Magnezijev klorid v olju, Sensitive sprej (100 ml)

100% naraven magnezijev klorid v olju, ki se ga lahko poškropi po koži s pomočjo spreja. Hiter in učinkovit vnos povsem naravnega magnezijevega klorida. Mg klorid se na kožo, kjer se neposredno absorbira.
Več...
Pakiranje 100 ml
16,97€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: sprej
Mesto uporabe: koža
Vsebnost: eterična olja, magnezij
Zdravje: starost, masaža

Olje, ki vsebuje magnezij (v obliki Mg klorid heksahidrata), namenjeno za uporabo na kožo. Sprej magnezijevega klorida vam omogoča zelo enostaven in hiter nanos naravnega magnezija.

Magnezijev klorid

Magnezij je eden izmed najpomembnejših mineralov, ki jih naše telo potrebuje. Lahko se nahaja v več različnih oblikah. Tablete in šumeče tablete največkrat vsebujejo magnezij v obliki magnezijevega citrata; magnezijevo olje Sensitive od proizvajalca BetterYou pa vsebuje kloridni magnezij oziroma obliko magnezija, ki ga imenujemo magnezijev klorid.

V tej obliki se mineralu magnezija pridruži klorid, celotno molekulo pa kompleksira šest pridruženih molekul vode.

En razpršek vsebuje okoli 10 mg magnezija; 10 razprškov zagotavlja 100 mg magnezija, kar predstavlja 27% priporočenega dnevnega vnosa magnezija.

Magnezijev citrat je proizveden po GMP standardih, kar zagotavlja preverjeno farmacevtsko kakovost. Primeren za vse z občutljivo kožo kot tudi za otroke in nosečnice. Pri otrocih, mlajših od 12 let, uporabite polovico odmerka.

Magnezij 

Magnezij v telesu opravlja več različnih vlog. Kloridna oblika, ki jo magnezijev klorid v olju vsebuje, se nanaša topikalno na kožo. Pri tem je pomembno omeniti, da absorpcija magnezija skozi kožo ni popolna.

Magnezij prispeva k:

 • zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
 • ravnotežju elektrolitov.
 • sproščanju energije pri presnovi.
 • delovanju živčnega sistema.
 • delovanju mišic.
 • normalnemu psihološkemu delovanju.
 • ohranjanju zdravih kosti.
 • ohranjanju zdravih zob.
 • Magnezij ima vlogo pri delitvi celic in sintezi beljakovin. 

Uporaba magnezijevega olja

Magnezijevo olje nanesite na katerikoli del telesa in ga z masiranjem temeljito vtrite v kožo. Za najboljše rezultate priporočamo nanos na čisto, mokro ali suho kožo po umivanju.

Nasvet: Ob začetku uporabe nanašajte manjše količine magnezijevega klorida v olju (1 do 3 razprške) na različne dele telesa. Nizke ravni magnezija v telesu se lahko ob začetku uporabe izrazijo v obliki srbeče kože, ki praviloma ob redni uporabi olja izgine, ko se raven magnezija v telesu normalizira. V kolikor je srbenje moteče, lahko 2-3 minute po nanosu kožo obrišete ali celo sperete. Preprečite stik z očmi in ranami.  

Sestavine: 
Koncentrirana raztopina Zechstein Inside magnezijevega klorida heksahidrata, 15% raztopina. 100% naraven vir magnezija. 

Neto količina: 100 ml - za do 600 razprškov. 

Dodatki

Namesto izdelka poskusite

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan najkasneje v roku dveh delovnih dni.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Eucerin vam je na voljo 25% ugodneje.

Eucerin vam je na voljo 25% ugodneje.

Eucerin vam je na voljo 25% ugodneje. Akcija traja od 15.4. do 20.4.2021. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni. Popusti se ne seštevajo in ne veljajo za darilna ter promocijska pakiranja Eucerin.