izbor

PIC Merilec krvnega tlaka s stetoskopom

Pic Merilec krvnega tlaka z manometrom in s stetoskopom.
Več...
Pakiranje 1 komplet
44,90€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: merilec
Mesto uporabe: ožilje, srce, kri
Oznaka: krvni tlak
Zdravje: diagnostika, starost

Medicinski pripomoček

Pic Merilec krvnega tlaka z manometrom in s stetoskopom.

Velikost manšete je 24-33 cm in omogoča enostavno nameščanje s pomočjo ježka.

Zadostuje, da si dva do tri krat na dan izmerite krvni tlak in tako boste lahko odkrili znatna odstopanja vašega krvnega tlaka od normalnih vrednosti.

2 leti garancije.

Uporaba:
Zavihajte rokav leve roke in jo položite s hrbtno stranjo podlahti na mizo ali podobno podlago. Na notranji strani nadlahti (cca. 2 cm nad komolčnim zglobom) si lahko otipate utrip in približno tja nastavite mikrofon stetoskopa. Manšeto ovijte okoli roke tako, da je med manšeto in roko prostora še za približno dva prsta. Obe olivi, ki sta na koncu vilic stetoskopa, si namestite v ušesa. Med merjenjem morate kolikor je mogoče mirovati. Leva roka mora mirno ležati, z desno pa primite puhalo in zaprite ventil. S puhalom napihujte manšeto, dokler kazalec manometra ne kaže približno 20% višjo vrednost, kot je pričakovana vrednost zgornjega (sistoličnega) tlaka.

Odčitavanje sistoličnega tlaka: Ventil na puhalu odpremo toliko, da je padanje tlaka v sistemu 2 do 4mmHg na sekundo. Kadar v stetoskupu jasno slišite ritmični utrip pomeni, da je to vas sistolični (zgornji) krvni tlak. Zapomnite si vrednost na manometru, ko ste zaslišali utrip.

Odčitavanje diastoličnega krvnega tlaka: Zrak še naprej uhaja iz manšete in utrip postaja vedno manj slišen. Kakor hitro se utripa ne sliši več, morate odčitati spodnjo (diastolično) vrednost vašega krvnega tlaka. Merjenje je s tem končano. Ventil odprite do konca, da spustite še preostali zrak iz manšete.

Opozorila:
Merilnik krvnega tlaka mora biti redno kontroliran in vzdrževan. Nikoli ne merimo dvakrat zapored (čas odmora mora biti vsaj 5 minut).

Blank slika

Dodatki

  • Predvidena dostava

    Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

  • Prihranek

    Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

  • Načini plačila

    Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Eucerin vam je na voljo 20% ugodneje.

Eucerin vam je na voljo 20% ugodneje.

Eucerin je blagovna znamka za nego kože, ki jo priporočajo dermatologi in ki temelji na znanosti o koži. S sodelovanjem z dermatologi in z uporabo naprednega tehnološkega strokovnega znanja znamka Eucerin zagotavlja zanesljive in visoko učinkovite inovativne izdelke. Ker skrbno izbira aktivne ...