Proalkalin 0,3 mg/ml, kapljice za oko

Zdravilo zmanjšuje pordelost, srbenje in draženje očesa pri vnetju, povzročenenemu zaradi prahu, dima, megle, mraza, vetra, sonca, ekranskega sevanja, plavanja, kontaktnih leč, branja ali dela s predmeti v bližini oči (varjenje, poliranje/brušenje) ali očesne alergije (na cvetni prah, trave, živalsko dlako).
Več...
Pakiranje 10 ml
5,22€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: kapljice
Mesto uporabe: oči
Oznaka: draženje, vnetje, srbenje, alergija
Zdravje: potovanje, alergija

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

naphazolini hydrochloridum

Kaj je zdravilo PROALKALIN in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo PROALKALIN vsebuje zdravilno učinkovino nafazolinijev klorid. Zdravilo zmanjšuje pordelost, srbenje in draženje očesa pri vnetju, povzročenenemu zaradi prahu, dima, megle, mraza, vetra, sonca, ekranskega sevanja, plavanja, kontaktnih leč, branja ali dela s predmeti v bližini oči (varjenje, poliranje/brušenje) ali očesne alergije (na cvetni prah, trave, živalsko dlako).

Ne uporabljajte zdravila PROALKALIN

 • če ste alergični na nafazolinijev klorid ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6),
 • če imate anatomsko ozko zakotje ali glavkom (bolezen očesa s povečanim očesnim tlakom, ki povzroča patološke spremembe na očesnem ozadju, tipičnim izpadom vida in močnimi bolečinami).

Varnosti uporabe zdravila PROALKALIN pri otrocih in mladostnikih niso ugotovili, zato zdravila ne uporabljajte pri otrocih in mladostnikih

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila PROALKALIN se posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali medicinsko sestro.

Zdravilo morate uporabljati aseptično. Kontaminaciji se izognete tako, da se s kapalko ničesar ne dotikate (niti očesa) in da kapalko po vsaki uporabi dobro zaprete s priloženim plastičnim pokrovčkom.

Kontaktne leče morate pred uporabo zdravila odstraniti iz oči. Če se po 2 dneh uporabe zdravila PROALKALIN stanje na vaših očeh ne izboljša (razdraženo, pordelo oko, zamegljen vid) ali če se stanje poslabša ali če se pojavijo simptomi sistemske absorpcije (omotica, glavobol, slabost, znižanje telesne temperature, zaspanost) prenehajte z uporabo zdravila in se posvetujte z zdravnikom.
Če imate srčno bolezen (zlasti koronarno srčno bolezen ali znake srčnega popuščanja), visok krvni tlak, sladkorno bolezen, hipertirozo (povečano delovanje ščitnice), okužbo ali poškodbo oči, porfirijo (dedna ali pridobljena motnja presnove) in če ste starejši morate biti pri uporabi zdravila še posebej previdni. Predpisanih odmerkov ne smete prekoračiti.
Dolgotrajnejše zdravljenje z zdravilom PROALKALIN lahko povzroči reaktivno hiperemijo (povečana količina krvi) očesne veznice.

Otroci in mladostniki
Varnosti in učinkovitosti uporabe zdravila pri otrocih in mladostnikih niso dokazali. Pri otrocih, še zlasti pri dojenčkih, se lahko zaradi uporabe zdravila pojavi depresija osrednjega živčevja, ki lahko povzroči komo in izrazito znižanje telesne temperature.

Druga zdravila in zdravilo PROALKALIN
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če uporabljate, ste pred kratkim uporabljali ali pa boste morda začeli uporabljati katero koli drugo zdravilo.

Med sočasno uporabo nafazolina z tricikličnimi antidepresivi (zdravila za zdravljenje depresije) se lahko poviša vaš krvni tlak. Anestetiki, sredstva, ki povzročajo anestezijo (trikloretilen, ciklopropan, halotan) lahko zvečajo občutljivost srčne mišice za simpatikomimetike (snovi ali zdravila, ki imajo učinke, podobne delovanju simpatičnega živčevja), tudi za nafazolinijev klorid, učinkovino v zdravilu PROALKALIN. Sočasna uporaba idoksuridina lahko sproži nastanek oborine in draženje.

Nosečnost, dojenje in plodnost
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden uporabite to zdravilo.
Varnosti uporabe zdravila PROALKALIN med nosečnostjo in dojenjem niso ugotovili. Zdravilo se med nosečnostjo in dojenjem uporablja samo v posameznih nujnih primerih in pod zdravniškim nadzorom.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni znano, da bi zdravilo PROALKALIN pri pravilni uporabi vplivalo na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji. Pri posameznikih lahko zdravilo neposredno po vkapanju prehodno povzroči zamegljen vid.

Zdravilo PROALKALIN vsebuje pomožno snov benzalkonijev klorid
Lahko povzroči draženje oči. Izogibajte se stiku z mehkimi kontaktnimi lečami. Odstranite kontaktne leče pred uporabo in počakajte najmanj 15 minut, preden si jih zopet vstavite. Lahko obarva mehke kontaktne leče.

Kako uporabljati zdravilo PROALKALIN
Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika, farmacevta ali medicinske sestre. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali medicinsko sestro.

Pred uporabo zdravila odprite zaporko, odstranite zaščitni obroček in ponovno zaprite. Pritisnite, da odprete kapalni vsebnik.

Uporaba pri odraslih
V prizadeto oko si vkapnite 1 do 2 kapljici zdravila do štirikrat na dan.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih
Zaradi pomanjkanja podatkov o varnosti in učinkovitosti uporaba zdravila PROALKALIN pri otrocih in mladostnikihni dovoljena (glejte poglavji Ne uporabljajte zdravila PROALKALIN in Opozorila in previdnostni ukrepi).

Uporaba pri starostnikih
Pri uporabi zdravila PROALKALIN pri starejših bolnikih je potrebna previdnost (glejte poglavje Opozorila in previdnostni ukrepi).

Blank slika

Dodatki

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vsa prehranska dopolnila NOW so vam na voljo 15% ugodneje.

Vsa prehranska dopolnila NOW so vam na voljo 15% ugodneje.

Vsa prehranska dopolnila NOW so vam na voljo 15% ugodneje. Akcija traja od 01.4. do 2.5.2021. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v ...