Naravni Beta Karoten Kompleks Terranova, 50 kapsul

Betakaroten ima kot prekurzor vitamina A pomembno vlogo pri ohranjanju vida in delovanju imunskega sistema, pripomore k ohranjanju zdravih sluznic in kože ter sodeluje pri specializaciji celic
Več...
Pakiranje 50 kapsul
17,67€

Betakaroten je rastlinski pigment, zaradi katerega sta sadje in zelenjava prešerne rumenooranžne barve. Oskrbi nas s približno polovico nadvse pomembnega vitamina A, v katerega telo po potrebi spremeni betakaroten po zaužitju.

Čeprav betakaroteni niso nadomestilo za sončne kreme, lahko redno uživanje zaščiti kožo pred škodljivimi vplivi UV-žarkov in sončnimi opeklinami ter tako pripomore k lepši porjavelosti.

Povsem naravni betakaroten smo izolirali iz alge Dunaliella salina, ki je odličen vir karotenoidov in za sinergijsko delovanje v Magnifood dodali tudi druge naravne karotenoide: zeaksantin (izoliran iz ohrovta in kreše), betakaroten in alfakaroten (izolirana iz rakitovca), klorofil (izoliran iz spiruline, kreše in ohrovta), fikocianin (izoliran iz spiruline). Formulacija je oplemenitena s superiornim antioksidantom – alfa-lipoično kislino.

Epidemiološke raziskave kažejo, da uživanje betakarotena, izoliranega iz rastlin ali alg, ne povečuje tveganja za razvoj raka, če ga zaužijemo v obliki prehranskega dopolnila od 5 do 10 mg dnevno oziroma pri skupnem vnosu s hrano pod 15 mg na dan.

Brez polnil, veziv, pomožnih sredstev, aditivov / primerno za vegetarijance in vegane.
Brez kvasa – brez mleka – brez želatine – brez živalskih sestavin – brez dodatkov – brez dodanega sladkorja – brez barvil.

Uporaba:
Priporočamo, da zaužijete kot prehransko dopolnilo za odrasle, 1 kapsulo dnevno, pri obroku.

Vsebnost in sestavine:

Sestavine: V 1 vegetarijanski kapsuli: %PDV/RDA*
Magnifood kompleks: 325 mg  
-Vsebuje    
  -listni ohrovt (sušen z zamrzovanjem) 150 mg  
  -spirulina 75 mg  
  -plod/list rakitovca (sušen z zamrzovanjem) 50 mg  
  -vodna kreša (sušena z zamrzovanjem) 50 mg  
Vegetarijanski ovoj kapsule (hidroksipropilmetil celuloza) 95 mg  
Naravni betakaroten (vir D.salina alga) 7 mg  
 -Od tega Vitamin A/Retinol 1,17 mg  146%
Macesnov arabinogalaktan 5,5 mg  
Alfa-lipoična kislina 0,5 mg  

*v EU priporočen dnevni vnos.

Opozorila:
Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka, razen če vam je tako naročil zdravstveni delavec. Shranjujte nedosegljivo otrokom / shranjujte v hladnem, suhem prostoru. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo prehrano. Ne priporočamo ga med nosečnostjo ali dojenjem, razen če vam zdravstveni delavec svetuje drugače. Pri zdravljenju z zdravili se o uporabi posvetujte z zdravstvenim delavcem.

Ob nakupu kateregakoli izdelka LRP Cicaplast prejmete darilo: LRP Termalno vodo (50 ml).

Ob nakupu kateregakoli izdelka LRP Cicaplast prejmete darilo: LRP Termalno vodo (50 ml).

LRP Cicaplast: Prva nega za obnovo povrhnjice z učinkom "oblačenja", ki pospešuje celjenje razdražene ali razpokane kože ali po manjših dermatoloških posegih. Ob nakupu kateregakoli izdelka LRP Cicaplast prejmete darilo: LRP Termalno vodo (50 ml). Ob nakupu LRP izdelkov v skupni vrednosti nad ...