Octenilin, raztopina za rane

Octenilin gel je primeren za vlaženje, dekontaminacijo in čiščenje kroničnih ran na koži, kot so preležanine, ulkusi, rane nastale zaradi venskega pritiska in diabetične rane.
Več...
Pakiranje 350 ml
17,76€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: tekočina
Mesto uporabe: telo
Oznaka: rane, poškodba, preležanine
Zdravje: diabetes, oskrba, zaščita

Medicinski pripomoček

Octenilin raztopina je primerna za vlaženje, dekontaminacijo in čiščenje kroničnih ran na koži, kot so preležanine, ulkusi, rane nastale zaradi venskega pritiska in diabetične rane.

Raztopina vsebuje: prečiščena voda, glicerin, etilheksilglicerin, oktenidin dihidroklorid

Ne vsebuje alkohola, barvil in surfaktantov.

Učinkovitost za bakterije (Gram+ (vključno z MRSA) in Gram-) in glivice že po 1 minuti.

Uporaba:
Pred nanosom Octenilin gela na rano, rano vedno najprej očistite z Octenilin raztopino. Octenilin gel lahko pustite na rani 3-5 dni oziroma dokler se povoja ne zamenja. Količina gela je odvisna od časa menjave povoja. Ob enodnevni menjavi naj bo količina gela manjša.

Octenilin raztopino lahko uporabite tudi za omočenje povojev, gaz, kompres, ki jih nato uporabite za čiščenje rane. S tem zagotovite čim bolj nežno menjavo ter pri tem ne poškodujete površine rane. Octenilin raztopino uporabljajte za čiščenje rane toliko časa, da odstranite ves nastali biofilm (skorjavo plast) ali odmrlo tkivo in da je rana videti čista. Raztopino lahko uporabite tudi kot obkladek 3-10 minut.

Blank slika
Eucerin vam je na voljo 20% ugodneje.

Eucerin vam je na voljo 20% ugodneje.

Eucerin je blagovna znamka za nego kože, ki jo priporočajo dermatologi in ki temelji na znanosti o koži. S sodelovanjem z dermatologi in z uporabo naprednega tehnološkega strokovnega znanja znamka Eucerin zagotavlja zanesljive in visoko učinkovite inovativne izdelke. Ker skrbno izbira aktivne ...