izbor

D-Max 4000 I.E. Vitabalans, žvečljive tablete z vitaminom D3 in ksilitolom - okus jagode in maline (90 tablet)

Z aplikacijo ocenite vaš prehranski vnos vitamina D (klik).
Vitamin D je pomemben vitamin za razvoj močnih kosti in zob. Prispeva k normalni absorpciji/uporabi kalcija in fosforja ter k normalni ravni kalcija v krvi.
Več...
Pakiranje 90 tablet
13,55€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: žvečljive tablete
Mesto uporabe: kosti, zobje, mišice
Vsebnost: vitamin D, vitamin D3
Zdravje: odpornost

D-Max 4000 I.E. Vitabalans, žvečljive tablete z vitaminom D3 in ksilitolom - okus jagode in maline (90 tablet)

Poleg tega, da ima vitamin D pomembno vlogo pri vzdrževanju normalnih kosti in zob, pa obenem prispeva tudi k normalnemu delovanju imunskega sistema ter  normalnemu delovanju mišic.

Poleti se v telesu tvori zadostna količina vitamina D3, saj je naša koža izpostavljena sončni svetlobi, nekaj vitamina D pa lahko zaužijemo tudi s hrano. V prehrani se vitamin D v omejenih količinah nahaja v ribah, jajčnem rumenjaku, mleku in mlečnih izdelkih ter margarini.

Zadosten vnos vitamina D lahko dosežete z uživanjem prehranskih dopolnil
Zaloge vitamina D, pridobljene v poletnih mesecih, zadostujejo le do septembra oziroma oktobra, zato se jeseni in pozimi priporoča dodajanje vitamina D v obliki prehranskih dodatkov. 

Slovenska raziskava, ki so jo opravili na vzorcu zdravih Slovencev starih 18 do 74 let, je ugotovila, da ima v jesensko-zimskem obdobju (med novembrom in aprilom) približno 80% odraslih Slovencev pomanjkanje vitamina D in 40% zdravih Slovencev hudo pomanjkanje vitamina D. Slovenija sodi med tiste države z izjemno visoko prevalenco pomanjkanja vitamina D.

Dnevni odmerek vitamina D za odrasle se giblje od 10 µg do 100 µg. Odmerek je odvisen od starosti, izpostavljenosti soncu, pigmentacije kože, količini maščobnega tkiva in zdravja kosti.

Najvišja zabeležena raven varnega dnevnega vnosa vitamina D iz vseh virov je (EFSA 2012):

 • odrasli 100 µg
 • mladostniki od 11 do 17 let 100 µg
 • otroci od 1 do 10 let 50 µg
 • otroci od 0 do 1 leta 25 µg

Uporaba:
Za odrasle 1 žvečljiva tableta na dan. Tableto počasi žvečite oz. raztopite v ustih.

Pred jemanjem prehranskega dodatka upoštevajte uživanje vitamina D v obliki morebitnih drugih prehranskih dopolnil (npr. ribje olje, prehransko dopolnilo s kalcijem ali multivitaminsko dopolnilo).

Vsebnost:

Sestavine V 1 tableti: %PDV*
Vitamin D3 100 ug (4000 I.E.) 2000

*PDV = priporočeni dnevni vnos.

Sestavine:
Sladilo (ksilitol), holekalciferol, emulgator (magnezijeve soli maščobnih kislin) aroma (jagoda, malina). Vitamin D3 izvira iz maščobe ovčje volne (lanolin).

Brez glutena, laktoze in sladkorja.

Opozorila:
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.  Shranjevati v dobro zaprti embalaži na suhem mestu pri temperaturi do 25°C. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Izdelek je namenjen zgolj zdravim odraslim osebam. Dolgotrajno uživanje lahko predstavlja tveganje za zdravje ljudi.

Dnevni odmerek vsebuje najvišji dopustni vnos vitamina D iz vseh virov. Z uživanjem se povečuje verjetnost tveganja za pojav hiperkalcimije, kalciurije.

Narejeno na Finskem. Pred jemanjem prehranskega dodatka upoštevajte uživanje vitamina D v obliki morebitnih drugih prehranskih dopolnil, prehrane in izpostavljanje soncu.

Blank slika

Dodatki

Namesto izdelka poskusite

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichy dnevi - ob nakupu 2 izdelkov Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

Vichy dnevi - ob nakupu 2 izdelkov Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

Vichy dnevi - ob nakupu 2 izdelkov Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.* Ob nakupu Vichy nad 30 € pa vam podarjamo še brezplačno dostavo. Popust in brezplačna dostava vam bosta obračunana v košarici: *Akcija ne velja za izdelke Vichy, ki se že prodajajo ...