akcija

Bronchomed Junior, sirup proti kašlju od 1. leta starosti dalje (120 ml)

Kašelj pri otrocih v predšolski dobi. Bronchomed pastile in Bronchomed Junior sirup sta vam na voljo 15% ugodneje.
Za vsak kašelj ob prehladu, suh ali moker. Pomirja, blaži in varuje. Idealen za dnevno in nočno uporabo. Brez umetnih barvil, alkohola, laktoze, glutena in brez gensko spremenjenih organizmov.
Več...
Pakiranje
Redna cena 9,44€
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh* 9,44 €
8,02€

Kaj je izdelek Bronchomed Junior in za kaj se uporablja?

Dragoceni glavni sestavini, slez in med, v izdelku Bronchomed Junior delujeta kot balzam, ki pokrije vneto žrelno sluznico in jo s tem pomirja. Sluz tvori fizično zaščitno prevleko proti tujkom, s čimer blaži suh, dražeč kašelj in omogoča, da si sluznica opomore.

Izdelek Bronchomed Junior zanesljivo in hitro ublaži vsak kašelj ob prehladu, suh ali moker. Poleg tega je izdelek Bronchomed Junior v pomoč pri zaščiti sluznice ust in žrela, kadar je ta suha. Tanka plast izdelka bo pri govoru in petju zaščitila sluznico in ublažila neprijetne simptome, kot so kašelj, žgečkanje v grlu in odkašljevanje.

Izdelek Bronchomed Junior je sirup proti kašlju, ki vsebuje večinoma naravne sestavine in je brez alkohola. Izdelek se dobro prenaša, zato je primeren za otroke. Izdelek je primeren za dnevno in nočno uporabo. S svojim blažilnim učinkom pripomore k mirnemu in krepčilnemu spancu.

Suh kašelj – dražeč kašelj
Suh ali dražeč kašelj je običajno brez sluzi, sprožijo pa ga lahko različni dražljaji. Na začetku ali na koncu ciklusa kašlja ob prehladu lahko pride do draženja sluznic zgornjih dihal. Sluznice lahko dražijo tudi suh zrak, tujki, kot so prah ali alergeni, ter virusi in bakterije.

Moker kašelj – produktiven kašelj
Lastni sluzni film telesa, ki ohranja bronhe vlažne in jih varuje pred izsušitvijo, vsebuje več sestavin, npr. mrtve celice, različne beljakovine in bele krvne celice.

Pri boleznih dihal se lahko spremenijo njegova sestava, barva in konsistenca. Če se tvorba sluzi poveča, poskuša telo čezmerno sluz iz razvejanega mrežja bronhov odstraniti s kašljem. Sluz lahko izkašljate v ustno votlino, kjer jo lahko pogoltnete ali izpljunete.

Izdelek Bronchomed Junior pomaga ublažiti draženje tudi pri mokrem kašlju, ko je razdražena žrelna sluznica.

Zanesljivo olajšanje kašlja
Refleks kašlja je bistvenega pomena za čiščenje dihalnih poti. Sproži se, če so prisotni izločki in jih je treba izkašljati. Pri tako imenovanem produktivnem kašlju povzroči kašelj nakopičena sluz. Receptorje za kašelj lahko aktivirajo tudi tujki, s čimer sprožijo refleks kašlja („suh kašelj“).

Izdelek Bronchomed Junior blaži refleks kašlja v fazah suhega in produktivnega/ mokrega kašlja tako, da prekrije receptorje za kašelj z zaščitno plastjo.

Kaj morate vedeti, preden vzamete izdelek Bronchomed Junior?
Izdelka Bronchomed Junior ne jemljite, če ste alergični na slez ali med ali katero koli drugo sestavino tega medicinskega pripomočka, navedeno v poglavju 2. Če pride do alergijske reakcije, izdelek prenehajte uporabljati in se posvetujte z zdravnikom. 15 ml izdelka Bronchomed Junior vsebuje 2,76 g ksilitola. Kalorična vrednost ksilitola je 2,4 kcal/g. Ksilitol ima lahko odvajalni učinek.

Uporaba:
Preberite in upoštevajte navodilo za uporabo.  Odmerjanje z uporabo priložene merice:

  • Otroci, stari od 6 do 11 let: 15 ml do štirikrat na dan.
  • Otroci, stari od 4 do 5 let: 7,5 ml do štirikrat na dan.
  • Otroci, stari od 2 do 3 leta: 5 ml do štirikrat na dan.
  • Otroci, stari eno leto ali več: 5 ml do trikrat na dan.

Za najboljše rezultate je izdelek Bronchomed Junior priporočljivo jemati tako pogosto, kot je priporočeno.

Če ste v dvomih ali in imate kakršno koli vprašanje ali pomislek, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Vsebnost:
Vsakih 15 ml izdelka Bronchomed Junior vsebuje:

  • 143 mg suhega izvlečka sleza,
  • 750 mg medu.

Vsebuje tudi: ksilitol, ksantan, brezvodni glicerol, citronsko kislino, aromo jagode, metil-4-hidroksibenzoat, propil-4-hidroksibenzoat in prečiščeno vodo.

Brez umetnih barvil, alkohola, laktoze, glutena in brez gensko spremenjenih organizmov.

Opozorila:
Ne uporabljajte, če: ste alergični na katero koli sestavino; ste noseči ali dojite; pri otrocih, mlajših od enega leta. Shranjujte nedosegljivo otrokom! Stekleničko po uporabi tesno zaprite. Vsebino uporabite v štirih tednih po odprtju.

Uporaba pri pacientih s preobčutljivostjo za sladkorje
Bolniki z redko prirojeno preobčutljivostjo za fruktozo ali malabsorpcijo glukoze in galaktoze ne smejo jemati tega izdelka, saj vsebuje med.

Uporaba pri bolnikih s sladkorno boleznijo
15 ml izdelka Bronchomed Junior vsebuje 0,3 OE (ogljikohidratnih enot).

Uporaba med nosečnostjo in dojenjem
Uporaba izdelka Bronchomed Junior ni priporočljiva med nosečnostjo in dojenjem.

Uporaba pri otrocih
Otroke, mlajše od 3 let, mora pregledati zdravnik, da izključi resnejše bolezni. Uporaba pri otrocih, mlajših od 1 leta, ni priporočljiva.

Sočasna uporaba izdelka Bronchomed Junior z drugimi zdravili
Če jemljete druga zdravila, se priporoča, da jih vzamete od pol ure do eno uro pred jemanjem izdelka Bronchomed Junior ali po njem. Posvetujte se z zdravnikom, če: Simptomi po petih dneh ne izginejo ali se poslabšajo. Se pri uporabi izdelka Bronchomed Junior pojavijo oteženo dihanje, zvišana telesna temperatura ali gnojen izmeček. Izdelek Bronchomed Junior vsebuje konzervansa metil-4-hidroksibenzoat in propil-4-hidroksibenzoat, ki lahko povzročita alergijske reakcije (te so lahko zapoznele).

Shranjevanje:
Stekleničko shranjujte v izvirni ovojnini za zaščito pred svetlobo. Ne shranjujte pri temperaturi nad 25 °C. Izdelka ne uporabljajte po datumu izteka roka uporabnosti, navedenem na nalepki in škatli. Shranjujte nedosegljivo otrokom! Posvetujte se s farmacevtom o tem, kako zavreči medicinske pripomočke, da zaščitite okolje.

Videz izdelka Bronchomed Junior
Izdelek Bronchomed Junior je svetlorjava tekočina. Njegove naravne sestavine lahko povzročijo nastanek drobnih delcev. Ti delci nikakor ne vplivajo na kakovost sirupa.  Priložena merica z lestvico od 2,5 ml do 20 ml omogoča natančno odmerjanje priporočene količine.

Proizvajalec: HÄLSA Pharma GmbH Maria-Goeppert-Str. 5, 23562 Lübeck, Nemčija
Pooblaščeni predstavnik: OPH Oktal Pharma d.o.o. Pot k sejmišču 26a 1231 Ljubljana-Črnuče Slovenija

Vichy Mineral 89 izdelki so vam na voljo 30% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€.

Vichy Mineral 89 izdelki so vam na voljo 30% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€.

Vichy Mineral 89 izdelki so vam na voljo 30% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€. Popust in brezplačna dostava vam bosta obračunana v 3. koraku v košarici. Akcija traja od 11. 9. do 27. 9. 2023 Brezplačna dostava velja le za področje Slovenije. Akcija ne velja na pakete ...