Salvisan oralno pršilo, raztopina (30 ml)

Salvisan je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja za lokalno lajšanje simptomov vnetij ustne votline in žrela.
Več...
Pakiranje 30 ml
8,68€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: pršilo
Mesto uporabe: grlo, žrelo
Oznaka: vnetje
Vsebnost: Zdravilo rastlinskega izvora, zelišča

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Echinacea purpurea (L.) Moench herba, extractum fluidum
Echinacea purpurea (L.) Moench radix, extractum fluidum
Salvia officinalis (L.) folium, extractum fluidum

Kaj je zdravilo Salvisan in za kaj ga uporabljamo

Salvisan je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja za lokalno lajšanje simptomov vnetij ustne votline in žrela.

Navedeno področje uporabe temelji izključno na dolgotrajnih izkušnjah.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Salvisan

Ne uporabljajte zdravila Salvisan 

 • če ste alergični na zdravilno učinkovino ali katerokoli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6),
 • če ste preobčutljivi na rastline iz družine košaric (latinsko Asteraceae), kot sta arnika in rman, ali na ekstrakte iz njih,
 • če imate napredujoče sistemske ali avtoimunske bolezni, nepravilno ali pomanjkljivo delovanje imunskega sistema, umetno zmanjšan imunski odziv ali bolezni, povezane z levkociti (na primer levkemijo ali levkopenijo).

Opozorila in previdnostni ukrepi 

 • Zaradi pomanjkanja podatkov zdravilo ni primerno za otroke, mlajše od 12 let.
 • Če se znaki vaše bolezni ne izboljšajo v 3-4 dneh, ali če se poslabšajo in dobite povišano telesno temperaturo, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. 
 • Če ste nagnjeni k alergijam, se vam lahko po jemanju zdravila Salvisan pojavijo alergijske reakcije. Pred uporabo tega zdravila se morate zato posvetovati z zdravnikom.

Druga zdravila in zdravilo Salvisan
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Medsebojno delovanje z drugimi zdravili ni znano

Zdravilo Salvisan skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo lahko jemljete neodvisno od obrokov hrane.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči, ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.
Ker ni dovolj podatkov o varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem, uporabe zdravila v teh obdobjih ne priporočamo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni znano, da bi zdravilo vplivalo na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Salvisan
To zdravilo vsebuje 40-47 vol. % etanola (alkohola), to je do 177 mg na odmerek, kar ustreza 4,0 ml piva oziroma 1,6 ml vina na odmerek. Škodljivo je za tiste, ki trpijo za alkoholizmom. Na vsebnost etanola (alkohola) morajo biti pozorne nosečnice in doječe matere, otroci in skupine z velikim tveganjem, kot so bolniki z jetrnimi obolenji ali epilepsijo.

To zdravilo vsebuje sorbitol. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Kako uporabljati zdravilo Salvisan

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Običajni odmerek je: za odrasle in mladostnike nad 12 let: šestkrat do desetkrat dnevno po dva vpiha.

Zdravilo je primerno samo za pršenje v usta. V enem vpihu je 0,22 ml raztopine. Če menite, da je učinek zdravila Salvisan premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

La Roche-Posay prodajne uspešnice na Lekarnar.com so vam na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€.

La Roche-Posay prodajne uspešnice na Lekarnar.com so vam na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€.

La Roche-Posay prodajne uspešnice na Lekarnar.com so vam na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€. Popust velja za izdelke na spodnjem seznamu. Akcija traja od 27.7. do 2.8.2021. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma ...