Laxemon, vrečke (14 vrečk)

Kako do rednega odvajanja?
Prehransko dopolnilo Laxemon vsebuje laktulozo, ki pripomore k hitrejšemu prehajanju črevesne vsebine.
Več...
Pakiranje 14 vrečk
14,95€

Prehransko dopolnilo Laxemon vsebuje laktulozo, ki pripomore k hitrejšemu prehajanju črevesne vsebine. Navedeni učinek se doseže z odmerkom 10 gramov (2 vrečki) laktuloze naenkrat. Vsebuje tudi magnezij, ki prispeva k ravnotežju elektrolitov.

Priročno pakiranje v vrečke omogoča praktično in enostavno uporabo doma ali na poti.

Laktuloza je po svoji sestavi sladkor, ki je s človekovimi prebavnimi encimi neprebavljiv zato se v tankem črevesu ne absorbira in prehaja v debelo črevo neprebavljen. Zato je primerna tudi za diabetike, saj nima vpliva na krvni sladkor.

Prisotna je tudi v običajnih živilih v manjših količinah jo najdemo na primer v prekuhanem mleku, saj se pri toplotni obdelavi nekaj laktoze v pretvori v laktulozo.

Vsaka vrečka Laxemon-a vsebuje 5 gramov laktuloze. To je sintezni sladkor zgrajen iz galaktoze in fruktoze.
Pridobiva se s sintezo iz mlečnega sladkorja-laktoze. Vsebuje tudi 100 mg magnezija.

Kaj je zaprtje in zakaj se pojavi?
Zaprtje se kaže z nerednim izločanjem majhnih količin trdega blata. Spremljajo ga lahko glavobol, slabo počutje, bolečine v trebuhu, napihnjenost in bolečine pri iztrebljanju.

Vzrokov za pojav zaprtja je veliko. Na nekatere lahko vplivamo s spremembo vedenja, na druge pa ne. Težave z nerednim odvajanjem so pogostejše v starosti zaradi upočasnjenega gibanja črevesa (peristaltike), lahko so tudi posledica uživanja nekaterih zdravil (opiati, antiacidi). Včasih je vzrok nerednega odvajanja tudi nezadosten vnos vode, najpogosteje pa zaprtje povzroča neustrezna prehrana revna s prehransko vlaknino in tudi namerno zadrževanje blata.

Na pogostejše odvajanje lahko vplivamo s prehrano z veliko prehranske vlaknine, primernim vnosom tekočine in gibanjem. Takrat, ko to ni dovolj uporabite Laxemon, ki je učinkovit in varen tudi pri vsakodnevnem jemanju. 

Kako deluje prehransko dopolnilo Laxemon?
Laktuloza je sladkor, ki je s človekovimi prebavnimi encimi neprebavljiv, zato se ne absorbira in prehaja v debelo črevo neprebavljen. Laktulozo v debelem črevesu razgradijo bakterije na mlečno kislino in manjše količine ocetne, propionske in maslene kisline. Organske kisline so osmotsko aktivne, zato nase vežejo veliko vode in tako naredijo črevesno vsebino mehkejšo ter bolj obilno. Povečana količina črevesne vsebine poveča tlak v črevesju, kar je za telo naraven signal za sproženje krčenja debelega črevesa - odvajanje blata. Rezultat uporabe je redno in normalno odvajanje blata. Prehod blata je tudi lažji saj je vsebina mehkejša (slednje je pomembno tudi pri hemeroidih).

Laktuloza ni odvajalo ampak blato mehča. Za razliko od nekaterih odvajal (na primer izvleček sene in druga spodbujevalna odvajala) je delovanje laktuloze nežno in spodbuja odvajanje blata preko naravnih mehanizmov, zato tudi pri vsakodnevni uporabi ne povzroča odvisnosti od odvajal, tako imenovanega »sindroma lenega črevesja«. To je stanje, ki se pojavi po zlorabi odvajal; črevo se ne odziva več na fiziološke dražljaje in oseba brez uporabe odvajal ne more normalno odvajati.

Izdelek vsebuje tudi magnezij, ki prispeva k ravnotežju elektrolitov ter zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Kdaj uporabljati prehransko dopolnilo Laxemon?
Izdelek uporabljajte če imate težave z zaprtjem in počasno prebavo. Izdelek Laxemon lahko uporabljate tako pri občasnih težavah z iztrebljanjem ali vsakodnevno za vzdrževanje normalne prebave*.

Pri stanjih kjer je zaželeno redno odvajanje mehkejšega blata, na primer pri hemeroidih.

*V kolikor imate redne težave z zaprtjem in počasno prebavo poskušajte težave odpraviti z zadostnim vnosom tekočin, redno telesno aktivnostjo in zadostnim vnosom prehranske vlaknine. Pri doseganju vnosa prehranske vlaknine si lahko pomagate tudi z izdelkom Otrobi Enemon. Izdelek Laxemon lahko varno uporabljate neomejeno dolgo časa in tudi skupaj s Otrobi Enemon.

Uporaba prehranskega dopolnila Laxemon pri diabetikih in nosečnicah.
Laxemon je varen za uporabo pri diabetikih in nima pomembnega vpliva na krvni sladkor. Z zaužitjem 1 vrečke zaužijete največ 0,3 g prebavljivih sladkorjev. Za primerjavo 1 majhna žlička sladkorja vsebuje 5 g sladkorja.

Izdelek je varen za uporabo pri nosečnicah in doječih materah.

Kdaj ne smete uživati prehranskega dopolnila Laxemon?

 • Pri delnih ali popolnih zaporah črevesja.
 • Pri preobčutljivosti na laktulozo, galaktozo, fruktozo in pri preobčutljivosti na druge sladkorje.
 • Izdelek vsebuje minimalne količine drugih sladkorjev in sicer manj kot 3 % drugih sladkorjev.
 • Izdelek lahko vsebuje maksimalno ≤0,5 % galaktoze, ≤3,0 % laktoze, ≤0,5% epilaktoze,≤0,5% tagatoze in ≤0,5% fruktoze.
 • Pri ledvični odpovedi in drugih stanjih pri katerih je potrebna omejitev vnosa magnezija se pred uporabo nujno posvetujte z zdravnikom.

Uporaba:
Vmešajte odmerek Laxemon-a v 2-3 dL tekočine, ki je lahko kava, čaj, voda ali sok. Dobro premešajte in popijte. Izdelek je prijetno sladkega, nevtralnega okusa in ne vsebuje dodanih arom. Skrbite za zadostno oskrbo z vodo. Priporočljivo je 2-3 L na dan.

Odrasli in mladostniki starejši od 14 let
V prvih 2-3 dneh jemljite 2-4 vrečke (10-20 g) Laksemon-a dnevno, v nadaljevanju odmerek zmanjšate na 2 vrečki dnevno. Če je delovanje izdelka premočno odmerek znižajte toliko, da dosežete želeni učinek.

Če boste Laxemon zaužili zvečer lahko učinek pričakujete zjutraj. Včasih pa lahko od zaužitja do normalnega odvajanja blata mine 24-48 ur. Pri običajnem odmerjanju bo odvajanje blata normalno. V prvih dneh jemanja se lahko pojavi napihnjenost, ki pa se po nekaj dneh jemanja ne pojavlja več. Pri prekomernem odmerjanju se lahko pojavi driska in napenjanje, ki po zmanjšanju odmerka mine.

Odmerjanje in uporaba prehranskega dopolnila Laxemon pri otrocih.
Izdelek je varen za uporabo tudi pri otrocih. Izdelek pri otrocih uporabite samo po posvetu z zdravnikom ali farmacevtom.

Pri otrocih starih 1 do 6 let: V prvih 2-3 dneh 1/2-1 vrečko (2,5-5 g), v nadaljevanju pa 1/2 vrečke (2,5 g).

Pri otrocih starih 6 do 14 let: V prvih 2-3 dneh 2 vrečki (10 g), v nadaljevanju pa 1 vrečko (5 g). Če je delovanje izdelka premočno lahko odmerek znižate toliko, da dosežete želeni učinek.

Vsebnost:

Hranilne snovi 2 vrečki %PDV*
Laktuloza 10 g  
Magnezij 100 mg 27%

*PDV-Priporočeni dnevni vnosi vitaminov in mineralov (odrasli).

Sestavine:
Laktuloza, magnezijev oksid.

Lahko vsebuje sledove soje, mleka, glutena (oves, pšenica), sezama in oreščkov

Neto količina: 14 vrečk po 5,3 g (74,2 g).

Opozorila:
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti.

Shranjevanje:
Shranjujte na suhem in temnem mestu pri sobni temperaturi. Shranjevati nedosegljivo otrokom! 

Proizvaja: JATA EMONA, d.o.o., Agrokombinatska 84, Ljubljana.

Blank slika

Druge oblike

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

La Roche-Posay Anthelios vam je na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€.

La Roche-Posay Anthelios vam je na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€.

La Roche-Posay Anthelios vam je na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€. Akcija traja od 7.6. do 21.6.2021. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni. Brezplačna dostava velja ...