Biotrue, tekočina za leče (360 ml)

Je raztopina za vse vrste mehkih kontaktnih leč, deluje z dvojno dezinfekcijo in preprečuje težave s suhimi očmi.
Več...
Pakiranje
13,16€

Pred uporabo preberite priloženo navodilo.

Biotrue tekočina za leče je raztopina za vse vrste mehkih kontaktnih leč, deluje z dvojno dezinfekcijo in preprečuje težave s suhimi očmi. Kontaktne leče navlaži 20 ur dnevno. PH vrednost raztopine je popolnoma enaka PH vrednosti zdravih solz. Raztopina za leče Biotrue deluje kot naravni lubrikant, prav tako preprečuje okužbe z akantamebo, odstranjuje beljakovinske, maščobne obloge ter preprečuje okužbo oči z ostalimi škodljivimi mikroorganizmi.

Za nego, čiščenje, odstranjevanje beljakovinskih oblog, razkuževanje, izpiranje in shranjevanje.

Uporaba:
Za vsakodnevno nego, čiščenje, razkuževanje in odstranjevanje beljakovinskih oblog sledite naslednjim preprostim korakom. Podjetje Bausch + Lomb priporoča takšen režim vsakodnevnega vzdrževanja kontaktnih leč za njihovo zdravo in udobno nošenje:

 1. KORAK: Na vsako stran leče nanesite 3 kapljice Biotrue večnamenske raztopine in lečo nežno drgnite 20 sekund.
 2. KORAK: Vsako stran leče temeljito izpirajte 5 sekund z Biotrue večnamensko raztopino.
 3. KORAK: Očiščene kontaktne leče položite v posodico za shranjevanje leč in jo napolnite s svežo Biotrue večnamensko raztopino. Leče se naj v raztopini namakajo najmanj 4 ure. Vedno uporabite svežo raztopino.

Leče so tako pripravljene za uporabo. Če na leči pred uporabo opazite kakršenkoli tujek, jo izperite z Biotrue večnamensko raztopino. Natančno upoštevajte navodila očesnega zdravnika ali optika. Na osnovi individualne sestave solz ali sheme nošenja kontaktnih leč vam očesni zdravnik ali optik lahko priporoči uporabo dodatnih izdelkov ali postopkov. Če kontaktnih leč ne boste uporabili takoj, jih shranite v zaprti posodici za shranjevanje leč. Leče vedno shranjujte v Biotrue večnamenski raztopini in ne v fiziološki raztopini, saj le-ta ne deluje razkužilno. Leče so pri shranjevanju v zaprti posodici za shranjevanje leč pripravljene za uporabo do največ 30 dni. Pri daljšem shranjevanju morate leče pred uporabo znova očistiti in razkužiti s svežo Biotrue večnamensko raztopino.

Sestavine:
Hialuronska kislina, sulfobetain, poloksamin, borova kislina, natrijev borat, dinatrijev edetat, natrijev klorid in konzervansa poliaminopropil bigvanid 0,00013 % in polikvaternij 0,0001 %.

Delovanje:
Biotrue večnamenska raztopina pri vsakodnevni uporabi raztaplja beljakovine in čisti, sprošča ter odstrani nakopičen biofilm, ostanke odmrlih celic in oblog z mehkih kontaktnih leč. Biotrue večnamenska raztopina preprečuje nastanek dražečih oblog na površini leče in uniči škodljive mikroorganizme. Med namakanjem posebna formula lečo prekrije z vlago, kar zagotavlja udoben občutek pri nošenju leč skozi ves dan. Biotrue večnamensko raztopino lahko uporabljate tudi za izpiranje leč.

Koristi Biotrue večnamenske raztopine:
Biotrue večnamenska raztopina deluje kot vaše oči. Vključuje vlažilo, ki se nahaja tudi v očeh, pH vrednost raztopine pa je uravnotežena s pH vrednostjo zdravih solz. Biotrue večnamenska raztopina leče prekrije in jih ponovno navlaži, kar omogoča udobno nošenje leč. Biotrue večnamenska raztopina preprečuje denaturacijo nekaterih solznih beljakovin, kar ohranja leče čiste, in zavira tvorbo oblog, ki bi lahko povzročile neugodje in skrajšale čas nošenja leč. Biotrue večnamenska raztopina ohranja leče vlažne in čiste, kar zagotavlja udoben občutek pri nošenju leč skozi ves dan. Biotrue. Raztopina, ki deluje kot vaše oči.

Indikacije za uporabo:
Biotrue večnamenska raztopina je namenjena za vsakodnevno nego, čiščenje, odstranjevanje beljakovinskih oblog, izpiranje, kemično (ne toplotno) razkuževanje in shranjevanje mehkih (hidrofilnih) kontaktnih leč, vključno s kontaktnimi lečami iz silikon hidrogela. Raztopino morate uporabljati v skladu s priporočili očesnega zdravnika ali optika.

Kontraindikacije (razlogi, da raztopine ne uporabite):
Če ste alergični na katerokoli sestavino tega izdelka, izdelka ne smete uporabljati.

Opozorila:
Zaradi neupoštevanja navodil za pravilno uporabo kontaktnih leč in izdelkov za nego leč lahko pride do okužbe in/ali razjede roženice ter izgube vida.

Zelo pomembno je, da natančno upoštevate vsa navodila za pravilno uporabo leč in izdelkov za nego leč, vključno s posodico za shranjevanje leč. Težave z očmi, vključno z razjedo roženice, se lahko razvijejo hitro in lahko povzročijo izgubo vida. Leče za dnevno uporabo niso namenjene uporabi ponoči in jih med spanjem ne smete uporabljati. Klinične študije so pokazale, da je uporaba tovrstnih leč čez noč povezana z večjim tveganjem za pojav resnih neželenih učinkov. Leče za podaljšano nošenje morate redno odstranjevati iz očesa, da jih lahko očistite in razkužite, oziroma jih morate zavreči in zamenjati z novimi v skladu s shemo, ki vam jo je predpisal očesni zdravnik. Klinične študije so pokazale, da je uporaba leč za podaljšano nošenje povezana z večjo pojavnostjo resnih neželenih učinkov kot uporaba leč za dnevno uporabo. Študije so tudi pokazale, da se tveganje za pojav resnih neželenih učinkov povečuje s trajanjem neprekinjene uporabe leč za podaljšano nošenje, to je brez rednega čiščenja in razkuževanja oziroma zamenjave z novimi. Študije so tudi pokazale večjo pojavnost neželenih učinkov pri kadilcih. V primeru pojava neugodja v očesu, prekomernega solzenja, kakršnihkoli sprememb vida ali pordelosti očesa leče nemudoma odstranite in se takoj posvetujte z očesnim zdravnikom. Priporočljivo je, da osebe, ki nosijo kontaktne leče, očesnega zdravnika obiščejo dvakrat na leto ali pogosteje, če je to potrebno. Pri vsakem shranjevanju leč morate posodico za shranjevanje leč napolniti s svežo raztopino. Raztopine nikoli ne smete le doliti ali uporabiti že uporabljeno. Takoj, ko leče vzamete iz posodice za shranjevanje leč, raztopino odlijte. Leč ne smete izpostavljati ali shranjevati v vodi (tekoča, ustekleničena ali destilirana voda) ali katerikoli drugi nesterilni raztopini. Navedenih tekočin tudi ne smete uporabljati za izpiranje posodice za shranjevanje leč. Ko leče vzamete iz posodice za shranjevanje leč, posodico vedno očistite, izperite in posušite na zraku. Med sušenjem na zraku jo lahko obrnete tako, da bo odvečna raztopina lahko odtekla. Posodico za shranjevanje leč redno zamenjujte z novo. Če po vsaki uporabi ne zavržete raztopine iz posodice za shranjevanje leč ali za nego leč uporabljate vodo, lahko pride do kontaminacije in posledičnih težav z očmi, ki se lahko končajo z izgubo vida. Za nadaljnje pomembne informacije o varnosti glejte priložena navodila za varno uporabo.

Pomembne informacije za varno uporabo:

 • Natančno upoštevajte napotke v tem navodilu.
 • Redno obiskujte očesnega zdravnika.
 • Pred vsakim rokovanjem z lečami si najprej umijte in osušite roke.
 • Pri rokovanju z lečami ali s posodico za shranjevanje leč ne uporabljajte tekoče ali ustekleničene vode ali sline.
 • Za čiščenje in razkuževanje kontaktnih leč vedno uporabite svežo raztopino.
 • Po vsakem ciklu razkuževanja zavrzite raztopino iz posodice za shranjevanje leč.
 • Fiziološka raztopina ali kapljice za vlaženje ne razkužijo leč.
 • Raztopine, leče in posodico za shranjevanje leč redno zamenjujte v skladu z navodili.
 • Pazite, da konica plastenke z ničemer ne pride v stik, saj lahko v nasprotnem pride do kontaminacije vsebine. Plastenko po vsaki uporabi zaprite z zaporko.
 • Ne uporabljajte pri razkuževanju s toploto.

Previdnostni ukrepi:

 • Plastenko shranjujte tesno zaprto.
 • Shranjujte pri sobni temperaturi.
 • Porabite pred datumom izteka roka uporabnosti, ki je naveden na škatli in plastenki.
 • 90 dni po prvem odprtju plastenke raztopino zavrzite.
 • Shranjujte nedosegljivo otrokom!

Možni neželeni učinki in ukrepanje v primeru njihovega pojava:
Pojavijo se lahko naslednji neželeni učinki: zbadanje, pekoč občutek ali srbenje v očeh (draženje), manjše udobje kot pri prvi uporabi leče, občutek tujka ali odrgnine v očesu, prekomerno solzenje, neobičajni izločki iz oči, pordelost oči, zmanjšanje ostrine vida, zamegljen vid, mavrica ali sij okoli predmetov, preobčutljivost za svetlobo (fotofobija) ali suhe oči.

Če opazite karkoli od navedenega:

 • leče nemudoma odstranite iz očesa.
 • Če neugodje ali težava mine, leče natančno preglejte.
 • Če je leča kakorkoli poškodovana, je ne vstavljajte nazaj v oko. Shranite jo v posodico za shranjevanje leč in se posvetujte z očesnim zdravnikom ali optikom.
 • Če je leča umazana, na njej opazite trepalnico ali drug tujek, oziroma težava mine, leča pa ni videti poškodovana, lečo temeljito očistite, izperite in razkužite, nato pa jo ponovno vstavite v oko.
 • Če se težava nadaljuje, leče takoj odstranite in se posvetujte z očesnim zdravnikom ali optikom.

Pojav kateregakoli zgoraj navedenega neželenega učinka je lahko povezan z resnim stanjem, kot so
okužba, razjeda roženice, neovaskularizacija ali vnetje šarenice, zato morate nemudoma poiskati
zdravniško pomoč. Očesni zdravnik bo opravil ustrezne preiskave in po potrebi uvedel zdravljenje za preprečitev resne okvare očesa.

Potrebna higiena pri skrbi za leče:

 • Pred vsakim rokovanjem z lečami si najprej umijte in izperite roke.
 • Leče po vsaki odstranitvi iz očesa očistite, izperite in razkužite.
 • Vedno najprej začnite rokovati z isto lečo, desno ali levo, da ne bi prišlo do zamenjave.
 • Posodico za shranjevanje leč po vsaki uporabi izpraznite, izperite s svežo Biotrue večnamensko raztopino in posušite na zraku.

Distributer za Slovenijo: PharmaSwiss d.o.o., Brodišče 32, 1236 Trzin, Slovenija Tel: 01/236-47-00

Nupo dnevi zdravega hujšanja na Lekarnar.com - Posamezni izdelki Nupo so vam na voljo 20% ugodneje.

Nupo dnevi zdravega hujšanja na Lekarnar.com - Posamezni izdelki Nupo so vam na voljo 20% ugodneje.

Nupo dnevi zdravega hujšanja na Lekarnar.com - Posamezni izdelki Nupo so vam na voljo 20% ugodneje. Akcija poteka od 20. 3. do 28. 3. 2023. Akcija ne velja za pakete izdelkov Nupo.