akcija

Braunemon kapsule za porjavenje - paket (2 x 30 kapsul)

Za prebrat: Kako varno do zdrave in porjavele kože? 3-stopenjska rutina za sončenje v primeru občutljive kože
Braunemon je prehransko dopolnilo v kapsulah, ki vsebuje naravni beta-karoten, pantotensko kislino, riboflavin, vitamin E in C.
Več...
Pakiranje
Redna cena 26,47€
21,00€

Novo - sedaj z naravnim beta karotenom ter dodanimi vitamini C in E.

Braunemon je prehransko dopolnilo v kapsulah, ki vsebuje naravni beta karoten, pantotensko kislino, riboflavin, vitamin E in C.

Beta karoten je provitamin ki ga naše telo pretvori v vitamin A, če vitamina A primanjkuje. V primeru dobre preskrbljenosti z vitaminom A se večji del beta karotena naloži v zgornjo plast kože in jo obarva svetlo rjavo. Tako pridobljena barva varuje kožo pred uničujočim delovanjem svetlobe in sončnih žarkov.

Koža je oksidativnemu stresu zaradi delovanja sončnih žarkov še posebej  izpostavljena. Vitamin E, vitamin C in riboflavin imajo vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Vitamina E in C pri tem delujeta vzajemno, saj vitamin C prispeva k obnovi reducirane oblike vitamina E. Vitamin C ima tudi vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kože.

Riboflavin (B2) prispeva k ohranjanju zdrave kože. Kot vitamin ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Riboflavin je izredno občutljiv na svetlobo, zato na soncu izpostavljeni koži razpada in so potrebe v času sončenja lahko višje.

Pantotenska kislina ima vlogo pri sintezi in presnovi steroidnih hormonov, vitamina D in nekaterih prenašalcev živčnih impulzov.

Uporaba in priporočena dnevna količina:
Braunemon je prehransko dopolnilo, ki je namenjeno predpripravi vaše kože na  intenzivno sončenje v poletnem času. Zato je Braunemon priporočljivo začeti uživati vsaj 2 do 3 tedne pred daljšo izpostavitvijo soncu in nadaljevati v obdobju sončenja. Priporočeni dnevni odmerek (1 kapsula) se zaužije s tekočino, in sicer 60   dni zapored. Za vzdrževanje lepe porjavelosti priporočamo uporabo Braunemona tudi po obdobju intenzivnega sončenja. Braunemon lahko uporabljate vsakodnevno, preko celega leta.

Vsebnost:

Hranilna vrednost v priporočenem dnevnem odmerku (1 kapsula Braunemona):

Hranilne snovi Vsebnost %PDV*
Beta-karoten 12 mg  
Pantotenska kislina 14 mg 233
Vitamin B2 (Riboflavin) 2,5 mg 179
Vitamin E 12 mg 100
Vitamin C 50 mg 62,5

* PDV – Priporočeni dnevni vnosi vitaminov in mineralov (odrasli).

Sestavine:
nosilec: modificirani škrob, rastlinska kapsula (celuloza, barvilo: rumeni železov   oksid), vitamin C, naravni beta karoten (beta karoten pridobljen iz glive Blakeslea trispora, antioksidant: α-tokoferol), vitamin E, pantotenska kislina, vitamin B2 (riboflavin).

Ne vsebuje sestavin živalskega izvora.

V enem pakiranju je 30 priporočenih dnevnih odmerkov. Priporočeni dnevni odmerek (1 kapsula).

Opozorila:
Shranjevati nedosegljivo otrokom. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjujte na suhem in temnem mestu pri sobni temperaturi. 

Kadilci:
Braunemon lahko,v priporočenem odmerku  varno uživajo tudi kadilci. Zaradi visoke vsebnosti beta-karotena je vredno opozoriti potrošnike o  povezanosti uživanja visokih odmerkov beta-karotena in rednega kajenja ter s tem povečane incidence pljučnega raka. Znanstveno mnenje EFSA (Evropska agencija za varno hrano) kot varen vnos beta karotena iz prehranskih dopolnil pri težkih kadilcih navaja vnos do vključno 15 mg/dnevno. Ker Braunemon vsebuje v priporočenem dnevnem odmerku 12 mg beta-karotena, lahko potrdimo da Braunemon ne predstavlja nevarnosti za zdravje ljudi, kakor tudi težkih kadilcev.

Nosečnice:
Braunemon vsebuje hranilne snovi (beta karoten, riboflavin ,pantotensko kislino, vit E, vitamin C) v količinah, ki so varne tudi ob dolgotrajnem, vseživljenskemu jemanju. Ravno tako so v teh količinah varne tudi za nerojenega otroka.
 
V primeru sočasnega jemanja multivitaminskih pripravkov in prehranskih dopolnil za nosečnice potrebno upoštevati, da se vnosi vitaminov iz dopolnila in Braunemon-a seštevajo. Če uživate več prehranskih dopolnil naenkrat, se vnosi hranil seštevajo, zato se o tem pogovorite z zdravnikom, farmacevtom ali dietetikom. 

Braunemon je namenjen zdravim odraslim osebam.

Dobavitelj: Jata Emona d.o.o., Agrokombinatska cesta 84, 1000 Ljubljana, Slovenija, e-mail: dietetika@jata-emona.si
Proizvajalec: Jata Emona d.o.o., Agrokombinatska cesta 84, 1000 Ljubljana, Slovenija, e-mail: dietetika@jata-emona.si

Blank slika
  • Predvidena dostava

    Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

  • Prihranek

    Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

  • Načini plačila

    Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichy vam je ta vikend na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€.

Vichy vam je ta vikend na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€.

Vichy vam je ta vikend na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€. Akcija traja od 16.4. do 19.4.2021. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni. Brezplačna dostava velja samo za ...