Claritine S 10 mg, 10 tablet

Zdravilo Claritine S odpravlja simptome alergijskega rinitisa (na primer seneni nahod), kot so kihanje, izcedek iz nosu ali srbenje nosu in pekoč občutek v očeh ali srbenje oči.
Več...
Pakiranje 10 tablet
6,49€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: tablete
Mesto uporabe: nos, oči, koža
Oznaka: alergija, kihanje, nahod, srbenje, draženje, vnetje
Vsebnost: antihistaminik
Zdravje: potovanje

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

loratadin

Claritine je zdravilo iz skupine antihistaminikov. Pri alergijski reakciji se sproščajo različne snovi, zaradi katerih se pojavijo simptomi alergijske reakcije. Najpomembnejši je histamin. Zdravilo Claritine S zavre delovanje histamina in deluje protialergijsko.

Zdravilo Claritine S odpravlja simptome alergijskega rinitisa (na primer seneni nahod), kot so kihanje, izcedek iz nosu ali srbenje nosu in pekoč občutek v očeh ali srbenje oči. Zdravilo Claritine S se lahko uporablja tudi za zdravljenje urtikarije (koprivnice), ki je alergijska kožna bolezen. 

Otrokom, mlajšim od 2 let ali otrokom, starim od 2 do 12 let, ki tehtajo manj kot 30 kg, ne dajajte zdravila Claritine S. Na voljo je druga oblika tega zdravila (sirup), ki je bolj primerna za otroke, stare od 2 do 12, ki tehtajo manj kot 30 kg.

Tableto lahko vzamete neodvisno od obroka. Ni bilo dokazano, da bi zdravilo Claritine S povečalo učinek alkoholnih pijač.Ni pričakovati, da bi zdravilo Claritine S v priporočenem odmerku povzročalo zaspanost ali zmanjšalo zbranost bolnika. Kljub temu pa zelo redko nekateri ljudje postanejo zaspani, kar lahko vpliva na njihovo sposobnost za vožnjo ali upravljanje s stroji. 

Koliko zdravila vzeti:
Odrasli in otroci, starejši od 12 let:
Vzemite eno tableto enkrat na dan, s kozarcem vode, s hrano ali brez nje. 

Pri otrocih, starih 2 do 12 let, se zdravilo odmerja glede na telesno maso:
Telesna masa več kot 30 kg:
Vzemite eno tableto enkrat na dan, s kozarcem vode, s hrano ali brez nje. 

Samozdravljenje z zdravilom Claritine S je primerno za odrasle in mladostnike, stare več kot 12 let. Zdravljenje pri mladostnikih naj nadzorujejo starši.

Zdravljenje pri otrocih, starih od 2 do 12 let, naj poteka pod nadzorom zdravnika.

Claritine je lijek iz skupine antihistaminika. U alergijskoj reakciji oslobađaju se razne tvari koje uzrokuju simptome alergijske reakcije. Najvažnije je histamin. Claritin S inhibira djelovanje histamina i djeluje protutežno. Lijek claritin za liječenje simptoma alergijskog rinitisa (kao što su peludna groznica), kao što su kihanje, curenje iz nosa i svrbež, peckanje i u oči i svrbež očiju. Claritine S se također može koristiti za liječenje urtikarije (urtikarija), koja je alergijska bolest kože. Djeca do 2 godine starosti i djece u dobi od 2 do 12 godina koji teže manje od 30 kg ne treba davati lijekove claritin S. Postoji još jedan oblik ovog lijeka (sirup), što je više prikladan za djecu od 2 do 12 težine manje od 30 kg. Tabletu se može uzeti neovisno o obroku. Nije pokazano da Claritine S povećava učinak alkoholnih pića. Očekuje se da Claritine S ne izaziva pospanost niti smanjuje koncentraciju pacijenata pri preporučenoj dozi. Međutim, vrlo rijetko neki ljudi pospani, što može utjecati na njihovu sposobnost upravljanja vozilima i rada. Koliko treba poduzeti: Odrasli i djeca iznad 12 godina: Uzmite jednu tabletu jednom dnevno, uz čašu vode, sa ili bez hrane. U djece u dobi od 2 do 12 godina, lijek se daje težinom: Tjelesna težina preko 30 kg: Uzmite jednu tabletu jednom dnevno, uz čašu vode, sa ili bez hrane. Samotamnjenje s Claritine S prikladnim je za odrasle i adolescente iznad 12 godina. Liječenje u adolescenata treba nadgledati roditelji. Liječenje u djece od 2 do 12 godina treba biti pod nadzorom liječnika.

La Roche Posay Lipikar vam je na voljo 20% ugodneje.

La Roche Posay Lipikar vam je na voljo 20% ugodneje.

Laboratoriji La Roche-Posay so pred 20 leti ustvarili LIPIKAR. Ta linija izdelkov za nego suhe kože odraslih in otrok je dokazala svojo učinkovitost v številnih kliničnih raziskavah. La Roche Posay Lipikar vam je na voljo 20% ugodneje*. *Akcija traja od 7.1. do 21.1.2019. Vse akcije in popusti, ...