akcija

Lactoseven probiotik, 50 tablet

LactoSeven je probiotik, ki vsebuje sedem različnih, naravnih, človeku lastnih sevov mlečnokislinskih bakterij (Lactobacillus). Z vnosom teh bakterijskih kolonij vplivamo na vzpostavitev zdrave in uravnovešene črevesne flore.
Več...
Pakiranje
Redna cena 11,16€
9,49€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: tablete
Mesto uporabe: prebavila
Simptom: prebava
Vsebnost: probiotiki, vlaknine
Zdravje: potovanje, starost

Probiotik LactoSeven je specifična vrsta probiotičnega prehranskega dopolnila, ki vsebuje 1 do 2 miljardi kolonijskih enot živih mlečnokislinskih bakterij*. Tovrstne bakterije so ena izmed glavnim vrst bakterij, ki se uporabljajo v različnih probiotičnih tabletah in kapsulah.

Specifičnost LactoSeven probiotikov je, da vsebujejo kar 7 različnih podzvrsti mlečnokislinskih baterij (Lactobacillus). Vnos tako širokega spektra teh probiotičnih bakterij nudi črevesju dodatek bakterij, ki lahko vplivajo na vzpostavitev porušene črevesne flore.

Ob tem LactoSeven vsebuje tudi vitamin D3 in inulin.

LactoSeven tablete

Probiotiki se med seboj razlikujejo predvsem po številu kolonijskih enot živih bakterij (v angleščini te kolonije označujemo s kratico CFU - Colony-Forming Units) in vrsti probiotičnih bakterij.

LactoSeven tablete vsebujejo 1-2 x 10CFU v času proizvodnje. Izbran je spekter mlečnokislinskih bakterij, ki se naravno prisotne v človeškem črevesju - govorimo o človeku lastnih sevih, ki jih naše telo že dobro pozna.

Spodaj je seznam mlečnokislinskih bakterijskih sevov, ki jih LactoSeven vsebuje:

  1. Lactobacillus acidophilus. Acidophilus je nepatogena Gram-pozitivna bakterija, ki jo povezujemo z mlečnokislinsko fermentacijo. V človeškem telesu jo najdemo v prebavnem traktu, ustni votlini in nožnici.
  2. Lactobacillus casei. Casei naj bi dopolnjevala rasti Acidophilus bakterij, lahko preživi v širokem pH in temperaturnem spektru. Najdemo jo v prebavnem traktu in v ustni votlini.
  3. Lactobacillus plantarum. Plantarum je ena izmed največjih mlečnokislinskih bakterij, ki jo lahko najdemo v človeški slini kot tudi v nekaterih anaerobnih rastlinah.
  4. Lactobacillus reuteri. Reuteri je Gram-pozitivna bakterija, ki jo lahko najdemo v prebavnem traktov sesalcev in ptičev.
  5. Lactobacillus rhamnosus. Rhamnoses je bakterija, ki je zelo podobna casei bakteriji. Najdemo jo v zdravem ženskem genitalno-urinarnem traktu.
  6. Bifidobacterium longum. Longum je ena izmed najpomebnejših Bifidobakterij in je prisotna v človeškem prebavnem traktu kot del mikrobiološke flore.
  7. Streptococcus thermophilus. Tudi to bakterijo prištevamo med mlečnokislinske bakterije, ima pa zelo ozko temperaturno okno optimalne rasti. Zanjo je zelo primerna telesna temperatura, tudi to je eden izmed vzrokov, da lahko uspešno uspeva v človeškem prebavnem traktu.

Uživanje dodatka LactoSeven je koristno npr. med potovanji in spremembi prehrane.

Uporaba in priporočena dnevna količina:
Odrasli 1-2 tableti dnevno,
otroci starejši od 3 let pa 1 tableta dnevno.

Tableto je potrebno zaužiti s tekočino.

Vsebnost:
Dnevni odmerek 1-2 tableti vsebuje:

mlečnokislinske bakterije 1-2 x 109* cfu (Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium longum, Streptococcus thermophilus),
Inulin 300-600 mg, 
Vitamin D3 2-4 mcg (40-80%**)

*v času proizvodnje **PDV-% priporočeni dnevni vnos

Sestavine LactoSeven probiotikov:

Inulin, sredstvi za povečanje prostornine (E460, E470b), prah mlečnokislinskih bakterij (maltodekstrin, E300), sredstvo proti sprijemanju (E551), holekalciferol.

Ne vsebuje sladkorja, laktoze, glutena, mlečnih ali sojinih beljakovin.

Alergeni: Ne vsebuje alergenov.

Opozorila:
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte na suhem mestu, pri sobni temperaturi v originalnem pakiranju.

Poreklo: Finska

Blank slika
Ob nakupu kateregakoli pudra Vichy Dermablend 3D Correction prejmete darilo + brezplačna dostava.

Ob nakupu kateregakoli pudra Vichy Dermablend 3D Correction prejmete darilo + brezplačna dostava.

Recite ne koži, nagnjeni k nepravilnostim. Vas mučijo mastna koža, akne in mozolji?Ne glede na to, ali ste še vedno v najstniških letih ali že v odrasli dobi, se vam nepravilnosti pojavljajo občasno, med PMS ali pa se nenehno borite z njimi – Vichy ima rešitev. Puder Dermablend 3D Correction ...