Veseli nas, da ste izbrali Petrolovo pot do Lekarnarja

Če označite polje podajate izrecno soglasje, da bo PETROL d.d., Ljubljana vaše posredovane osebne podatke obdeloval, za namene trženja. Podano soglasje lahko kadarkoli prekličete. Več.
Stranka z izpolnitvijo in potrdilom obrazca poda izrecno soglasje, da Petrol kot upravljavec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke in sicer za naslednje kategorije osebnih podatkov: podatke, ki se nanašajo na imetnika, med drugim: ime in priimek, kraj, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, elektronski naslov, podatke o gospodinjstvu, velikosti stanovanja, o poslovni dejavnosti, načinu plačila in predvidenem roku nakupa novega izdelka, o ogrevanju, spolu, datumu rojstva, zaposlitvenem statusu, vrsti stavbe. Stranka s potrdilom podaja soglasje, da Petrol za potrebe segmentiranega in ciljnega trženja obdeluje vse podatke, ki jih hrani o posamezniku in jih je pridobil ob njegovih nakupih, sklepanju pogodb ali med drugimi oblikami interakcije s potrošnikom.

Stranka z ustrezno izpolnitvijo in potrdilom soglaša, da Petrol te podatke obdeluje in zbira za spodaj naštete namene: statističnih obdelav, pošiljanja ponudb, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja oglasnih gradiv, obveščanja o novostih v dobaviteljevi ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev, določanja odjemalčevega okvira porabe, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, za telefonsko in pisno anketiranje, izgradnje baze podatkov za potrebe upravljanja odnosov s kupci, neposrednega, segmentiranega in ciljnega trženja.

Stranka lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za pošiljanje oglasnega gradiva, obveščanja o novostih v ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev. Dovoljenje se lahko prekliče pisno na naslov: Petrol d.d., Ljubljana, Dunajska 50, 1000 Ljubljana, s pripisom Petrol klub, na elektronskem naslovu klub@petrol.si ali na brezplačni telefonski številki 080 22 66. Odjava je možna tudi s klikom ob vsakokratnem elektronskem pošiljanju oglasnih sporočil ali v primeru brezplačnega SMS sporočila s SMS sporočilom »Petrol stop« ali »Stop« na številko 4246.

Petrol zagotavlja, da bo prejete osebne podatke stranke in vse ostale podatke obdelane pri uresničevanju svojih zakonitih interesov, ki prevladajo nad interesi stranke, ščitil pred nepooblaščenim razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam, in sicer v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Petrol bo hranil osebne podatke do preklica soglasja za obdelovanje osebnih podatkov. Podatki o poslanih oglasnih sporočilih se hranijo do preklica dovoljenja za pošiljanje reklamnih sporočil. Stranka z dano privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča Petrol, da za namene: določene v teh pravilih, posreduje podatke o stranki svojim podizvajalcem na ozemlju Republike Slovenije, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi podatkov in ki podatke obdelujejo v njegovem imenu in za njegov račun, navedene zgoraj, posreduje svojim odvisnim, pridruženim ter skupaj obvladovanim družbam dane imetnikove osebne podatke. Družbe iz te alineje so navedene na strani http://www.petrol.si/o-podjetju/petrol/skupina-petrol. Stranka s potrdilom tega obrazca soglaša, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami, kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Manj.
Close icon
izbor

Opti-free PureMoist, tekočina za leče - 300 ml

Večnamenska dezinfekcijska raztopina za leče iz silikonskega hidrogela in mehke kontaktne leče.
Več...
Pakiranje
14,62€

Medicinski pripomoček

Večnamenska dezinfekcijska raztopina za leče Opti-free PureMoist iz silikonskega hidrogela in mehke kontaktne leče.

Opti-free PureMoist je sterilna, puferirana, vodna raztopina, ki vsebuje natrijev citrat, natrijev klorid, borovo kislino, sorbitol, aminometilpropanol, dinatrijev edetat, dve vlažilni sestavini (TETRONIC 1304† in vlažilni matriksHydraGlyde [EOBO – 41-polioksietilen-polioksibutilen]) s konzervansoma POLYQUAD (polikvaternij-1) 0,001% in ALDOX (miristamidopropildimetilamin) 0,0006%. Vlažilni matriks HydraGlyde je lastniško ime za multifunkcijski blok kopolimer, ki je prvenstveno namenjen vlaženju in lubriciranju silikonsko- hidrogelnih leč. 

TETRONIC je registrirana blagovna znamka BASF.

Pred uporabo natančno preberite navodilo za uporabo.

Delovanje:

Če jo uporabljamo v skladu z navodili, raztopina OPTI-FREE PureMoist: 

 • Čisti leče, saj med razkuževanjem in shranjevanjem leč odstranjuje z njih usedline beljakovin in maščob.
 • Razkužuje: Biokompatibilni razkužili POLYQUAD* in ALDOX* učinkujeta proti škodljivim mikroorganizmom (bakterijam, glivicam in Acanthamoeba).
 • Izpira: Lahko uporabljate za izpiranje in vlaženje svojih kontaktnih leč ob vsakem času.
 • Shranjuje: Namenjena je za shranjevanje leč do 30 dni po razkužitvi.
 • Nudi celodnevno udobje zahvaljujoč vlažilnemu matriksu HydraGlyde*, ki privlači vlago na vaše leče in jih ohranja navlažene ves dan. Vzdržuje nepretrgano vlažilno oblogo, ki omogoča nedražeče drsenje vaših očesnih vek po površini leč. 

Pri vsakodnevni uporabi raztopine OPTI-FREE PureMoist uporaba dodatnega encimskega čistila ni potrebna.

Svoje leče shranjujte v raztopini OPTI-FREE PureMoist in ne v fiziološki raztopini. Fiziološka raztopina ne bo razkužila leč.

Splošna navodila:

 • Pred uporabo popolnoma odstranite folijo z napisom, ki obkroža vrat plastenke.
 • Pred uporabo kontaktnih leč si roke vedno umijte in jih posušite.
 • Vsakokrat, ko odstranite leče, jih očistite, navlažite, izperite in razkužite.
 • Vedno najprej odstranite isto lečo, bodisi desno ali levo, da ju ne bi zamenjali.
 • Po uporabi vedno izpraznite posodico za leče in jo izperite s svežo raztopino OPTI-FREE PureMoist ter jo pustite odprto, da se posuši na zraku. Posodice za leče ne smete izpirati z vodo.

Za najboljši učinek sledite naslednji navodilom:

 1. Vsako stran leče temeljito navlažite z raztopino OPTI-FREE PureMoist. Lečo drgnite 20 sekund.
 2. Vsako stran leče izpirajte 10 sekund z enakomernim curkom raztopine OPTI-FREE PureMoist.
 3. Posodico za leče ALCON napolnite s svežo raztopino OPTI-FREE PureMoist. Leče shranjujte v zaprti posodici čez noč ali najmanj 6 ur. Po namakanju v raztopini so leče pripravljene za nošenje. 

Če na kontaktnih lečah ostanejo nečistote, leče pred ponovnim vstavljanjem izperite z raztopino OPTI-FREE PureMoist.

V neodprti posodici za leče, ki vsebuje raztopino OPTI-FREE PureMoist, lahko leče shranjujete do 30 dni. Po tem času je treba leče pred nošenjem očistiti in razkužiti z raztopino OPTI-FREE PureMoist.  

Vedno upoštevajte navodila svojega očesnega strokovnjaka. Navodil za nego svojih leč ali raztopine za nego leč ne smete spreminjati, ne da bi se posvetovali s svojim očesnim strokovnjakom.

Indikacije (uporaba):
Za uporabo pri vsakodnevnem čiščenju, vlaženju, izpiranju, odstranjevanju beljakovinskih usedlin, zmanjševanju odlaganja maščob, kemični (ne termični) dezinfekciji ter shranjevanju leč iz silikonskega hidrogela in mehkih (hidrofilnih) kontaktnih leč v skladu s priporočili vašega očesnega strokovnjaka.

Kontraindikacije (razlogi, zakaj ne smete uporabljati raztopine):
Ne uporabljajte, če ste alergični na katerokoli sestavino tega izdelka.

Opozorila:
Izredno pomembno je, da upoštevate navodila svojega očesnega strokovnjaka in vsa priložena navodila za pravilno uporabo in nego svojih leč ter za uporabo izdelkov za nego leč, vključno s posodico za leče. V primeru trdovratnega neprijetnega občutka v očesu, čezmernega solzenja, sprememb vida ali rdečine očesa takoj odstranite leče  in se posvetujte s svojim očesnim strokovnjakom, saj sicer težave lahko postanejo resnejše.

Previdnostni ukrepi:

 • Vedno uporabljajte le svežo raztopino OPTI-FREE PureMoist.  Raztopine v posodici za leče ne smete nikoli ponovno uporabiti.
 • Vidna poškodba: Ne uporabljajte, če je varnostni obroček na zaporki poškodovan ali če ga ni ali če ni zaporke.
 • Da preprečite kontaminacijo, pazite, da se z vrhom kapalnega dela plastenke nikoli ne dotaknete nobene površine.
 • Po uporabi plastenko spet zaprite z zaporko.
 • Shranjujte pri temperaturi nad 15 °C. Shranjujte pri temperaturi do 30°C.
 • Plastenko shranjujte tesno zaprto, ko je ne uporabljate.
 • Raztopino porabite pred iztekom roka uporabnosti, ki je označen na izdelku.   
 • Zavrzite vso raztopino, ki je ne porabite v roku šestih mesecev po prvem odprtju plastenke.
 • Shranjujte nedosegljivo otrokom.
 • Ni primerno za uporabo s toplotno (termično) dezinfekcijo.
Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

V letošnjem poletju so vam prehranska dopolnila Magnesium-Diasporal na voljo 15% ugodneje!

V letošnjem poletju so vam prehranska dopolnila Magnesium-Diasporal na voljo 15% ugodneje!

Prehranska dopolnila iz linije Magnesium-Diasporal so plod nemške kakovosti. Vsi izdelki vsebujejo telesu prijazno obliko magnezijev citrat, ki je visoko biološko razpoložljiva in jo telo tako lažje absorbira. Linija vključuje 9 izdelkov, med katerimi lahko izberete obliko, ki vam najbolj ustreza: ...