Lactoseven, 50 tablet

LactoSeven je prehransko dopolnilo, ki vsebuje sedem različnih, naravnih, človeku lastnih sevov mlečnokislinskih bakterij (Lactobacillus).
Več...
Pakiranje
11,16€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: tablete
Mesto uporabe: prebavila
Oznaka: prebava
Vsebnost: mikroorganizmi, vlaknine
Zdravje: potovanje, starost

LactoSeven je specifična vrsta prehranskega dopolnila, ki vsebuje 1 do 2 miljardi kolonijskih enot mlečnokislinskih bakterij*. 

Specifičnost LactoSeven je, da vsebujejo kar 7 različnih podzvrsti mlečnokislinskih baterij (Lactobacillus). 

Ob tem LactoSeven vsebuje tudi vitamin D3 in inulin.

LactoSeven tablete

LactoSeven tablete vsebujejo 1-2 x 10CFU v času proizvodnje. Izbran je spekter mlečnokislinskih bakterij, ki se naravno prisotne v človeškem črevesju - govorimo o človeku lastnih sevih, ki jih naše telo že dobro pozna.

Spodaj je seznam mlečnokislinskih bakterijskih sevov, ki jih LactoSeven vsebuje:

  1. Lactobacillus acidophilus. Acidophilus je nepatogena Gram-pozitivna bakterija, ki jo povezujemo z mlečnokislinsko fermentacijo. V človeškem telesu jo najdemo v prebavnem traktu, ustni votlini in nožnici.
  2. Lactobacillus casei. Casei naj bi dopolnjevala rasti Acidophilus bakterij, lahko preživi v širokem pH in temperaturnem spektru. Najdemo jo v prebavnem traktu in v ustni votlini.
  3. Lactobacillus plantarum. Plantarum je ena izmed največjih mlečnokislinskih bakterij, ki jo lahko najdemo v človeški slini kot tudi v nekaterih anaerobnih rastlinah.
  4. Lactobacillus reuteri. Reuteri je Gram-pozitivna bakterija, ki jo lahko najdemo v prebavnem traktov sesalcev in ptičev.
  5. Lactobacillus rhamnosus. Rhamnoses je bakterija, ki je zelo podobna casei bakteriji. Najdemo jo v zdravem ženskem genitalno-urinarnem traktu.
  6. Bifidobacterium longum. Longum je ena izmed najpomebnejših Bifidobakterij in je prisotna v človeškem prebavnem traktu kot del mikrobiološke flore.
  7. Streptococcus thermophilus. Tudi to bakterijo prištevamo med mlečnokislinske bakterije, ima pa zelo ozko temperaturno okno optimalne rasti. Zanjo je zelo primerna telesna temperatura, tudi to je eden izmed vzrokov, da lahko uspešno uspeva v človeškem prebavnem traktu.

Uživanje dodatka LactoSeven je koristno npr. med potovanji in spremembi prehrane.

Uporaba in priporočena dnevna količina:
Odrasli 1-2 tableti dnevno,
otroci starejši od 3 let pa 1 tableta dnevno.

Tableto je potrebno zaužiti s tekočino.

Vsebnost:
Dnevni odmerek 1-2 tableti vsebuje:

mlečnokislinske bakterije 1-2 x 109* cfu (Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium longum, Streptococcus thermophilus),
Inulin 300-600 mg, 
Vitamin D3 2-4 mcg (40-80%**)

*v času proizvodnje **PDV-% priporočeni dnevni vnos

Sestavine LactoSeven:

Inulin, sredstvi za povečanje prostornine (E460, E470b), prah mlečnokislinskih bakterij (maltodekstrin, E300), sredstvo proti sprijemanju (E551), holekalciferol.

Ne vsebuje sladkorja, laktoze, glutena, mlečnih ali sojinih beljakovin.

Alergeni: Ne vsebuje alergenov.

Opozorila:
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte na suhem mestu, pri sobni temperaturi v originalnem pakiranju.

Poreklo: Finska

Blank slika
Premierno na Lekarnar.com: La Roche-Posay Hyalu B5 serum: Brezplačna poštnina + 20% ugodneje.

Premierno na Lekarnar.com: La Roche-Posay Hyalu B5 serum: Brezplačna poštnina + 20% ugodneje.

Hyalu B5 serum predstavlja novo nego proti gubam in za polnost občutljive kože na obrazu in vratu. Vsebuje dve vrsti čiste hialuronske kisline, vitamin B5 in madecassoside, ki pomagajo napolniti videz kože. Hyalu B5 je primeren za vse vrste kože. Z uporabo Hyalu B5 seruma koža v trenutku dobi ...