Letizen S 10 mg, filmsko obložene tablete

Pri odraslih in mladostnikih, starejših od 12 let, se zdravilo Letizen S uporablja za lajšanje nosnih in očesnih simptomov sezonskega in celoletnega alergijskega rinitisa, lajšanje kronične koprivnice (kronična idiopatska urtikarija).
Več...
Pakiranje 10 tablet
6,10€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: tablete
Mesto uporabe: nos, oči, koža
Oznaka: alergija, srbenje, draženje, kihanje
Vsebnost: antihistaminik
Zdravje: potovanje, alergija

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

cetirizinijev diklorid

Kaj je zdravilo Letizen S in za kaj ga uporabljamo
Zdravilna učinkovina zdravila Letizen S je cetirizinijev diklorid. Zdravilo Letizen S je zdravilo proti alergiji.

Pri odraslih in mladostnikih, starejših od 12 let, se zdravilo Letizen S uporablja za:

 • lajšanje nosnih in očesnih simptomov sezonskega in celoletnega alergijskega rinitisa,
 • lajšanje kronične koprivnice (kronična idiopatska urtikarija).

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Letizen S
Ne jemljite zdravila Letizen S:
 

 • Če ste alergični na učinkovino, katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6), hidroksizin ali derivate piperazina (blizu sorodne učinkovine drugih zdravil).
 • Če imate hudo ledvično okvaro z očistkom kreatinina manj kot 10 ml/min.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Letizen S se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Če imate oslabljeno delovanje ledvic, se posvetujte s svojim zdravnikom; če bo potrebno, boste jemali nižji odmerek. Nov odmerek bo določil vaš zdravnik. Filmsko obložene tablete, ki so trenutno na voljo, še ne omogočajo ustrezne prilagoditve odmerka.

Če imate težave z uriniranjem (kot pri okvari hrbtenjače ali pri težavah s prostato ali z mehurjem), se posvetujte s svojim zdravnikom.

Če imate epilepsijo ali če pri vas obstaja povečano tveganje za nastanek krčev, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Med cetirizinom v običajnih odmerkih in alkoholom (pri koncentraciji alkohola v krvi 0,5 promila, kar ustreza 1 kozarcu vina) niso opazili nobenega vidnejšega medsebojnega delovanja. Vendar pa se, kot pri vseh antihistaminikih, odsvetuje sočasno uživanje alkohola.

Če ste naročeni na alergijsko testiranje, vprašajte zdravnika, če morate nekaj dni pred testiranjem prenehati z jemanjem zdravila Letizen S. Zdravilo lahko vpliva na rezultate alergijskih testov.

Druga zdravila in zdravilo Letizen S
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Glede na lastnosti cetirizina ni pričakovati medsebojnega delovanja z drugimi zdravili.

Zdravilo Letizen S skupaj s hrano in pijačo
Hrana ne vpliva opazno na absorpcijo cetirizina.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Uporabi zdravila Letizen S pri nosečnicah se je treba izogibati. Če po pomoti vzamete zdravilo, naj to ne bi imelo škodljivega vpliva na plod, vendar pa morate jemanje zdravila nemudoma prekiniti.

Med dojenjem zdravila Letizen S ne smete jemati, ker cetirizin prehaja v materino mleko.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Objektivna merjenja sposobnosti za vožnjo, nagnjenosti k zaspanosti in storilnosti za tekočim trakom pri jemanju priporočenega 10-mg odmerka niso pokazala klinično pomembnih učinkov. Če nameravate voziti, se ukvarjati s potencialno nevarnimi aktivnostmi ali upravljati stroje, ne smete preseči priporočenega odmerka in morate upoštevati svoj odziv na zdravilo.

Če ste občutljivi, lahko pri vas sočasno pitje alkohola ali jemanje drugih zaviralcev osrednjega živčnega sistema dodatno zmanjša zbranost in poslabša delovno storilnost.

Zdravilo Letizen S vsebuje laktozo
Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Kako jemati zdravilo Letizen S
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Tablete pogoltnite s kozarcem tekočine.

Samozdravljenje z zdravilom Letizen S je primerno za odrasle in mladostnike, starejše od 12 let. Pri samozdravljenju z zdravilom Letizen S ne smete prekoračiti priporočenega odmerka.

Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let: 1 tableta (10 mg) enkrat na dan.

Uporaba pri otrocih
Uporabe zdravila Letizen S ne priporočamo pri otrocih, ker filmsko obložene tablete, ki so trenutno na voljo, še ne omogočajo ustrezne prilagoditve odmerka.

Bolniki z zmerno do hudo ledvično okvaro
Uporabe zdravila Letizen S ne priporočamo pri odraslih bolnikih z zmernim ali hudo okvarjenim ledvičnim delovanjem, ker filmsko obložene tablete, ki so trenutno na voljo, še ne omogočajo ustrezne prilagoditve odmerka.

Bolniki z jetrno okvaro
Pri bolnikih, ki imajo samo jetrno okvaro, odmerka ni treba prilagajati. Bolniki z jetrno in ledvično okvaro: Odmerek je priporočljivo prilagoditi. Posvetujte s svojim zdravnikom; če bo potrebno, boste jemali nižji odmerek. Nov odmerek bo določil vaš zdravnik. Filmsko obložene tablete, ki so trenutno na voljo, še ne omogočajo ustrezne prilagoditve odmerka.

Trajanje zdravljenja
Samozdravljenje lahko traja do 10 dni. Če želite zdravilo jemati dalj časa, se o tem posvetujte z zdravnikom.

Če menite, da je učinek zdravila premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Velika Vichy akcija: Vsi izdelki Vichy kozmetike so vam na voljo 20% ugodneje

Velika Vichy akcija: Vsi izdelki Vichy kozmetike so vam na voljo 20% ugodneje

Vichy kozmetika je ena izmed najbolj prepoznavnih francoskih znamk. Poznani so po izdelkih za vse tipe kož, vse od občutljive do suhe ali mastne kože kot tudi po izdelkih za nego las in lasišča. Vichy proizvaja kozmetiko tako za ženske kot tudi za moške. Izdelki znamke Vichy so obogateni z ...