izbor

Opti-free PureMoist, tekočina za leče - 300 ml

OPTI-FREE PureMoist je večnamenska tekočina za kontaktne leče namenjena dezinfekciji, čiščenju, splakovanju, vlaženju in shranjevanju kontaktnih leč. Zahvaljujoč vlažilni osnovi HydraGlyde zagotavlja 16 urno vlaženje, s čimer poveča udobje pri nošenju kontaktnih leč.
Več...
Pakiranje
14,96€

Večnamenska tekočina OPTI-FREE PureMoist je primerna za dezinfekcijo, čiščenje, splakovanje, vlaženje in shranjevanje silikon hidrogelnih in mehkih kontaktnih leč. Zahvaljujoč vlažilni osnovi HydraGlyde zagotavlja 16 urno vlaženje, s čimer poveča udobje pri nošenju kontaktnih leč. Učinkovita, a kljub temu nežna sestava tekočine  OPTI-FREE PureMois® učinkovito odstranjuje lipide in beljakovine ter uničuje mikroorganizme.

Opti-free PureMoist je sterilna, puferirana, vodna raztopina, ki vsebuje natrijev citrat, natrijev klorid, borovo kislino, sorbitol, aminometilpropanol, dinatrijev edetat, dve vlažilni sestavini (TETRONIC 1304† in vlažilni matriksHydraGlyde [EOBO – 41-polioksietilen-polioksibutilen]) s konzervansoma POLYQUAD (polikvaternij-1) 0,001% in ALDOX (miristamidopropildimetilamin) 0,0006%. Vlažilni matriks HydraGlyde je lastniško ime za multifunkcijski blok kopolimer, ki je prvenstveno namenjen vlaženju in lubriciranju silikonsko- hidrogelnih leč. 

TETRONIC je registrirana blagovna znamka BASF.

Pred uporabo natančno preberite navodilo za uporabo.

Delovanje:

Če jo uporabljamo v skladu z navodili, raztopina OPTI-FREE PureMoist: 

 • Čisti leče, saj med razkuževanjem in shranjevanjem leč odstranjuje z njih usedline beljakovin in maščob.
 • Razkužuje: Biokompatibilni razkužili POLYQUAD* in ALDOX* učinkujeta proti škodljivim mikroorganizmom (bakterijam, glivicam in Acanthamoeba).
 • Izpira: Lahko uporabljate za izpiranje in vlaženje svojih kontaktnih leč ob vsakem času.
 • Shranjuje: Namenjena je za shranjevanje leč do 30 dni po razkužitvi.
 • Nudi celodnevno udobje zahvaljujoč vlažilnemu matriksu HydraGlyde*, ki privlači vlago na vaše leče in jih ohranja navlažene ves dan. Vzdržuje nepretrgano vlažilno oblogo, ki omogoča nedražeče drsenje vaših očesnih vek po površini leč. 

Pri vsakodnevni uporabi raztopine OPTI-FREE PureMoist uporaba dodatnega encimskega čistila ni potrebna.

Svoje leče shranjujte v raztopini OPTI-FREE PureMoist in ne v fiziološki raztopini. Fiziološka raztopina ne bo razkužila leč.

Splošna navodila:

 • Pred uporabo popolnoma odstranite folijo z napisom, ki obkroža vrat plastenke.
 • Pred uporabo kontaktnih leč si roke vedno umijte in jih posušite.
 • Vsakokrat, ko odstranite leče, jih očistite, navlažite, izperite in razkužite.
 • Vedno najprej odstranite isto lečo, bodisi desno ali levo, da ju ne bi zamenjali.
 • Po uporabi vedno izpraznite posodico za leče in jo izperite s svežo raztopino OPTI-FREE PureMoist ter jo pustite odprto, da se posuši na zraku. Posodice za leče ne smete izpirati z vodo.

Za najboljši učinek sledite naslednji navodilom:

 1. Vsako stran leče temeljito navlažite z raztopino OPTI-FREE PureMoist. Lečo drgnite 20 sekund.
 2. Vsako stran leče izpirajte 10 sekund z enakomernim curkom raztopine OPTI-FREE PureMoist.
 3. Posodico za leče ALCON napolnite s svežo raztopino OPTI-FREE PureMoist. Leče shranjujte v zaprti posodici čez noč ali najmanj 6 ur. Po namakanju v raztopini so leče pripravljene za nošenje. 

Če na kontaktnih lečah ostanejo nečistote, leče pred ponovnim vstavljanjem izperite z raztopino OPTI-FREE PureMoist.

V neodprti posodici za leče, ki vsebuje raztopino OPTI-FREE PureMoist, lahko leče shranjujete do 30 dni. Po tem času je treba leče pred nošenjem očistiti in razkužiti z raztopino OPTI-FREE PureMoist.  

Vedno upoštevajte navodila svojega očesnega strokovnjaka. Navodil za nego svojih leč ali raztopine za nego leč ne smete spreminjati, ne da bi se posvetovali s svojim očesnim strokovnjakom.

Indikacije (uporaba):
Za uporabo pri vsakodnevnem čiščenju, vlaženju, izpiranju, odstranjevanju beljakovinskih usedlin, zmanjševanju odlaganja maščob, kemični (ne termični) dezinfekciji ter shranjevanju leč iz silikonskega hidrogela in mehkih (hidrofilnih) kontaktnih leč v skladu s priporočili vašega očesnega strokovnjaka.

Kontraindikacije (razlogi, zakaj ne smete uporabljati raztopine):
Ne uporabljajte, če ste alergični na katerokoli sestavino tega izdelka.

Opozorila:
Izredno pomembno je, da upoštevate navodila svojega očesnega strokovnjaka in vsa priložena navodila za pravilno uporabo in nego svojih leč ter za uporabo izdelkov za nego leč, vključno s posodico za leče. V primeru trdovratnega neprijetnega občutka v očesu, čezmernega solzenja, sprememb vida ali rdečine očesa takoj odstranite leče  in se posvetujte s svojim očesnim strokovnjakom, saj sicer težave lahko postanejo resnejše.

Previdnostni ukrepi:

 • Vedno uporabljajte le svežo raztopino OPTI-FREE PureMoist.  Raztopine v posodici za leče ne smete nikoli ponovno uporabiti.
 • Pomembno je, da upoštevate navodila svojega oftalmologa in vsa navodila za pravilno uporabo izdelka. 
 • Vidna poškodba: Ne uporabljajte, če je varnostni obroček na zaporki poškodovan ali če ga ni ali če ni zaporke.
 • Da preprečite kontaminacijo, pazite, da se z vrhom kapalnega dela plastenke nikoli ne dotaknete nobene površine.
 • Po uporabi plastenko spet zaprite z zaporko.
 • Shranjujte pri temperaturi nad 15 °C. Shranjujte pri temperaturi do 30°C.
 • Plastenko shranjujte tesno zaprto, ko je ne uporabljate.
 • Raztopino porabite pred iztekom roka uporabnosti, ki je označen na izdelku.   
 • Zavrzite vso raztopino, ki je ne porabite v roku šestih mesecev po prvem odprtju plastenke.
 • Shranjujte nedosegljivo otrokom.
 • Ni primerno za uporabo s toplotno (termično) dezinfekcijo.

Sestava:
Na citrat, Na klorid, borova kislina, sorbitol, aminometilpropanol, diNa EDTA, vlažilna agenta TETRONIC in HYDRAGLYDE, PolyQuad 0,001%, Aldox 0,0006%.

Dodatki

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Izdelki za vlaženje kože La Roche-Posay Toleriane Sensitive in Hydraphase so vam na voljo 20% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€.

Izdelki za vlaženje kože La Roche-Posay Toleriane Sensitive in Hydraphase so vam na voljo 20% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€.

Izdelki za vlaženje kože La Roche-Posay Toleriane Sensitive in Hydraphase so vam na voljo 20% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€. Akcija traja od 1. 7. do 15. 7. 2022. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa ...