izbor

parodontax Extra, ustna voda (300 ml)

Parodontax Extra 0.2% je ustna voda s klorheksidinom za nego dlesni. Je intenzivna nega za pomoč pri lajšanju težav z dlesnimi in odstranjevanju zobnih oblog.
Več...
Pakiranje 300 ml
14,97€

Zobne obloge so glavni vzrok za pojav težav z dlesnimi. Ustna voda parodontax Extra vsebuje klorheksidinijev diglukonat, sestavino, ki jo zobozdravniki uporabljajo za nadzor količine zobnih oblog ter tako pomagajo pri težavah z dlesnimi.

Navodila za uporabo/Priporočena uporaba:
Vedno sledite navodilom na embalaži. Vaš zobozdravnik vam je morda že svetoval, kako uporabljati ustno vodo parodontax Extra. V takšnem primeru sledite njegovim navodilom. Če jih niste prejeli, pa sledite naslednjim navodilom za uporabo:

 • Vedno temeljito oščetkajte zobe in pred uporabo ustne vode parodontax Extra splaknite usta.
 • Splakujte usta dvakrat dnevno približno eno minuto z 10 ml ustne vode. Po uporabi izpljunite.
 • Pokrovček lahko uporabite kot merico.
 • Če je okus za vas premočen, lahko 10 ml raztopine zmešate z 10 ml vode in nato 20-mililitrsko razrečeno mešanico uporabite za splakovanje ust.
 • Uporabljajte največ štiri tedne, razen če vaš zobozdravnik ne priporoči drugače.
 • Ne prekoračite navedenega odmerka.

Glavna sestavina:
Vsebuje klorheksidinijev diglukonat (0,2% m/v).

Opozorila:

Ni primerno za otroke do vključno dvanajstega leta starosti, razen po navodilu zobozdravnika ali zdravnika. Ne pogoltnite! Če izdelek zaužije otrok, poiščite zdravniško pomoč. Samo za uporabo v ustni votlini. V primeru, da raztopina pride v stik z očmi ali ušesi, jo temeljito izperite. Ne uporabljajte ustne vode, če ste kdaj imeli alergijsko reakcijo na klorheksidinijev digukonat ali katerokoli drugo sestavino. Če se pojavi izpuščaj, vam otečejo ustnice, jezik, grlo ali obraz ali težko dihate, takoj prenehajte z uporabo ustne vode parodontax Extra in poiščite zdravniško pomoč. Če se pojavi občutljivost ali draženje ust, prenehajte z uporabo ustne vode parodontax Extra in se posvetujte s svojim zobozdravnikom.

Lahko povzroči začasno obarvanje zob in jezika. Madeži niso stalni in se v veliki meri lahko preprečijo z zmanjšanjem uživanja hrane/pijače, ki lahko obarvajo, kot npr. čaj, kava in rdeče vino. Obravanje lahko omejite s ščetkanjem, vendar bo v nekaterih primerih potrebno profesionalno čiščenje. Nekatere zobne paste lahko vplivajo na delovanje ustne vode parodontax Extra. Usta zato temeljito izperite z vodo in počakajte 5 minut po ščetkanju zob pred uporabo ustne vode parodontax Extra. Ustno vodo parodontax Extra lahko uporabite tudi ob drugem času dneva.

Poročali so o posameznih primerih pojava izpuščajev, otekanja ustnic, jezika, grla ali obraza, ali težav pri dihanju. To so lahko simptomi hude alergijske reakcije. Druge reakcije vključujejo obloge na jeziku, suha usta in pekoč občutek v ustih. Poročali so o posameznih primerih obarvanja zob in jezika, otekanja ust in obušesnih žlez ter lupljenja sluznice.

Ob prvi uporabi ustne vode parodontax Extra lahko občutite spremembo okusa, bodenje ali pekoč občutek, ki pa navadno izgine ob nadaljni rabi. Če se ti občutki nadaljujejo, se posvetujte z zobozdravnikom ali zdravnikom. Shranjujte pri temperaturi do 25°C.

Sestavine (INCI):
Aqua, Sorbitol, Glycerin, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Aroma, Chlorhexidine Digluconate.

Vsebuje klorheksidinijev diglukonat (0,2% m/v)

Dodatki

Namesto izdelka poskusite

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Eucerin dnevi na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov Eucerin prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust*.

Eucerin dnevi na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov Eucerin prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust*.

Eucerin dnevi na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov Eucerin prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust*. Akcija poteka od 23. 1. do 3. 2. 2023.  *Akcija ne velja za pakete izdelkov Eucerin, ki se že prodajajo pod akcijskimi pogoji.