski vaginozi in za njeno preprečevanje, da se obnovi in vzdržuje naravna kislost v nožnici.

Uporaba Gyno Lacta Vitabalans Lady vaginalnih tablet:

 • pri bakterijski vaginozi: 7 večerov zapored pred spanjem s prsti vstaviti po 1 vaginaleto globoko v nožnico
 • pri preprečevanju bakterijske vaginoze: 3 večere zapored pred spanjem s prsti vstaviti po 1 vaginaleto globoko v nožnico 

Obdobje uporabe se lahko skladno z zdravnikovim priporočilom podaljša in ponovi (najdaljše dovoljeno obdobje uporabe je 14 dni). Gynolacta se lahko uporablja med menstruacijo. Previdno odstranite tableto iz pretisnega omota in bodite pozorni, da se ta ne zdrobi. Vaginalne tablete ne razpolavljajte. Vstaviti je treba celo tableto. Pri uporabi izdelka poskrbite za dobro higieno rok.

Posvetujte se z zdravnikom:

 • če se med uporabo vaši simptomi poslabšajo;
 • če simptomi po 7 dneh uporabe vztrajajo.

Nosečnost in dojenje
Izdelek GYNOLACTA lahko uporabljate tudi če ste noseči ali dojite

Sestava Gyno Lacta Vitabalans Lady vaginalne tablete:

 • Vsaka vaginalna tableta vsebuje 50 mg mlečne kisline. Druge sestavine izdelka so kalcijev laktat, laktoza, hidroksipropilmetil celuloza, smukec in magnezijev stearat. Izdelek ne vsebuje dišav in barvil.

Ne uporabljajte izdelka Gynolacta:

 • v primeru močne srbečice ali bolečine v nožnici. V tem primeru se obrnite na zdravnika.
 • v primeru krvavega izcedka (ki ni menstruacija). V tem primeru se obrnite na zdravnika.
 • če ste preobčutljivi na katero koli sestavino tega izdelka.
 • če nameravate zanositi, saj bo vaginalna tableta znižala pH raven v nožnici, kar lahko poslabša pogoje za spermo.
 • če je poškodovan pretisni omot.
 • če je poškodovana vaginalna tableta.
 • po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini. Rok uporabnosti se izteče na zadnji dan navedenega meseca.
 • kot kontracepcijsko sredstvo.

Možni neželeni učinki:
Prehodno draženje na mestu uporabe, na primer pekoč občutek. V primeru resnih neželenih učinkov o tem obvestite proizvajalca in pristojni organ vaše države

Pakiranje: 8 vaginalet

Shranjevanje:
Shranjujte pri sobni temperaturi do 25°C v originalnem pakiranju. Izdelek shranjujte nedosegljiv otrokom. Izdelka ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. O načinu odstranjevanja izdelka, ki ga ne uporabljate več, se posvetujte s farmacevtom. Taki ukrepi pomagajo varovati okolje

Proizvajalec in tržni zastopnik:
Vitabalans Oy Varastokatu 8 FI-13500 Hämeenlinna, Finska Tel. +358 3 615 600.

La Roche-Posay dnevi - ob nakupu 2 izdelkov LRP prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

La Roche-Posay dnevi - ob nakupu 2 izdelkov LRP prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

La Roche-Posay dnevi - ob nakupu 2 izdelkov LRP prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust*.  Ob nakupu La Roche-Posay nad 30 € pa vam podarjamo še brezplačno dostavo. Brezplačna dostava vam bo obračunana v 3. koraku v košarici. Akcija traja od 24. 5. do 31. 5. 2023 ...