izbor

Vitamin B12 tablete, Solgar (100 tablet)

Solgar Vitamin B12 100 μg, so tablete, ki vsebujejo 100 μg vitamina B12 v obliki cianokobalamina. Prehransko dopolnilo je primerno za vegane.
Več...
Pakiranje 100 tablet
10,21€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: tablete
Mesto uporabe: živčevje, kri
Oznaka: utrujenost
Vsebnost: vitamin B12
Zdravje: vegetarijanci, vegani, presnova, odpornost

Vitamin B12 je vodotopni vitamin. Prisoten je v živilih živalskega izvora (vključno z ribami, mesom, perutnino, jajci, mlekom in mlečnimi izdelki). Na voljo je tudi kot prehransko dopolnilo ali kot zdravilo. Poznamo različne spojine, ki jih smatramo kot vitamin B12, vsem pa je skupno to, da v molekuli vsebujejo kobaltov atom od tod tudi ime kobalamini. V prehranskih dopolnilih je vitamin B12 najpogosteje prisoten kot cianokobalamin, ki ga telo pretvori v aktivne oblike, kot je metilkolobalamin in adenozilkobalamin.

Vsebuje vitamin B12, ki prispeva k delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju, presnovi homocisteina, sproščanju energije pri presnovi in zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Vitamin B12 ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in pri nastajanju rdečih krvničk ter ima vlogo pri delitvi celic.

Uporaba:
Zaužijte 1 tableto na dan, priporočljivo med obrokom. Priporočen dnevni odmerek: 1 tableta.

Vsebnost:
Vitamin B12 100 μg (4000 %PDV*).
*PDV= priporočen dnevni vnos

Sestavine:
sredstva za povečanje prostornine: mikrokristalinična celuloza, kalcijevi fosfati, manitol; sredstvo za zgostitev: celulozni gumi; sredstva proti sprijemanju: maščobne kisline, silicijev dioksid, magnezijeve soli maščobnih kislin; vitamin B12 (kot cianokobalamin).

Opozorila:
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Ne pozabite tudi na zdrav način življenja. V času nosečnosti in v primeru uživanja zdravil, se pred uporabo prehranskega dopolnila posvetujte z našim strokovnim osebjem. V primeru poškodovane notranje embalaže, prehranskega dopolnila ne uživajte. Shranjevati v dobro zaprti embalaži na suhem mestu pri temperaturi do 25 °C. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Poreklo: Združene države Amerike.

CeraVe vam je na voljo 15% ugodneje.

CeraVe vam je na voljo 15% ugodneje.

CeraVe vam je na voljo 15% ugodneje. Akcija poteka 28. 6. do 30. 6. 2022. Akcija ne velja za izdelke CeraVe, ki se že prodajajo pod akcijskimi pogoji.