Dulcolax 10 mg, svečke (6 svečk)

Zaprtost – nadloga, ki jo težko spregledamo.
Zdravilo Dulcolax je odvajalo z lokalnim delovanjem, ki spodbuja iztrebljanje in mehča blato.
Več...
Pakiranje 6 svečk
5,95€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: svečke
Mesto uporabe: prebavila, črevesje
Oznaka: zaprtje, prebava
Vsebnost: odvajalo

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

bisakodil

Kaj je zdravilo Dulcolax in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo DULCOLAX vsebuje zdravilno učinkovino bisakodil. Zdravilo DULCOLAX je odvajalo z lokalnim delovanjem, ki spodbuja iztrebljanje in mehča blato.

Kot odvajalo, ki deluje na debelo črevo, zdravilo DULCOLAX ciljno spodbuja naravno praznjenje črevesa v spodnjem delu prebavil, zato ne spremeni niti prebave niti absorpcije kalorij ali življensko pomembnih hranil iz tankega črevesa.

Zdravilo DULCOLAX uporabljamo:

 • za zdravljenje zaprtja,
 • za pripravo na preiskave, pred operacijami in po njih ter pri stanjih, ko je treba olajšati iztrebljanje.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Dulcolax

Ne uporabljajte zdravila Dulcolax 

 • če ste alergični na bisakodil ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6);
 • če imate ileus ali črevesno zaporo; 
 • če imate akutno trebušno bolezen, na primer apendicitis (vnetje slepiča) ali akutno črevesno vnetje; 
 • če ste izgubili veliko tekočine; 
 • če imate hudo trebušno bolečino, vam je slabo in bruhate - kar vse lahko kaže na resno bolezen.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Dulcolax se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom, če:

 • potrebujete odvajala redno vsak dan ali daljše obdobje. Obiskati morate zdravnika, da bo odkril vzrok zaprtja, ker bi lahko dolgotrajna in prekomerna uporaba povzročila neravnotežje tekočine in elektrolitov ter hipokaliemijo (nenormalno znižano koncentracijo kalija v krvi), 
 • začutite žejo ali opazite izločanje manjše količine urina, kar sta lahko znaka dehidracije zaradi izgube tekočin, ki sta škodljiva za starejše ali bolnike z ledvičnimi težavami, prenehajte jemati zdravilo Dulcolax in se posvetujte z zdravnikom.

Stimulativna odvajala, vključno z zdravilom DULCOLAX, ne pomagajo pri hujšanju.

V blatu boste lahko opazili kri, kar pa je večinoma blag neželeni učinek, ki samodejno mine

Pri bolnikih, ki so uporabili zdravilo Dulcolax, so poročali o omotici ali sinkopi (omedlevici). Takšni pojavi so možni zaradi zaprtja (napenjanja med iztrebljanjem, trebušne bolečine) in niso nujno povezani z jemanjem bisakodila.

Pri uporabi svečk se lahko pojavi bolečina, lokalni dražeč učinek, zlasti v analni fisuri (razpoka ob zadnjiku), in ulcerozni proktitis (vnetje zadnjika z razjedami).

Druga zdravila in zdravilo Dulcolax
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če uporabljate, ste pred kratkim uporabljali ali pa boste morda začeli uporabljati katero koli drugo zdravilo.

Sočasno jemanje diuretikov (zdravil za odvajanje vode) ali adrenokortikalnega hormona (hormon skorje nadledvične žleze, kortikoid) lahko poveča nevarnost neravnotežja elektrolitov, če uporabljate prevelike odmerke zdravila Dulcolax svečk. Zaradi neravnotežja elektrolitov se lahko poveča občutljivost za srčne glikozide (zdravila, ki delujejo na srce).

Sočasna uporaba drugih odvajal lahko okrepi gastrointestinalne neželene učinke zdravila Dulcolax.

Nosečnost, dojenje in plodnost
Če ste noseči ali dojite, menite da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Tako kot vsa zdravila smete zdravilo Dulcolax med nosečnostjo uporabljati le po zdravniškem nasvetu. Zdravilo Dulcolax lahko uporabljajo tudi doječe matere.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Študij o vplivu zdravila Dulcolax na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji niso izvedli. Zaradi trebušnih krčev, ki jih povzroča zaprtje, se lahko pojavita omotica ali omedlevica. Če imate trebušni krč, se morate izogibati opravilom, ki so lahko nevarna, na primer vožnji in upravljanju s stroji.

Kako uporabljati zdravilo Dulcolax

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila svojega zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. 

Priporočen odmerek je:

Za zaprtje

Odrasli:
Uporabite 1 svečko (10 mg). Svečke običajno učinkujejo v približno 10 - 30 minutah. Ne prekoračite največjega dnevnega odmerka.

Otroci in mladostniki, starejši od 10 let:
Uporabite 1 svečko (10 mg). Svečke začnejo običajno delovati po 10 do 30 minutah. Ne prekoračite največjega dnevnega odmerka.

Otroci, starejši od 2 do vključno 10 let:
Za to skupino je zdravilo Dulcolax na voljo v primernejši obliki. Otroke s kroničnim ali trdovratnim zaprtjem, starejše od 2 do vključno 10 let, smete zdraviti samo, če vam je tako naročil otrokov zdravnik. Bisakodila ne smete uporabljati pri otrocih, starih 2 leti ali mlajših.

Za pripravo na preiskave in pred operacijo


Za pripravo na preiskave in pred operacijo je uporaba zdravila Dulcolax dovoljena samo pod zdravniškim nadzorom.

Odrasli:
Za popolno izpraznitev črevesja je priporočeni odmerek za odrasle 2 obloženi tableti (10 mg) zjutraj in 2 obloženi tableti (10 mg) zvečer pred preiskavo, nato 1 svečko zjutraj na dan preiskave.

Otroci in mladostniki, starejši od 10 let:
Za popolno izpraznitev črevesja je priporočeni odmerek za otroke in mladostnike, starejše od 10 let, 2 obloženi tableti (10 mg) zjutraj in 2 obloženi tableti (10 mg) zvečer pred preiskavo, nato 1 svečko zjutraj na dan preiskave.

Otroci, stari 4 do vključno 10 let:
Za otroke, stare 4 do vključno 10 let, je priporočeni odmerek 1 obložena tableta (5 mg) zvečer in odvajalo za otroke s takojšnjim delovanjem (na primer svečka) naslednje jutro.

Način uporabe
Svečko je treba vzeti iz ovoja in z ožjim delom vstaviti v danko.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila DULCOLAX, kot bi smeli
Če ste vzeli večji odmerek zdravila DULCOLAX svečk, kot bi smeli, vprašajte za nasvet zdravnika ali farmacevta. Če jemljete velike odmerke, se lahko pojavijo vodeno blato (driska), trebušni krči in izguba tekočine, kalija in drugih elektrolitov. Tako kot druga odvajala lahko zdravilo DULCOLAX pri kroničnem (dolgotrajnem) jemanju prevelikih odmerkov povzroči kronično (dolgotrajno) drisko, trebušno bolečino, hipokaliemijo (nizke koncentracije kalija v krvi), sekundarni hiperaldosteronizem (povečano nastajanje hormona, ki nadzoruje koncentracije natrija in kalija v krvi - aldosterona) in ledvične kamne. V povezavi s kronično zlorabo odvajal so poročali tudi o okvari ledvičnih tubulov (oblika okvare ledvic), presnovni alkalozi (nenormalno velika alkalnost krvi in drugih tkiv) in mišični oslabelosti zaradi hipokaliemije.

Če ste pozabili uporabiti zdravilo DULCOLAX
Če ste odmerek pozabili uporabiti, ga uporabite takoj, ko se spomnite, toda ne dvojnega odmerka, da bi nadomestili pozabljenega.

Če ste prenehali uporabljati zdravilo DULCOLAX
Zdravilo DULCOLAX smete uporabljati samo, ko ga potrebujete in ga morate prenehati uporabljati, ko težave minejo.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom

 

Blank slika

Druge oblike

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Solgar vikend na Lekarnar.com - Vsi izdelki Solgar so vam na voljo 20% ugodneje.

Solgar vikend na Lekarnar.com - Vsi izdelki Solgar so vam na voljo 20% ugodneje.

Solgar vikend na Lekarnar.com - Vsi izdelki Solgar so vam na voljo 20% ugodneje. Akcija traja od 13. 5. do 16. 5. 2022. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.