Melilax Pediatric Aboca, mikroklizma (6 x 5 g)

Melilax je inovativna mikroklizma na osnovi medu, ki združuje uravnoteženo odvajalno delovanje z zaščitnim in pomirjevalnim delovanjem na rektalno sluznico. Medicinski pripomoček Razreda IIb.
Več...
Pakiranje 6 x 5 g
10,95€

Melilax je namenjen za odpravljanje nelagodja, draženja in vnetij, ki se pojavijo zaradi obstipacije (zaprtja).

Za dvojno delovanje izdelka Melilax je odgovoren PROMELAXIN, aktivni kompleks medu iz nektarja in medu iz medene rose, ki sta skrbno izbrana na podlagi njunih vsebnosti monosaharidov, polisaharidov in melanoidina, ki je obogaten s polisaharidno frakcijo iz aloje in slezenovca.

Kako deluje?
Melilax sproži odvajalno delovanje brez draženja in spodbudi fiziološki ter uravnotežen dražljaj za odvajanje blata. Poleg tega Melilax zaradi svojih lastnosti, ki posnemajo delovanje sluzi, in zaradi svoje viskoznosti zaščiti rektalno sluznico med odvajanjem blata, pri čemer posnema mazalno delovanje fiziološke sluzi. Te posebne lastnosti, združene z antioksidativnim delovanjem, dajejo izdelku sposobnost zaščite in pomirjanja sluznice, njegove fizikalne lastnosti pa mu omogočajo posredno protivnetno delovanje.

Indikacije
Melilax je namenjen zdravljenju obstipacije (zaprtja), tudi ob sočasnem razdražljivem črevesju (kot v primeru razdražljivega kolona), prisotnosti fisur (razpoke črevesne sluznice in analne razpoke) in hemoroidih.

Izdelek je primeren tudi za uporabo med nosečnostjo in dojenjem ter za dojenčke.

Sestava:
Funkcionalne sestavine 73,2%

Promelaxin, aktivni kompleks različnih vrst medu in polisaharidov iz aloje in slezenovca Vsebnost: monosaharidi ≥ 50%, polisaharidi (molekulska masa >20.000 daltonov) ≥ 0,3% Vsebuje tudi: hidroglicerinsko mešanico, limonin sok, eterično olje sivke.

Način uporabe:

Odprite mikroklizmo tako, da odstranite varnostni pokrovček:

 • Primite za obroček nad stisljivo plastenko
 • Z drugo roko upognite pokrovček, dokler se ne odlomi in loči od obročka
 • Odstranite pokrovček

Nanesite nekaj kapljic izdelka na zadnjično odprtino in nežno vstavite koničasti nastavek plastenke v danko.

Do konca stisnite plastenko v smeri meha in jo na koncu nanosa zadržite stisnjeno, dokler koničastega nastavka ne izvlečete v celoti, da preprečite, da izdelek ponovno ne steče nazaj v plastenko.

Opozorila:
Ne uporabljajte, če ste preobčutljivi ali alergični na eno ali več sestavin. V primeru dolgotrajne obstipacije (zaprtja) je nujno posvetovanje z zdravnikom, da se izključijo druga bolezenska stanja. 

Mikroklizma je za enkratno uporabo, zato je ne uporabite ponovno, čeprav ste uporabili le polovico odmerka, na primer pri dojenčkih.

Hranite pri sobni temperaturi, stran od virov toplote in zaščiteno pred svetlobo. Hranite izven dosega otrok. Datum izteka roka uporabnosti velja za nepoškodovan/neodprt in pravilno shranjen izdelek.

Pakiranje:
Melilax Pediatric: 6 mikroklizm s pokrovčkom po 5 g za enkratno uporabo za otroke in dojenčke. PATENTIRANA FORMULA: Št. patenta 102012902100704

Proizvajalec: Aboca S.p.A., Societa Agricola, Loc. Aboca, 20 - 52037 Sansepolcro (AR) Italija.
Dobavitelj: MARIFARM D.O.O., Slovenija

Dodatki

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichy in La Roche-Posay vikend na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov LRP in/ali Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

Vichy in La Roche-Posay vikend na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov LRP in/ali Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

Napovedujemo: Vichy in La Roche-Posay vikend na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov LRP in/ali Vichy boste prejeli 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust. Popust vam bo obračunan v košarici. Akcija bo potekala od 29. 9. do 2. 10. 2023. Akcija ne velja za pakete izdelkov ...