izbor

parodontax Extra, ustna voda

Ustna voda parodontax Extra: intenzivna nega za pomoč pri lajšanju težav z dlesnimi in odstranjevanju zobnih oblog.
Več...
Pakiranje 300 ml
13,39€

Zobne obloge so glavni vzrok za pojav težav z dlesnimi. Ustna voda parodontax Extra vsebuje klorheksidinijev diglukonat, sestavino, ki jo zobozdravniki uporabljajo za nadzor količine zobnih oblog ter tako pomagajo pri težavah z dlesnimi.

Intenzivna nega za pomoč pri lajšanju težav z dlesnimi in odstranjevanju zobnih oblog. Ne vsebuje alkohola.

Uporaba:
Vaš zobozdravnik vam je morda že svetoval, kako uporabljati ustno vodo parodontax Extra. V takšnem primeru sledite njegovim navodilom. Če jih niste prejeli, pa sledite naslednjim navodilom za uporabo:

  • Vedno temeljito oščetkajte zobe in pred uporabo ustne vode parodontax Extra splaknite usta.
  • Splakujte usta dvakrat dnevno približno eno minuto z 10 ml ustne vode. Po uporabi izpljunite.
  • Pokrovček lahko uporabite kot merico.
  • Če je okus ustne vode za vas premočan, lahko 10 ml raztopine zmešate z 10 ml vode in nato 20-mililitrsko razredčeno mešanico uporabite za splakovanje ust.
  • Uporabljajte največ štiri tedne, razen če vaš zobozdravnik ne priporoči drugače.

Glavna sestavina:
Vsebuje klorheksidinijev diglukonat (0,2% m/v).

Opozorila:
Ne prekoračite navedenega odmerka.

Ni primerno za otroke do vključno dvanajstega leta starosti, razen po navodilu zobozdravnika ali zdravnika. Ne pogoltnite! Če izdelek zaužije otrok, poiščite zdravniško pomoč.

Samo za uporabo v ustni votlini. V primeru, da raztopina pride v stik z očmi ali ušesi, jo temeljito izperite.

Ne uporabljajte ustne vode, če ste kdaj imeli alergijsko reakcijo na klorheksidinijev diglukonat ali katerokoli drugo sestavino.

Če se pojavi izpuščaj, vam otečejo ustnice, jezik, grlo ali obraz ali težko dihate, takoj prenehajte z uporabo ustne vode parodontax Extra in poiščite zdravniško pomoč.

Če se pojavi občutljivost ali draženje ust, prenehajte z uporabo ustne vode parodontax Extra in se posvetujte s svojim zobozdravnikom.

Lahko povzroči začasno obarvanje zob in jezika. Madeži niso stalni in se v veliki meri lahko preprečijo z zmanjšanjem uživanja hrane/pijač, ki lahko obarvajo, kot npr. čaj, kava in rdeče vino. Obarvanje lahko omejite s ščetkanjem, vendar bo v nekaterih primerih potrebno profesionalno čiščenje.

Nekatere zobne paste lahko vplivajo na delovanje ustne vode parodontax Extra. Usta si zato temeljito izperite z vodo in počakajte 5 minut po ščetkanju zob pred uporabo ustne vode parodontax Extra. Ustno vodo parodontax Extra lahko uporabite tudi ob drugem času dneva.

Poročali o posameznih primerih pojava izpuščajev, otekanja ustnic, jezika, grla ali obraza, ali težav pri dihanju. To so lahko simptomi hude alergijske reakcije.

Druge reakcije vključujejo obloge na jeziku, suha usta in pekoč občutek v ustih. Poročali so o posameznih primerih obarvanja zob in jezika, otekanja ust in obušesnih žlez ter lupljenja sluznice.

Ob prvi uporabi ustne vode parodontax Extra lahko občutite spremembo okusa, bodenje ali pekoč občutek, ki pa navadno izgine ob nadaljnji rabi. Če se ti občutki nadaljujejo, se posvetujte z zobozdravnikom ali zdravnikom.

Sestavine (INCI):
Aqua, Sorbitol, Glycerin, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Aroma, Chlorhexidine Digluconate.

Avene vikend - vsi izdelki Avene so vam ta vikend na voljo 20% ugodneje. Koda za popust: Avene20

Avene vikend - vsi izdelki Avene so vam ta vikend na voljo 20% ugodneje. Koda za popust: Avene20

Naravno osnovo kozmetike Avene predstavlja termalna voda, ki prične svoje popotovanje v obliki dežnih kapljic, ki padejo na pogorje Cevennes na jugu Francije. Na svoji poti se voda najprej 40 let filtrira skozi prst in skale neokrnjenega gorovja preden pride na površje v izviru v kraju Sain-Odile. ...