Defendyl-Imunoglukan P4H Forte junior, tekočina (100 ml)

- rok uporabe 10/2023 -

Prehransko dopolnilo v tekoči obliki z IMG- betaglukanom iz bukovega ostrigarja, vitamin C in cink ter izvlečke rastlin.
Več...
Pakiranje 100 ml
15,66€

Defendyl-Imunoglukan P4H Forte junior je prehransko dopolnilo v tekoči obliki, ki vsebuje poleg že znanih sestavin (IMG- betaglukan iz bukovega ostrigarja, vitamin C in cink) tudi izvlečke rastlin (južnoafriška pelargonija, črni bezeg, črni ribez in okroglolistna rosika).

IMG (beta-(1,3/1,6)-D-glukan) je naravni bioaktivni polisaharid, izoliran iz gobe bukov ostrigar (Pleurotus ostreatus). Njegova varnost je potrjena v številnih raziskavah, ki so objavljene v strokovni literaturi.

Vitamin C moramo vnesti v telo s hrano, saj ga človeško telo ni sposobno samo proizvesti, hkrati pa  sprejme toliko vitamina C, kot ga potrebuje. Vitamin C je pomemben pri številnih funkcijah v organizmu in je je nujno potreben za življenje. Med drugim ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom in delovanju imunskega sistema ter prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. 

Cink ima vlogo tudi pri sintezi DNK, delitvi celic in zaščiti celic pred oksidativnim stresom, enako kot vitamin C. Cink ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Južnoafriška pelargonija (Pelargonium sidoides) – standardiziran izvleček iz korenine vsebuje veliko koristnih snovi (umkalin in druge kumarine, flavonoide itd.), ki lahko pomagajo podpirati zdrav dihalni sistem.

Črni bezeg (Sambucus nigra) – cvetovi, plodovi in listi se že dolgo uporabljajo za podporo naravni obrambi organizma pri akutnih okužbah dihal. Je antioksidant, ki ščiti celice pred poškodbami, ki jih povzročijo prosti radikali.

Črni ribez (Ribes nigrum) – listi, plodovi in semena vsebujejo številne snovi, ki imajo, podobno kot črni bezeg, antioksidativne lastnosti in lahko podpirajo normalno delovanje imunskega sistema.

Okroglolistna rosika (Drosera rotundifolia) – rastlinski izvleček se tradicionalno uporablja za podporo imunskemu sistemu in zdravju dihal.

Uporaba:
Defendyl-Imunoglukan P4H Forte junior je namenjen otrokom od tretjega leta starosti za kratkotrajno jemanje ob povečanih potrebah, za 5 do 10 dni.

Otroci do 25 kg telesne mase naj jemljejo 5 ml tekočine dvakrat na dan ali 10 ml enkrat na dan. Otroci, težji od 25 kg, naj jemljejo 10 ml tekočine dvakrat na dan ali 20 ml enkrat na dan. Izdelek se jemlje na prazen želodec med glavnimi obroki, vsaj 5 zaporednih dni. Barva izdelka se zaradi sestavin naravnega izvora lahko spremeni. Na dnu steklenicke se lahko pojavi usedlina, vendar ne vpliva na kakovost izdelka. Pred uporabo dobro pretresite.

Vsebnost:

Sestavine: V 10 ml: %PDV*
Okroglolistna rosika (Drosera rotundifolia) 300 mg  
Črni bezeg (Sambucus nigra) 242 mg   
Imunoglukan (beta-(1,3/1,6)-D-glukan)  100 mg   
Črni ribez (Ribes nigrum) 54 mg   
Južnoafriška pelargonija  (Pelargonium sidoides) 30 mg   
Vitamin C  26,4 mg  33%
Cink  5 mg  50% 

*Priporočeni dnevni vnos.

Sestavine:
Voda, fruktoza, rastlinski izvlecek iz okroglolistne rosike (Drosera rotundifolia), sok iz plodov črnega bezga (Sambucus nigra), IMG (beta-(1,3/1,6)-D-glukan) izoliran iz gobe bukov ostrigar (Pleurotus ostreatus), sok iz plodov črnega ribeza (Ribes nigrum), sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina), izvleček iz korenine južnoafriške pelargonije (Pelargonium sidoides), vitamin C (L-askorbinska kislina), cink (cinkov bisglicinat), konzervans (kalijev sorbat), sredstvo za zgostitev (natrijeva karboksimetil celuloza)

Opozorila:
Priporočene dnevne kolicine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Izdelka ne smejo jemati bolniki s presajenimi organi. Bolniki, ki prejemajo imunosupresivno zdravljenje, lahko jemljejo izdelek le po posvetu z zdravnikom. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav nacin življenja. Izdelka Defendyl-Imunoglukan P4H Forte Junior naj ne jemljejo osebe, preobčutljive za katero koli sestavino. Osebe, ki imajo težave pri prebavi cinkovih soli, naj jemljejo izdelek z manjšo kolicino hrane.

Shranjevanje:
Shranjujte nedosegljivo otrokom. Shranjujte pri temperaturi od 15 °C do 25 °C, zaščiteno pred vlago, zamrzovanjem in neposredno sončno svetlobo. Stekleničko takoj po uporabi zaprite. Po prvem odprtju hranite izdelek v hladilniku in ga porabite v enem mesecu.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust  + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€. Popust in brezplačna dostava vam bosta obračunana v košarici: Akcija bo potekala od 24. 3. do 27. 3. 2023. Brezplačna dostava velja le za področje Slovenije.