Systane Ultra, kapljice za oko brez konzervansov (10 ml)

Vlažilne kapljice za oko Systane Ultra so namenjene začasnemu lajšanju pekočega občutka in draženja zaradi suhih oči. Vlažilne kapljice za oko Systane Ultra so sterilizirane s kombinacijo pare in filtracije, zato ne vsebujejo konzervansov. Medicinski pripomček.
Več...
Pakiranje 10 ml
11,94€

Vlažilne kapljice za oko SYSTANE ULTRA so namenjene začasnemu lajšanju pekočega občutka in draženja zaradi suhih oči. Zdaj na voljo brez konzervansov.

Uporablja se jih lahko za vlaženje kontaktnih leč iz silikonskega hidrogela in mehkih /hidrofilnih kontaktnih leč, ki so namenjene dnevni, dolgotrajni ali enkratni uporabi. Vlažilne kapljice za oko SYSTANE ULTRA vlažijo kontaktne leče, zmanjšajo nelagodje zaradi uporabe kontaktnih leč in pomagajo pri odstranjevanju delcev, ki lahko povzročajo draženje in/ali nelagodje. Kadar se uporabljajo po navodilih, vlažilne kapljice za oko SYSTANE ULTRA zagotavljajo zaščito očesne površine; lajšajo simptome suhega očesa in izboljšajo kakovost vida; začasno lajšajo suhost, povezano z uporabo kontaktnih leč (pred uporabo kontaktnih leč in po njej); vlažijo kontaktne leče, zmanjšajo nelagodje zaradi uporabe kontaktnih leč in pomagajo pri odstranjevanju delcev, ki povzročajo draženje in/ali nelagodje; zagotavljajo vlaženje/ponovno navlažitev kontaktnih leč.

Uporaba:
Plastenko primite tik pod zaporko in zaporko zasukajte, da se odpre. PRED PRVO UPORABO držite plastenko pod kotom približno 90 stopinj in iztisnite eno kapljico izdelka ter jo zavrzite. Plastenko otresite navzdol, da odstranite odvečni izdelek. Vlažilne kapljice za oko SYSTANE ULTRA lahko uporabljate ves dan, če je potrebno. V eno ali obe očesi po potrebi vkapajte po eno ali dve kapljici in pomežiknite. Če med nošenjem kontaktnih leč občutite manjše draženje, nelagodje ali zameglitev, si v eno ali obe očesi vkapajte po eno ali dve kapljici in dva- ali trikrat pomežiknite. Kapljice lahko uporabljate tudi pred uporabo kontaktnih leč ali po njej. Preden po uporabi zaprete zaporko na plastenki, slednjo otresite navzdol, da odstranite odvečni izdelek, ki je morda ostal na konici. Plastenko zaprite.

Sestava:
Vlažilne kapljice za oko SYSTANE ULTRA so sterilna raztopina, ki vsebuje polietilenglikol 400, propilenglikol, hidroksipropil guar, sorbitol, aminometilpropanol, borovo kislino, kalijev klorid in natrijev klorid. Brez konzervansov.

Opozorila:
Za zagotavljanje pravilne uporabe je zelo pomembno, da upoštevate navodila svojega okulista in vsa navodila na ovojnini izdelka. V primeru trdovratnega neprijetnega občutka v očesu, čezmernega solzenja, sprememb vida ali rdečine očesa prenehajte uporabljati vlažilne kapljice za oko SYSTANE ULTRA in se posvetujte z okulistom, drugače se lahko težava stopnjuje. Začasno zamegljen vid ali druge motnje vida lahko vplivajo na sposobnost za vožnjo ali upravljanje strojev. Če imate po uporabi izdelka zamegljen vid, počakajte, da se vam vid zbistri, preden poskusite voziti ali upravljati stroje. Ljudje, ki so alergični na katero koli sestavino vlažilnih kapljic za oko SYSTANE ULTRA, ne smejo uporabljati tega izdelka. PREVIDNOSTNI UKREPI: Samo za očesno uporabo. Ne uporabljajte, če je zaporka, ki varuje pred nedovoljenim odpiranjem, poškodovana ali manjka. Ne uporabljajte, če je ovojnina ali plastenka (sterilna embalaža) poškodovana. S konico kapalke se nikoli ne dotaknite nobene površine, da preprečite okužbo izdelka. Če izdelek pogoltnete, poiščite zdravniško pomoč. Če raztopina spremeni barvo ali postane motna, je ne uporabljajte. Po uporabi ponovno namestite zaporko. Kadar izdelka ne uporabljate, mora biti vsebnik tesno zaprt. Raztopino porabite pred iztekom roka uporabnosti, ki je označen na izdelku. Izdelek vsebuje borovo kislino v količini, ki je varna, če izdelek uporabljate po navodilih. Vsebina plastenke je uporabna tri (3) mesece po odprtju, preostalo vsebino zavrzite. Shranjujte pri temperaturi do 30 °C. Shranjujte nedosegljivo otrokom.

La Roche-Posay Anthelios vam je na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€.

La Roche-Posay Anthelios vam je na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€.

La Roche-Posay Anthelios vam je na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€. Akcija traja od 7.6. do 21.6.2021. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni. Brezplačna dostava velja ...