Bronchomed, pastile proti kašlju (20 pastil)

Kašelj pri otrocih v predšolski dobi.
Pastile Bronchomed se uporabljajo kot blažilni pripravek za lajšanje dražečih simptomov vnetja v ustni votlini ali žrelu, do katerih prihaja zaradi prehlada, glasovne obremenitve in s tem povezane hripavosti in dražečega žrela ter mokrega in suhega kašlja. Medicinski pripomoček.
Več...
Pakiranje
6,28€

Kaj so pastile Bronchomed in za kaj se uporabljajo?
Slez in med, ki sta dragoceni glavni sestavini pastil Bronchomed, delujeta kot balzam, saj prekrijeta in tako pomirita vneto sluznico žrela. Sluz tvori fizično zaščitno plast, ki ščiti pred tujki in tako blaži suh, dražeč kašelj, obenem pa sluznici omogoča, da si opomore.

Pastile Bronchomed se uporabljajo kot blažilni pripravek za lajšanje dražečih simptomov vnetja v ustni votlini ali žrelu, do katerih prihaja zaradi prehlada, glasovne obremenitve in s tem povezane hripavosti in dražečega žrela ter mokrega in suhega kašlja.

Pastile Bronchomed zanesljivo in hitro ublažijo vsak kašelj ob prehladu, suh ali moker. Poleg tega izdelek tudi pomiri s tem povezano boleče žrelo.

Pastile Bronchomed vsebujejo večinoma naravne sestavine in ne vsebujejo alkohola. Poleg tega ne vsebujejo laktoze, glutena, umetnih barvil, genetsko spremenjenih organizmov ali konzervansov.

Pastile Bronchomed pomagajo zaščititi ustno sluznico in sluznico žrela v primeru suhosti ali napetih glasilk zaradi glasnega govorjenja ali petja. Pastile Bronchomed prekrijejo glasilke z zaščitnim slojem in dolgotrajno olajšajo simptome, kot so kašelj, žgečkanje v grlu in odkašljevanje. Pastile Bronchomed lahko vzamete podnevi in pred spanjem. Zahvaljujoč njihovemu blažilnemu učinku boste lahko mirno in spokojno spali ter si tako hitreje opomogli.

Suh kašelj – dražeč kašelj
Suh ali dražeč kašelj običajno ne vsebuje sluzi, sprožijo pa ga lahko različni dražljaji. Na začetku ali na koncu cikla kašlja, povezanega s prehladom, lahko pride do draženja sluznice zgornjih dihalnih poti. Suh zrak, tujki, kot so prah ali alergeni, ali virusi in bakterije lahko prav tako dražijo sluznico.

Moker kašelj – produktiven kašelj
Telesu lasten sloj sluzi, ki vlaži bronhije in jih ščiti pred izsušitvijo, je sestavljen iz več snovi, denimo mrtvih celic, različnih beljakovin in belih krvnih celic. V primeru bolezni dihal se lahko spremeni sestava ter barva in gostota te sluzi. Če pride do povečane tvorbe sluzi, poskuša telo s pomočjo kašlja iz razvejanega omrežja bronhijev izločiti odvečno sluz. Sluz se s kašljem izloči v ustno votlino, kjer jo lahko bodisi pogoltnete ali pa izpljunete.

Zanesljivo olajšanje kašlja
Refleks kašlja je bistvenega pomena za čiščenje dihalnih poti. Sproži se takrat, ko so prisotni izločki, ki jih je treba izkašljati. Pri tako imenovanem produktivnem kašlju povzroči kašelj nabiranje sluzi. Receptorje za kašelj pa lahko aktivirajo tudi tujki, ki nato sprožijo refleks kašlja (“suh kašelj”). Pastile Bronchomed blažijo refleks kašlja v fazah suhega in produktivnega kašlja, in sicer tako, da receptorje za kašelj prekrijejo z zaščitnim slojem.

Kaj vsebujejo pastile Bronchomed?
1 pastila Bronchomed vsebuje:

  • 125 mg suhega izvlečka korenine sleza
  • 125 mg medu
  • Druge sestavine: arabski gumi, maltitol, citronska kislina, sukraloza, aroma pomaranče, srednjeverižni trigliceridi, prečiščena voda.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli pastile Bronchomed?
Pastil Bronchomed ne jemljite, če ste alergični na slez, med ali katero koli drugo sestavino tega medicinskega pripomočka, navedeno v poglavju 2.

V primeru alergijske reakcije prenehajte z uporabo izdelka in se posvetujte z zdravnikom.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Uporaba pri pacientih s preobčutljivostjo na sladkorje
Bolniki z redko prirojeno preobčutljivostjo za fruktozo ali malabsorpcijo glukoze in galaktoze ne smejo jemati tega izdelka, saj vsebuje med.

Sočasna uporaba pastil Bronchomed z drugimi zdravili
Če jemljete druga zdravila, vam priporočamo, da jih vzamete od pol do ene ure pred ali po tem, ko ste/ boste vzeli pastilo Bronchomed.

Uporaba med nosečnostjo in dojenjem
Med nosečnostjo in dojenjem uporaba pastil Bronchomed ni priporočljiva.

Uporaba pri otrocih
Pri otrocih, mlajših od 6 let, obstaja nevarnost, da bi pastile pogoltnili, saj še niso razvili nadzorovanega sesalnega vedenja. Uporabe pri otrocih, mlajših od 6 let, ne priporočamo tudi zaradi pomanjkanja podatkov.

Uporaba pri bolnikih s sladkorno boleznijo
1 pastila Bronchomed vsebuje 0,147 OE (ogljikohidratnih enot).

Neželeni dogodki:
Ni znanih neželenih dogodkov. Posvetujte se z zdravnikom, če: Simptomi po petih dneh ne izginejo ali se poslabšajo. Se pri uporabi pastil Bronchomed pojavi oteženo dihanje, zvišana telesna temperatura ali gnojen izmeček.

Kako jemati pastile Bronchomed?
Priporočeni odmerek:

  • Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let: 1–2 pastili do 4-krat dnevno (največji dnevni odmerek je 8 pastil)
  • Otroci, stari od 6 do 11 let: 1 pastila do 4-krat dnevno (največji dnevni odmerek so 4 pastile)

Pastile raztopite v ustih s sesanjem.

Shranjevanje pastil Bronchomed
Tega izdelka ne uporabljajte po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na nalepki in škatli. Datum izteka roka uporabnosti se nanaša na zadnji dan danega meseca.

Ne shranjujte pri temperaturi nad 25 °C.

Pastile shranjujte v originalni ovojnini, da vsebino zaščitite pred svetlobo.

Shranjujte nedosegljivo otrokom! O načinu odstranjevanja medicinskih pripomočkov, ki jih ne uporabljate več, se posvetujte s farmacevtom. Taki ukrepi pomagajo varovati okolje.

Vsebina pakiranja in dodatne informacije Izgled pastil Bronchomed
Pastile Bronchomed so rjave in okrogle. Pakirane so v pretisnem omotu PVC-alu z 10, 20, 30 ali 40 kosi. Na trgu morda ni vseh navedenih pakiranj.

Proizvajalec: HÄLSA Pharma GmbH Maria-Goeppert-Str. 5 23562 Lübeck, Nemčija
Pooblaščeni predstavnik: OPH Oktal Pharma d.o.o. Pot k sejmišču 26a 1231 Ljubljana - Črnuče Slovenija

Izdelki La Roche-Posay za zaščito kože telesa so vam na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€.

Izdelki La Roche-Posay za zaščito kože telesa so vam na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€.

Izdelki La Roche-Posay Anthelios za zaščito kože telesa so vam na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€. Brezplačna dostava vam bo obračunana v 3. koraku v košarici. Akcija traja pd 8. 6. do 22. 6. 2023. Brezplačna dostava velja le na področju Slovenije. Akcija ne velja ...