Voltaren Emulgel, 23,2 mg/g, gel - 50 g

Zdravila Voltaren Emulgel lajšajo bolečino in bodo vaše telo ponovno spravila v pogon.
Zdravilo Voltaren je lokalno protivnetno zdravilo z dvojno koncentracijo učinkovine, ki zagotavlja do 12-urno lajšanje bolečine v sklepih. Je učinkovita pomoč pri bolečih in vnetih sklepih, okorelosti sklepov in pri zmerni do močni bolečini.
Več...
Pakiranje 50 g
13,45€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: gel
Mesto uporabe: mišice, sklepi, koža, hrbet, kolena
Oznaka: bolečina, vnetje, artritis, poškodba, oteklina, modrice
Vsebnost: analgetik
Zdravje: šport, starost

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

dietilamonijev diklofenakat

Lokalno protivnetno zdravilo z dvojno koncentracijo učinkovine, ki zagotavlja do 12-urno lajšanje bolečine v sklepih. Je učinkovita pomoč pri bolečih in vnetih sklepih, okorelosti sklepov in pri zmerni do močni bolečini.

Kaj je zdravilo in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo Voltaren Emulgel 23,2 mg/g vsebuje zdravilno učinkovino dietilamonijev diklofenakat, ki spada v skupino zdravil, imenovanih nesteroidna protivnetna zdravila (NSAID). Izdelano je posebej za vtiranje v kožo in za povečanje prepustnosti kože. Zdravilna učinkovina prodira globoko v vneta tkiva.

Zdravilo Voltaren Emulgel 23,2 mg/g se uporablja za lajšanje bolečine in za zmanjševanje vnetja in otekline pri bolečih stanjih, ki prizadenejo sklepe in mišice.

Zdravilo Voltaren Emulgel 23,2 mg/g se uporablja pri:

 • Odrasli in mladostniki, stari 14 let in več:
  • poškodbah mišic in sklepov (npr. izvini, izpahi, modrice, bolečine v hrbtu, športne poškodbe), kjer hitro olajša bolečino, vključno z zmerno do močno bolečino, in pomaga pri okrevanju do normalnega delovanja
  • tendinitisu (npr. teniški komolec), otekanju okrog komolca ali kolena
 • Samo za odrasle (18 let in starejši):
  • blagih oblikah sklepnega vnetja (artritisa) kolena ali prstov

Zdravila ne uporabljajte

 • če ste alergični (preobčutljivi) za dietilamonijev diklofenakat ali katerokoli sestavino zdravila Voltaren Emulgel 23,2 mg/g.
 • če ste alergični na druga zdravila, ki se uporabljajo za zdravljenje bolečine, povišane telesne temperature ali vnetja, kot sta ibuprofen ali acetilsalicilna kislina (učinkovina, ki se tudi uporablja za preprečevanje strjevanja krvi). Če niste prepričani, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom .Simptomi alergijskih reakcij na ta zdravila lahko vključujejo zasoplost ali težko dihanje (astma), kožni izpuščaj z mehurji ali koprivnico, otekanje obraza ali jezika in izcedek iz nosu. 
 • če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti.
 • če ste mlajši od 14 let.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila

 • Gela NE nanašajte na kožo z ranami ali odprtimi poškodbami ter z izpuščaji ali ekcemom. Prenehajte z zdravljenjem, če se po nanosu gela na koži pojavi izpuščaj.
 • Izogibajte se nanosu gela na večje površine kože in za daljši čas razen, če vam je tako svetoval zdravnik.
 • Zdravilo Voltaren Emulgel 23,2 mg/g je samo za zunanjo uporabo. Ne uporabljajte ga v ustih. Ne pogoltnite ga. Po uporabi si umijte roke. Bodite previdni, da zdravila Voltaren Emulgel 23,2 mg/g ne nanesete na oči. Če se to zgodi, oči dobro sperite s čisto vodo. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, če nelagodje traja dalj časa.
 • Zdravilo lahko nanesete pod obvezo ali zavojem, ki ju običajno uporabljate pri poškodbah, kot so izvini, nikakor pa zdravila ne nanašajte pod neprodušno (plastično) obvezo.

Če imate kakršnakoli vprašanja glede delovanja zdravila Voltaren Emulgel 23,2 mg/g, vprašajte zdravnika ali farmacevta.

Otroci in mladostniki (mlajši od 14 let)
Na razpolago ni dovolj podatkov o varnosti in učinkovitosti pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 14 let (glejte Ne uporabljajte zdravila Voltaren Emulgel 23,2 mg/g gel).

Če se zdravilo pri mladostnikih, starih 14 let in več, uporablja za lajšanje bolečine več kot 7 dni ali če se simptomi poslabšajo, se morajo bolnik/starši mladostnika posvetovati z zdravnikom.

Uporaba drugih zdravil
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali ali nameravate jemati katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, mislite da ste noseči ali nameravate zanositi se pred uporabo zdravila posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
Zdravila Voltaren Emulgel 23,2 mg/g ne smete uporabljati v zadnjem trimesečju nosečnosti, ker vam lahko poškoduje še nerojenega otroka ali povzroči težave pri porodu. Zdravilo Voltaren Emulgel 23,2 mg/g lahko prvih 6 mesecev nosečnosti uporabljate samo po nasvetu zdravnika. Odmerki morajo biti čim manjši in trajanje zdravljenja čim krajše.

Zdravilo Voltaren Emulgel 23,2 mg/g se lahko med dojenjem uporablja samo po nasvetu zdravnika, ker dietilamonijev diklofenakat prehaja v mleko v majhnih količinah. Zdravila Voltaren Emulgel 23,2 mg/g se ne sme nanašati na prsi doječih mater, niti ne na večje površine kože ali za daljši čas.

Če ste noseči ali dojite se za dodatne informacije posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Pri dermalni uporabi zdravilo Voltaren Emulgel 23,2 mg/g nima vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila
Voltaren Emulgel 23,2 mg/g Zdravilo Voltaren Emulgel 23,2 mg/g vsebuje:

 • propilenglikol, ki pri nekaterih ljudeh lahko povzroči blago, lokalizirano draženje kože;
 • butilhidroksitoluen, ki lahko povzroči lokalne kožne reakcije (npr. kontaktni dermatitis) ali draženje oči in sluzničnih membran.

Odmerjanje zdravila
Pri uporabi zdravila Voltaren Emulgel 23,2 mg/g natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Koliko zdravila Voltaren Emulgel 23,2 mg/g uporabiti
Za odrasle in mladostnike, stare 14 let in več:
Na boleče mesto nanesite gel dvakrat na dan (zjutraj in zvečer) saj zagotavlja lajšanje bolečine do 12 ur.

Kako uporabiti zdravilo Voltaren Emulgel 23,2 mg/g

 • Pred prvo uporabo odstranite pečat tako, da odvijete in odstranite zaporko, zgornji del zaporke nastavite na pečat, obrnete in odstranite pečat s tube.
 • Narahlo iztisnite majhno količino gela iz tube in ga nanesite na boleča in otekla področja ter počasi vtrite v kožo. Potrebna količina je odvisna od velikosti bolečega in oteklega področja; količina uporabljenega gela, ki variira od velikosti češnje do oreha običajno zadostuje. Pri vtiranju gela v kožo lahko občutite rahel hladilni učinek.
 • Razen, če z zdravilom Voltaren Emulgel 23,2 mg/g ne zdravite rok si morate, da bi se izognili naključnemu stiku zdravila z usti in očmi, po končanem vtiranju zdravila umiti roke (glejte poglavje 2).

Zdravilo Voltaren Emulgel 23,2 mg/g  je samo za zunanjo uporabo.

Kako dolgo uporabljati zdravilo
Zdravila Voltaren Emulgel 23,2 mg/g ne uporabljajte več kot:
Odrasli in mladostniki, stari 14 let in več:

 • dva tedna za poškodbe mišic in sklepov (npr. izvini, izpahi, modrice) ali za tendinitis

Samo za odrasle (18 let in starejši):

 • tri tedne za bolečino pri sklepnem vnetju (artritično bolečino).


Daljše zdravljenje vam lahko priporoči vaš zdravnik. Če se bolečina in oteklina ne izboljšata v 7 dneh oziroma se celo poslabšata, se posvetujte z zdravnikom.

Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom: Novartis Consumer Health GmbH, Zielstattstrasse 40, 81379 München, Nemčija
Izdelovalec: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare GmbH & Co. KG, Barthstrasse 4, 80339 München, Nemčija

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust  + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€. Popust in brezplačna dostava vam bosta obračunana v košarici: Akcija bo potekala od 24. 3. do 27. 3. 2023. Brezplačna dostava velja le za področje Slovenije. Akcija ne velja za izdelke La ...