akcija izbor

Isla Medic Acute, pastile (20 pastil)

Mali pakiranji Isla Medic Acute in Medic Voice sta vam na voljo 10% ugodneje.
Pastile z okusom po citrusih in medu lajšajo bolečine v grlu in boleče požiranje. Vsebujejo edinstveno kombinacijo islandskega lišaja, hidrogela in hialuronske kisline, ki omogoča hiter in dolgotrajen učinek. Medicinski pripomoček.
Več...
Pakiranje
Redna cena 6,05€
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh* 6,05 €
5,45€

Pastile Isla medic acute vlažijo ustno sluznico in spodbujajo njeno obnovo.

Za lajšanje značilnih težav, povezanih s prehladom in vnetim grlom, na primer draženje h kašlju in hripavost. Pri suhi sluznici in razdraženih glasilkah.

Vsebuje kompleks hidrogela s hialuronsko kislino in ekstraktom islandskega lišaja.

Kdaj uporabljajte pastile isla medic acute citrus-med

  • Za lajšanje značilnih težav, povezanih s prehladom in vnetim grlom, na primer draženje h kašlju in hripavost.
  • Pri suhi sluznici in razdraženih glasilkah.

Te težave so med drugim lahko posledica suhega (neproduktivnega) kašlja, kot je na primer dražeč kašelj zaradi vzdražene in suhe sluznice.

Pastile s kompleksom hidrogela, ki vsebuje hialuronsko kislino in ekstrakt islandskega lišaja, učinkovito ščitijo sluznico ust in grla.

Način delovanja
Pastile s prijetnim okusom po medu in citrusih vsebujejo kompleks hidrogela, ki vsebuje karbomer, ksantanski gumi in hialuronsko kislino. Ksantanski gumi je polisaharid, ki veže vodo, karbomer pa ima posebno sposobnost nabrekanja in tvorbe gela; na ta način pastile na razdraženi sluznici tvorijo zaščitni film. Za hialuronsko kislino je značilno, da na površini sluznice tvori vlažilni film.

Ostanek po sušenju ekstrakta islandskega lišaja, robustne rastline, ki raste v težkih razmerah visoko na severu, vsebuje več kot 80% sluzi. Ko položimo pastilo v usta, se ekstrakt raztopi in blagodejno deluje na usta, grlo in žrelo, saj kot balzam prekrije sluznico.

Posledično se poveča izločanje sline, zato se razdražena sluznica lahko pomiri. Olajšajo se tudi značilne težave, povezane s prehladom in vnetim žrelom (na primer draženje h kašlju, hripavost, suha sluznica, boleče žrelo, težave pri požiranju).

Odmerjanje:
Do 6 pastil dnevno počasi raztopite v ustih. Pastile so primerne tudi za otroke, od 6. leta starosti. Uživajo jih lahko tudi nosečnice, doječe matere in diabetiki.

Kako dolgo uporabljajte pastile isla medic acute citrus-med
Pastile lahko uporabjate tudi dolgotrajno ali občasno. Če se vaše težave poslabšajo (na primer ob pojavu vročine ali bolečin v sklepih) ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Kdaj jemanje pastil isla medic acute citrus-med ni priporočljivo
Pastil ne uporabljajte, če ste preobčutljivi za katero koli sestavino v pastilah.

Napotek za diabetike:
1 pastila vsebuje 1,03 g sladkornih nadomestkov (sorbitol in maltitol), kar ustreza 0,09 BU.

Bodite posebno pozorni pri jemanju pastil isla medic acute citrus-med
Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo teh pastil posvetujte z zdravnikom.

Nosečnost in dojenje
Ni razlogov, ki bi preprečevali uporabo teh pastil v času nosečnosti in dojenja.

Sestavine:
isla medic acute citrus-med pastile vsebujejo vodni ekstrakt islandskega lišaja (0,4-0,8 : 1), karbomer, ksantanski gumi in natrijev hialuronat. Druge sestavine: akacija, sorbitol, maltitol, brezvodna citronska kislina, kalijev acesulfamat, olje limone, olje pomaranče, arome, rastlinsko barvilo (ekstrakt jabolka, žafranike in citrusa), srednjeverižni trigliceridi, prečiščena voda. Sladkorna nadomestka v 1 pastili: 0,11 g sorbitola in 0,92 g maltitola, kar ustreza 0,09 BU (krušnim enotam).

Shranjevanje:
Shranjujte nedosegljivo otrokom. Pred uporabo preberite priloženo navodilo. Pastile shranjujte na suhem mestu pri temperaturi do 25°C. Priporočljivo je shranjevanje v originalni embalaži, s čimer jih zaščitite pred svetlobo.

Opomba:
Pastile lahko vsebujejo zračne mehurčke, ki nastanejo med proizvodnjo. Včasih se pastila lahko prilepi na folijo pretisnega omota. Med pastilami so lahko manjše razlike v barvi, okusu in trdnosti. Vse to je posledica naravnih sestavin v pastilah, ki nima vpliva na kakovost izdelka.

Pred uporabo natančno preberite to navodilo, ker vsebuje pomembne podatke o uporabi tega medicinskega pripomočka. Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, če potrebujete dodatne informacije.

Možni neželeni učinki
Pri čezmerni uporabi se lahko pojavijo želodčne težave ali odvajalni učinek. V posameznih primerih se lahko pojavijo preobčutljivostne reakcije.

Izdelovalec: Engelhard Arzneimittel GmbH & Co. KG, Herzbergstr. 3, 61138 Niederdorfelden, Nemčija
Zastopnik: Farmedica d. o. o., Leskoškova cesta 12, 1000 Ljubljana.

Ob nakupu 3 ali več izdelkov La Roche-Posay, Vichy in/ali CeraVe prejmete 25% popust + Brezplačno dostavo.

Ob nakupu 3 ali več izdelkov La Roche-Posay, Vichy in/ali CeraVe prejmete 25% popust + Brezplačno dostavo.

Ob nakupu 3 ali več izdelkov La Roche-Posay, Vichy in/ali CeraVe prejmete 25% popust + Brezplačno dostavo. Za pridobitev popusta lahko kombinirate izdelke različnih blagovnih znamk (CeraVe, La Roche-Posay in Vichy). Akcija bo potekala od 3.2. do 9. 2. 2023. Akcija ne velja za pakete izdelkov, ...