akcija izbor

Ribje olje kapsule: vir omega 3, Solgar (60 kapsul)

Izbrani izdelki Solgar so vam na voljo 20% ugodneje.
Solgar koncentrirano ribje olje v kapsulah je naravni vir omega 3 nenasičenih maščobnih kislin EPK in DHK. 1 kapsula ribjega olja vsebuje 1000 mg koncentrata olja rib.
Več...
Pakiranje 60 kapsul
Redna cena 26,61€
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh* 26,61 €
21,29€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: kapsule
Mesto uporabe: možgani, oči, živčevje, srce
Vsebnost: EPA, DHA, omega 3
Zdravje: otroci, vitalnost, celiakija

Ribje olje kapsule Solgar so prehransko dopolnilo, ki vsebujejo koncentrat ribjega olja. Olje iz mastnih rib kot so losos, skuša in trska predstavjajo naravni vir dveh najpomembnejših živalskih omega 3 maščobnih kislin - eikozapentaenojsko kislino (EPK) in dokozaheksaenojsko kislino (DHK).

Ribje olje

Olje, ki ga najdemo v ribah, značilnih za hladna morja, je bogat vir večkrat nenasičenih 3-omega kislin.

Ribja olja, ki so bogata z omega 3 kislinami, so olje lososa, olje skuše, olje sardonov. Bele ribe, ki imajo manjši delež maščobnega tkiva, vsebujejo manj omega 3 maščobnih kislin kot ostale hladnovodne ribe.

Prehransko dopolnilo Solgar ribje olje vsebuje ribje olje pridobljeno z molekularno destilacijo, ki preprečuje prenos težkih kovin in je v skladu s standardi monografije GOED za analizo težkih kovin.

Ribje olje kot samo je lahko podvrženo pretirani oksidaciji, predvsem če je le-to izpostavljeno zraku (in posledično kisiku). Zato je v Solgarjev pripravek dodan vitamin E, ki s svojim antioksidacijskim delovanjem ščiti ribje olje v kapsulah pred oksidacijo.

Kombinacija ribjega olja in vitamina E zagotavlja visoko kakovost kapsul ribjega olja. 

Kako delujejo omega 3 maščobne kisline?

Dve poglavitni omega 3 maščobnih kislini, ki ju kapsule vsebujejo, sta EPK in DHK. Pomembno je vedeti, da je za spodnje EFSA trditve potrebno zaužiti dovolj omega 3 kislin (ribje olje je eden izmed najboljših virov).

Odobrene zdravstvene trditve s strani Evropske agencije za varnost hrane (EFSA):

  • maščobni kislini EPK in DHK imata vlogo pri delovanju srca,*
  • DHK ima vlogo pri delovanju možganov,**
  • DHK ima vlogo pri ohranjanju vida.**

*Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg EPK in DHK.
**Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK.

Vsaka kapsula vsebuje 1000 mg koncentrata olja rib. Ta koncentrat je bogat z maščobnimi kislinami; in sicer vsebuje 160 mg EPK in 100 mg DHK v eni ribji kapsuli. 

Za to, da dosežemo 250 mg vnosa obeh omega 3 maščobnih kislin, je potrebno uživati hrano, ki je bogata s tovrstnimi kislinami. Kapsule ribjega olja pa ob hrani pomagajo zvišati vnos 3-omega maščob.

Prehransko dopolnilo Solgar koncentrat ribjega olja je očiščeno težkih kovin s pomočjo molekularne destilacije, kar potrjujejo tudi analizni certifikati. Pri uživanju predvsem morskih rib je pogosto potreben pomislek glede vsebnosti težkih kovin kot recimo živo srebro zaradi onesnaženosti morskih voda. 

Uporaba in priporočena dnevna količina:
Zaužijte 1 kapsulo na dan, priporočljivo med obrokom.

Vsebnost:

  v eni kapsuli
koncentrat ribjega olja 1000 mg
-vsebuje eikozapentanmojsko kislino EPK 160 mg
-vsebuje dokozaheksanojsko kislino DHK 100 mg

Sestavine:
Koncentrat ribjega olja; želatina; sredstvo za ohranjanje vlage: glicerol (iz palmovega olja); antioksidant: izvleček, bogat s tokoferolom.

Alergeni: Ribje olje

omega 3

La Roche-Posay dnevi - ob nakupu 2 izdelkov LRP prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

La Roche-Posay dnevi - ob nakupu 2 izdelkov LRP prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

La Roche-Posay dnevi - ob nakupu 2 izdelkov LRP prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust*.  Ob nakupu La Roche-Posay nad 30 € pa vam podarjamo še brezplačno dostavo. Brezplačna dostava vam bo obračunana v 3. koraku v košarici. Akcija traja od 24. 5. do 31. 5. 2023 ...