Veseli nas, da ste izbrali Petrolovo pot do Lekarnarja

Če označite polje podajate izrecno soglasje, da bo PETROL d.d., Ljubljana vaše posredovane osebne podatke obdeloval, za namene trženja. Podano soglasje lahko kadarkoli prekličete. Več.
Stranka z izpolnitvijo in potrdilom obrazca poda izrecno soglasje, da Petrol kot upravljavec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke in sicer za naslednje kategorije osebnih podatkov: podatke, ki se nanašajo na imetnika, med drugim: ime in priimek, kraj, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, elektronski naslov, podatke o gospodinjstvu, velikosti stanovanja, o poslovni dejavnosti, načinu plačila in predvidenem roku nakupa novega izdelka, o ogrevanju, spolu, datumu rojstva, zaposlitvenem statusu, vrsti stavbe. Stranka s potrdilom podaja soglasje, da Petrol za potrebe segmentiranega in ciljnega trženja obdeluje vse podatke, ki jih hrani o posamezniku in jih je pridobil ob njegovih nakupih, sklepanju pogodb ali med drugimi oblikami interakcije s potrošnikom.

Stranka z ustrezno izpolnitvijo in potrdilom soglaša, da Petrol te podatke obdeluje in zbira za spodaj naštete namene: statističnih obdelav, pošiljanja ponudb, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja oglasnih gradiv, obveščanja o novostih v dobaviteljevi ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev, določanja odjemalčevega okvira porabe, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, za telefonsko in pisno anketiranje, izgradnje baze podatkov za potrebe upravljanja odnosov s kupci, neposrednega, segmentiranega in ciljnega trženja.

Stranka lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za pošiljanje oglasnega gradiva, obveščanja o novostih v ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev. Dovoljenje se lahko prekliče pisno na naslov: Petrol d.d., Ljubljana, Dunajska 50, 1000 Ljubljana, s pripisom Petrol klub, na elektronskem naslovu klub@petrol.si ali na brezplačni telefonski številki 080 22 66. Odjava je možna tudi s klikom ob vsakokratnem elektronskem pošiljanju oglasnih sporočil ali v primeru brezplačnega SMS sporočila s SMS sporočilom »Petrol stop« ali »Stop« na številko 4246.

Petrol zagotavlja, da bo prejete osebne podatke stranke in vse ostale podatke obdelane pri uresničevanju svojih zakonitih interesov, ki prevladajo nad interesi stranke, ščitil pred nepooblaščenim razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam, in sicer v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Petrol bo hranil osebne podatke do preklica soglasja za obdelovanje osebnih podatkov. Podatki o poslanih oglasnih sporočilih se hranijo do preklica dovoljenja za pošiljanje reklamnih sporočil. Stranka z dano privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča Petrol, da za namene: določene v teh pravilih, posreduje podatke o stranki svojim podizvajalcem na ozemlju Republike Slovenije, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi podatkov in ki podatke obdelujejo v njegovem imenu in za njegov račun, navedene zgoraj, posreduje svojim odvisnim, pridruženim ter skupaj obvladovanim družbam dane imetnikove osebne podatke. Družbe iz te alineje so navedene na strani http://www.petrol.si/o-podjetju/petrol/skupina-petrol. Stranka s potrdilom tega obrazca soglaša, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami, kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Manj.
Close icon

Šentjanževka Apomedica, trde kapsule

Zdravilo rastlinskega izvora za pomoč pri depresivnih stanjih kot so: slaba volja, pomanjaknje zagona, izguba interesa in živčnega nemira.
Več...
Pakiranje 2 x 15 kapsul
9,37€

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

suhi kvantificirani ekstrakt zeli šentjanževke (Hypericum perforatum L.)

Kaj je zdravilo in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo Šentjanževka Apomedica je zdravilo rastlinskega izvora. To zdravilo izboljša simptome blagih depresivnih stanj, ki se kažejo kot izguba zanimanja, potrtost, nervozni nemir, pomanjkanje energije in nerazpoloženje. Zdravilo Šentjanževka Apomedica je namenjeno za kratkotrajno zdravljenje odraslih. Učinek lahko pričakujemo po 4 tednih od začetka zdravljenja. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo po 6 tednih, se posvetujte z zdravnikom.

Zdravila ne uporabljajte
Če ste alergični na šentjanževko ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).
Če se istočasno zdravite z naslednjimi zdravili:

 • z zdravili, ki se uporabljajo po presaditvi organov (na primer ciklosporin, takrolimus)
 • z zdravili za zdravljenje okužbe z virusom HIV (na primer indinavir, amprenavir)
 • z zdravili za zdravljenje raka (na primer irinotekan)
 • z zdravili za preprečevanje strjevanja krvi (npr. varfarin in drugi kumarini)

Če imate hujše znake od opisanih v poglavju Kaj je zdravilo in za kaj ga uporabljamo Pri težjih depresivnih stanjih čim prej obiščite svojega zdravnika!

Jemanje drugih zdravil
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Sestavine zdravila Šentjanževka Apomedica lahko oslabijo delovanje drugih zdravil (glejte tudin poglavje »Zdravila ne uporabljajte«), zato se ne smejo uživati sočasno z naslednjimi zdravili:

 • z zdravili, ki se uporabljajo po presaditvi organov (na primer ciklosporin, takrolimus)
 • z zdravili za zdravljenje okužbe z virusom HIV (na primer indinavir, amprenavir)
 • z zdravili za zdravljenje raka (na primer irinotekan)
 • z zdravili za preprečevanje strjevanja krvi (npr. varfarin in drugi kumarini)

Posebna pozornost je potrebna ob sočasni uporabi zdravil za zdravljenje depresije (npr. amitriptilin, zaviralci ponovnega privzema serotonina (npr. sertralin, paroksetin, nefazodon)) ali tesnobe (npr. benzodiazepini, buspiron), močnih bolečin (metadon), migrene (triptani), zvišanih koncentracij maščob v krvi (simvastatin), bolezni srca (digoksin, ivabradin, verapamil), povečanja prostate (finasterid). Če jemljete ta zdravila, se pred uporabo zdravila Šentjanževka Apomedica obvezno posvetujte z zdravnikom.

Zdravilo Šentjanževka Apomedica lahko vpliva na učinkovitost hormonskih sredstev za preprečevanje zanositve (»tabletke«). Povzroči lahko pogostejše vmesne krvavitve, poročali so tudi o neželenih nosečnostih. V času uporabe zdravila Šentjanževka Apomedica je treba uporabiti dodatne ukrepe za zaščito pred zanositvijo.

Zmanjšani učinki zdravil lahko trajajo še en teden po prenehanju jemanja zdravila Šentjanževka Apomedica.

Pred načrtovano operacijo morate zdravniku obvezno povedati, da uporabljate zdravilo Šentjanževka Apomedica. Zdravnik bo presodil, ali morate prenehati jemati to zdravilo.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Zaradi pomanjkanja podatkov uporabe zdravila Šentjanževka Apomedica med nosečnostjo in dojenjem ne priporočamo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Študij o vplivu na sposobnost upravljanja vozil in strojev niso izvedli.

Uporaba zdravila Šentjanževka Apomedica lahko povzroči utrujenost, kar lahko negativno vpliva na sposobnost za vožnjo in upravljanje vozil in strojev. Če uporabljate to zdravilo in občutite omotico ali zaspanost, upravljanje vozil in strojev odsvetujemo.

Pomembne informacije o zdravilu
Osebe s svetlo poltjo se lahko ob izpostavljenosti močni sončni svetlobi odzovejo z okrepljenimi, sončnim opeklinam podobnimi simptomi (na primer občutek gomazenja v koži, bolečine, občutljivost na mraz). Ob uporabi zdravila Šentjanževka Apomedica zdravilne učinkovine šentjanževke lahko povečajo vašo občutljivost na sončno svetlobo. Iz tega razloga se izogibajte pretiranemu sončenju in uporabi solarija.

Zaradi pomanjkanja podatkov uporabe zdravila pri otrocih in mladostnikih do 18. leta starosti ne
moremo priporočati. 

V času uporabe zdravila Šentjanževka Apomedica je treba uporabiti dodatne ukrepe za zaščito pred zanositvijo.

Odmerjanje zdravila
Odrasli: 1 - 2 kapsuli na dan. 2 kapsuli vzemite v dveh odmerkih (1 kapsulo zjutraj in 1 kapsulo zvečer).

Način uporabe zdravila
Kapsulo vzemite med jedjo. Pogoltnite celo, brez žvečenja in z veliko tekočine.

Ker učinek zdravila Šentjanževka Apomedica v prvih dneh jemanja nastopi postopoma, je treba zdravilo uporabljati redno. Učinek lahko pričakujemo po 4 tednih od začetka zdravljenja.

Priporočeno trajanje zdravljenja je 6 tednov. Če se simptomi poslabšajo ali po 6 tednih jemanja zdravila ne izboljšajo, se posvetujte z zdravnikom.

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Zaščita pred soncem Avene Sun vam je na voljo 20% ugodneje.

Zaščita pred soncem Avene Sun vam je na voljo 20% ugodneje.

Na začetku poletnih dni vam Lekarnar.com in Avene nudita 20% popust na celotno linijo Avene Sun. Naj bo vaša koža zaščitena pred soncem. Oranžna linija izdelkov za zaščito pred soncem nudi neposredno in posredno zaščito pred sončnimi žarki. Neposredno zaščito zagotavlja MPI-SORB* (patentirana ...