izbor

Folat 400 mcg, Solgar (50 tablet)

Folat pripada vitaminom B skupine. Sintezno obliko folata poznamo kot folna kislina (B9). Naravna oblika folata, ki ga Solgar Folat tablete vsebujejo, je kalcijev-L-metilfolat.
Več...
Pakiranje 50 tablet
14,63€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: tablete
Mesto uporabe: kri
Oznaka: utrujenost
Vsebnost: folna kislina
Zdravje: odpornost, presnova, vegetarijanci, vegani

Oblika folne kisline v prehranskem dopolnilu Solgar Folat je Metilfolat (kalcijev-L-metilfolat). Za le-to obliko je značilno, da je že v aktivni obliki, ki v telesu ne potrebuje pretvorbe. To je koristno za posameznike katerih organizem ima težave s pretvorbo folne kisline v aktivno obliko. 

Naravna folna kislina - metilfolat

Folat oziroma metifolat je vodotopna oblika vitamin B9, ki je prisotna v naravi. Dobri viri so predvsem listnata zelenjava. Že sama beseda folium, iz katere folat izdaja, pomeni list

Obliko folata - folno kislino ali metifolat - telo ne more proizvajati samo in ga je zato treba nujno pridobiti iz hrana oziroma iz prehranskih dopolnil. 

V telesu ima folat vrsto ključnih funkcij; za normalno delovanje telesa je prisotnost folata v večih primerih zelo potrebna.

 

Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) je za folat, odobrila naslednje zdravstvene trditve:

  • ima vlogo pri delitvi celic,
  • prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju,
  • prispeva k sintezi aminokislin,
  • prispeva k delovanju imunskega sistema,
  • prispeva k presnovi homocisteina,
  • prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,
  • prispeva k nastajanju krvi. 

Prehransko dopolnilo vsebuje 400 mcg folata; kot kalcijev-L-metilfolat. 

Izdelek ne vsebuje sladkorja, soli, škroba, kvasa, soje, glutena in mlečnih sestavin ter je formuliran brez uporabe umetnih arom ali barvil. 

Izdelek je primeren za vegetarijance in vegane. 

Metafolin je registriran zaščitni znak podjetja Merck KGaA, Darmstadt, Nemčija.

Uporaba:
Zaužijte 1 tableto folat Solgar na dan, priporočljivo med obrokom.

Vsebnost:

Sestavine: V 1 tableti: %PDV*
Folat (kalcijev-L-metilfolat, kot Metafolin) 400 mcg 200%

*Priporočeni dnevni vnos.

Sestavine:
sredstva za povečanje prostornine: mantiol, mikrokristalinična celuloza; sredstva proti sprijemanju: maščobne kisline, silicijev dioksid; celulozni gumi; sredstvo proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin;Folat (kalcijev-L-metilfolat).

Neto količina: 12,5 g (50 tablet po 250 mg).

Opozorila:
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Ne pozabite tudi na zdrav način življenja. V času nosečnosti in v primeru uživanja zdravil, se pred uporabo prehranskega dopolnila posvetujte z našim strokovnim osebjem. V primeru poškodovane notranje embalaže, prehranskega dopolnila ne uživajte. Shranjevati v dobro zaprti embalaži na suhem mestu pri temperaturi do 25°C. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Poreklo: ZDA.

NOW vikend - vsi izdelki NOW so vam ta vikend na voljo 15% ugodneje. Koda za popust: now15.

NOW vikend - vsi izdelki NOW so vam ta vikend na voljo 15% ugodneje. Koda za popust: now15.

V podjetju NOW FOODS verjamejo, da so naravni izdelki prijaznejši in varnejši kot sintetični. Osnovno vodilo podjetja je ponuditi naravne in učinkovite izdelke visoke kakovosti, ki bodo dostopni vsakomur. Vztrajanje podjetja pri naravnih izdelkih je eden od mnogih faktorjev, zaradi katerih izstopa ...