Sinupret Exera, 20 obloženih tablet

Trojček ob spomladanskih alergijah.
Sinupret Exera je zdravilo rastlinskega izvora za zdravljenje akutnega nezapletenega vnetja obnosnih votlin pri odraslih.
Več...
Pakiranje 20 obloženih tablet
10,15€

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

suhi ekstrakt korenine rumenega svišča
cveta jegliča
zeli kodrastolistne kislice
cveta črnega bezga 
zeli navadnega sporiša

Kaj je zdravilo Sinupret Exera In za kaj ga uporabljamo

Sinupret exera je zdravilo rastlinskega izvora za zdravljenje akutnega nezapletenega vnetja obnosnih votlin pri odraslih.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Sinupret Exera

Ne jemljite zdravila Sinupret exera

  • Če ste alergični (preobčutljivi) na zdravilno učinkovino ali katerokoli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6) ali 
  • če imate ali ste imeli peptično razjedo.

Opozorila in previdnostni ukrepi

Če simptomi trajajo več kot 7-14 dni, če se stanje poslabša ali ponavlja periodično in/ali če dobite povišano telesno temperaturo, krvavitev iz nosu, hude bolečine, gnojni izcedek iz nosu, motnje vida, asimetrično otrplost osrednjega dela obraza ali oči, se posvetujte z zdravnikom.

V primeru znanega gastritisa in pri bolnikih z občutljivim želodcem je pri jemanju zdravila potrebna posebna previdnost. Zdravilo Sinupret exera jemljite po obrokih s kozarcem vode.

Otroci in mladostniki

Uporaba pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let, zaradi pomanjkanja podatkov ni priporočljiva.

Druga zdravila in zdravilo Sinupret exera

Sistematične študije interakcij niso bile izvedene. Iz tega razloga ni mogoče izključiti možnosti, da se učinek drugih zdravil lahko poveča ali zmanjša.

Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Nosečnost in dojenje

Iz varnostnih razlogov se uporabi zdravila Sinupret exera med nosečnostjo izogibajte.

Ni znano, ali se zdravilne učinkovine v zdravilu Sinupret exera izločajo v materino mleko. Zdravilo Sinupret exera se med dojenjem ne sme uporabljati.

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči, ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Zdravilo Sinupret exera ima lahko manjši vpliv na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji pri bolnikih, pri katerih je možni neželeni učinek vrtoglavica (glejte poglavje 4).

Zdravilo Sinupret exera vsebuje glukozo in saharozo.

Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo zdravila Sinupret exera posvetujte z zdravnikom.

Opomba za diabetike: ena obložena tableta vsebuje v povprečju 0,3 g prebavljivih ogljikovih hidratov.

Kako jemati zdravilo Sinupret Exera

 Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Priporočeni odmerek

Odrasli naj vzamejo 1 obloženo tableto 3-krat na dan (največ 3 obložene tablete na dan).

Pri bolnikih z motnjami delovanja ledvic/in jeter ni zadostnih podatkov za priporočen odmerek.

Način uporabe

Zdravilo Sinupret exera zaužijte z nekaj tekočine (npr. s kozarcem vode) brez žvečenja 3-krat dnevno (zjutraj, opoldne in zvečer). Če imate občutljiv želodec, zdravilo Sinupret exera po možnosti jemljite po obrokih.

Trajanje zdravljenja

Če ni drugače predpisano, je trajanje zdravljenja 7-14 dni. Če v tem času ne pride do izboljšanja ali se simptomi po preteku tega časa nadaljujejo, se posvetujte z zdravnikom.

Vichy dnevi - ob nakupu 1 izdelka Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 2 ali več izdelkov pa kar 30% popust*.

Vichy dnevi - ob nakupu 1 izdelka Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 2 ali več izdelkov pa kar 30% popust*.

Vichy dnevi - ob nakupu 1 izdelka Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 2 ali več izdelkov pa kar 30% popust* + Brezplačno dostavo ob nakupu Vichy nad 30 €. Popust in brezplačna dostava vam bosta obračunana v 3. koraku v košarici: Akcija traja od 2.8. do 9.8. 2021. *Akcija ne velja za ...