NAN brez laktoze, za dietetsko uravnavanje laktozne intolerance in driske pri dojenčkih - od rojstva dalje (400 g)

Pomembno obvestilo: materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.
Več...
Pakiranje 400 g
12,81€

Dietno živilo za posebne zdravstvene namene. 

Pomembno obvestilo 
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.

Dostop do farmacevta >>

Za dietetsko uravnavanje laktozne intolerance in driske pri dojenckih. NAN brez laktoze je dietno živilo za posebne zdravstvene namene namenjeno dojenckom z laktozno intoleranco in prehrano dojenckov po driski.

NAN brez laktoze je formula, ki ne vsebuje laktoze, zato je posebej namenjena dojenčkom in malim otrokom s simptomi laktozne intolerance ali po akutni driski, po kateri je prišlo do sekundarne laktozne intolerance. Namesto laktoze izdelek vsebuje glukozni sirup, ki vsebuje polimere glukoze.

Glavne lastnosti:

  • brez laktoze.
  • Lactobacillus Reuteri.
  • Glukozni polimeri za nižjo osmolarnost.
  • Nukleotidi.
  • DHA/ARA.

Kontraindikacije:
Formule NAN brez laktoze se ne sme dajati dojenckom z GALAKTOZEMIJO ali malabsorpcijo GLUKOZE/GALAKTOZE (izdelek vsebuje sledove rezidualne laktoze, kar je po mnenju nekaterih strokovnjakov že previsoka vrednost za take primere). Formule NAN brez laktoze se prav tako ne sme uporabljati v primeru alergije na beljakovine kravjega mleka.

Izdelek vsebuje delno razgrajene beljakovine sirotke iz kravjega mleka.

Uporaba:

Preglednica hranjenja:

  Količina za en obrok
Število potrebnih obrokov dnevno
Starost dojenčka Prekuhana voda v ml*** Število meric*
1. in 2. teden 90 3 6
3. in 4. teden 120 4 5
2. mesec 150 5 5
3. in 4. mesec 180 6 5
5. in 6. mesec 210 7 5
od 7. meseca dalje 210 7 3-4****
od 9. meseca dalje 210 7 2-3

*Uporabljajte izkljucno priloženo merico. Prašek poravnajte z vrhom merice brez pritiskanja. Uporaba vecje ali manjše kolicine praška od priporocene lahko vodi v dehidracijo ali neustrezno prehranjenost otroka. Priporocene kolicine ne smete spreminjati, razen ce ste se tako dogovorili z zdravnikom. ** V primeru akutne driske je pomembno, da se otroku zagotovi ustrezno kolicino vode in elektrolitov. Povecana izguba vode in elektrolitov brez ukrepov lahko vodi do življensko ogrožujoce dehidracije, zato se v primeru driske posvetujte z zdravnikom, ki bo dolocil za otroka potreben vnos vode in energije. Potrebne dnevne kolicine je potrebno razporediti med število željenih obrokov tekom dneva. Pred dodatkom praška je potrebno prekuhano vodo ohladiti do telesne temperature, zato da se ohrani število živih bakterij. ***V primeru, da je voda iz vodovoda oporecna, se posvetujte z zdravnikom za ustrezno zamenjavo. **** Pri tej starosti (nad 6. mesecev) se priporoca postopno uvajanje žitaric ter zelenjave, sadja, mesa in rib. Ker se potrebe pri posameznem dojencku razlikujejo, se o tem posvetujte z zdravnikom. Ob uvajanju druge hrane (poleg tega izdelka) je potrebno biti pazljiv, da je izbor živil v skladu s predpisano dietno prehrano (npr. živila brez laktoze).

Opozorilo:
Zaradi neprekuhavanja vode, neprekuhane steklenicke ali nepravilnega redcenja lahko vaš otrok zboli. Nepravilno shranjevanje, rokovanje, priprava in hranjenje lahko vodijo do neželenih ucinkov na zdravje dojencka. Živilo ni za parenteralno uporabo.

Vedno pripravite samo eno steklenicko naenkrat. Nato otroka takoj nahranite. Dosledno upoštevajte navodila glede kolicin (praška in vode). Morebitni preostanek obroka zavrzite, ne hranite ga za kasnejšo uporabo. Med hranjenjem dojencka držite in ga pri hranjenju pozorno spremljajte. Ce otroka pustite brez nadzora, lahko pride do zadušitve. Ce se obroka ne pripravi v skladu z navodili, lahko to predstavlja tveganje za zdravje otroka. Zaradi nevarnosti opeklin za segrevanje obroka ne smete uporabljati mikrovalovne pecice. Odprt izdelek je uporaben 3 tedne.

Sestavine:
glukozni sirup, rastlinska olja (oleinat palminega olja, olje oljne ogršcice, kokosovo olje, soncnicno olje), beljakovine sirotke, mlecna beljakovina, minerali (kalcijev citrat, kalijev klorid, magnezijev klorid, kalijev hidroksid, natrijev fosfat, kalcijev fosfat, kalijev fosfat, natrijev hidroksid, železov sulfat, cinkov sulfat, bakrov sulfat, manganov sulfat, kalijev jodid, kalcijev hidroksid, natrijev selenat), sojin lecitin, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, vitamini (vitamin C (natrijev L-askorbat), niacin (nikotinamid), pantotenska kislina (kalcijev-D-pantotenat), vitamin E (D,L-alfa-tokoferilacetat), vitamin B1 (tiamin mononitrat), vitamin A (retinil acetat), vitamin B2 (riboflavin), vitamin B6 (piridoksin hidroklorid), vitamin B9 (folna kislina), vitamin K (filokinon), biotin (D-biotin), vitamin D3 (holekalciferol), vitamin B12 (cianokobalamin)), olje iz Cryptheconidium chonii (vir DHA), olje iz glive Mortierella alpina (vir ARA), holin bitartrat, kultura Lactobacillus Reuteri*, inozitol, nukleotidi (cistidin-, uridin-, adenozin- gvanozin 5-monofosfat), tavrin, L-karnitin. Kolicina Lactobacillus Reuteri: min 1x10 cfu/g. *DSM po licenci BioGaia AB.

Pomembno obvestilo:
Materino mleko je najboljša hrana za dojencke. Pred uporabo tega izdelka se posvetujte z zdravnikom. Izdelek je treba uporabljati pod zdravniškim nadzorom. Pripravek je primeren kot edini vir hrane do 6. meseca starosti.

Proizvajalec: Nestlé Nederland b.v. Laan 110, 8071 JC Nunspeet, Nizozemska
Zastopnik v Sloveniji: INSPHARMA d.o.o., Bravnicarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana.

Posebna ponudba prodajnih uspešnic Vichy Anti-Age kar 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€.

Posebna ponudba prodajnih uspešnic Vichy Anti-Age kar 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€.

Posebna ponudba prodajnih uspešnic Vichy Anti-Age kar 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€. Akcija velja za izdelke: Vichy Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler, serum (30 ml) Vichy Liftactiv Supreme, intenzivna nega proti gubam in za učvrstitev kože - ZF30 (50 ml) ...