Isla Medic Voice, pastile z okusom češnje in mentola (50 pastil)

Pastile Isla Medic voice so medicinski pripomoček, namenjene lajšanju značilnih težav vnetja žrela in ustne sluznice, kot so suh, dražeč kašelj, hripavost, pohrkovanje, ipd.
Več...
Pakiranje
11,96€

Isla Medic Voice pastile z okusom češnje in mentola so primerne tudi za vlaženje suhih ust in pri razdraženih glasilkah ter intenzivnejši rabi glasu (govorniki, pevci).

Pastile Isla Medic voice vsebujejo hidrogel s hialuronsko kislino in izvleček islandskega lišaja. Imajo prijeten okus z blago aromo češnje in mentola.

Jemljejo jih lahko odrasli in otroci od 6. leta starosti dalje. Ni razlogov, ki bi preprečevali uporabo v obdobju nosečnosti in dojenja. 

Kaj vsebujejo pastile Isla Medic voice
Pastile vsebujejo vodni ekstrakt islandskega lišaja (0,4-0,8 : 1), karbomer, ksantanski gumi in natrijev hialuronat. 

Druge sestavine pastil Isla Medic voice
Arabski gumi, sorbitol, maltitol, brezvodna citronska kislina, kalijev acesulfamat, levomentol, arome, rastlinsko barvilo (ekstrakt korenja in črnega ribeza), srednjeverižni trigliceridi, prečiščena voda.

Pastile vsebujejo sladkorne nadomestke. Ena pastila vsebuje 0,11 g sorbitola in 0,94 g maltitola, kar ustreza 0,09 BU (krušnim enotam). 

Kdaj uporabljati pastile Isla Medic voice
Pastile vsebujejo kompleks hidrogela, ki vsebuje karbomer, ksantanski gumi in hialuronsko kislino. Preko vzdraženega grla sprostijo zaščitni sloj hidrogela s hialuronsko kislino in izvlečkom islandskega lišaja. Učinkovine vneto sluznico zaščitijo, vlažijo in umirijo. Tako se vneta sluznica lažje regenerira.

Namenjene so uporabi pri izrazitejših simptomih, povezanih s prehladom in vnetim grlom:

  • draženje h kašlju,
  • hripavost,
  • boleče žrelo,
  • suha usta in težave pri požiranju,
  • razdražene glasilke in intenzivnejša raba glasu. 

Kdaj uporabite klasične pastile Isla in kdaj Isla Medic voice
Klasične pastile Isla so namenjene pogostejši uporabi, kot preventiva oz. pri blagih težavah. Pri izrazitejših težavah v grlu so primerne pastile Isla Medic voice. Zaradi svoje sestave so pastile Isla Medic voice poleg naštetega zelo dobrodošle vsem, ki imate težave s suhimi usti oz. intenzivneje uporabljate glas (npr. učitelji, pevci, igralci). 

Kdaj jemanje pastil Isla Medic voice ni priporočljivo
Pastil Isla Medic voice ne uporabljajte, če ste preobčutljivi za katero koli sestavino v pastilah. 

Bodite posebno pozorni pri jemanju pastil Isla Medic voice
Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo pastil Isla Medic voice posvetujte s svojim zdravnikom. 

Nosečnost in dojenje
Ni razlogov, ki bi preprečevali uporabo pastil Isla Medic voice v času nosečnosti in dojenja. 

Kako jemati pastile Isla Medic voice
Odrasli in otroci, starejši od 6 let, po potrebi do 6-krat dnevno vzemite po 1 pastilo. Pastilo počasi raztapljajte v ustih, dokler se povsem ne raztopi.

Nasvet za sladkorne bolnike: 1 pastila vsebuje 1,05 g sladkornih nadomestkov, kar ustreza 0,09 BU. 

Kako dolgo uporabljajte pastile Isla Medic voice
Pastile lahko uporabljate tudi dolgotrajno ali občasno. Če se vaše težave poslabšajo (na primer ob pojavu vročine ali bolečin v sklepih) ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. 

Možni neželeni učinki
Pri čezmerni uporabi se lahko pojavijo želodčne težave ali odvajalni učinek. V posameznih primerih se lahko pojavijo preobčutljivostne reakcije. 

Na kaj morate biti še pozorni
Rok uporabnosti je odtisnjen na škatli ter na pretisnem omotu, v katerem so pastile. Ne uporabljajte pastil po preteku roka uporabnosti! Shranjujte jih na suhem mestu pri temperaturi do 25 °C.

Priporočamo shranjevanje pastil v originalni škatli za zagotovitev zaščite pred svetlobo.

Shranjujte nedosegljivo otrokom!

Pastile lahko vsebujejo zračne mehurčke, ki nastanejo med proizvodnjo. Včasih se pastila lahko prilepi na folijo pretisnega omota. Med pastilami so lahko manjše razlike v barvi, okusu in trdnosti. Vse to je posledica naravnih sestavin v pastilah, ki nima vpliva na kakovost izdelka. 

Izdelovalec: Engelhard Arzneimittel GmbH & Co. KG, Herzbergstr. 3, 61138 Niederdorfelden Nemčija.
Zastopnik: Farmedica d. o. o. Leskoškova cesta 12, 1000 Ljubljana, e-mail: nasveti@farmedica.si

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust  + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€. Popust in brezplačna dostava vam bosta obračunana v košarici: Akcija bo potekala od 24. 3. do 27. 3. 2023. Brezplačna dostava velja le za področje Slovenije.