Fluimukan 600 mg, 10 vrečk z okusom medu in limone

Zdravilo Fluimukan se uporablja za redčenje sluzi in za lažje izkašljevanje pri boleznih dihal z gosto sluzjo pri mladostnikih, starejših od 14 let, in odraslih. Za pripravo toplega napitka.
Več...
Pakiranje 10 x 3 g
12,09€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: napitek, vrečke, prašek
Mesto uporabe: pljuča, dihala
Oznaka: kašelj
Zdravje: izkašljevanje

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

acetilcistein

Kaj je zdravilo Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Fluimukan vsebuje zdravilno učinkovino acetilcistein in redči gosto sluz v dihalnih poteh

Zdravilo Fluimukan se uporablja za redčenje sluzi in za lažje izkašljevanje pri boleznih dihal z gosto sluzjo pri mladostnikih, starejših od 14 let, in odraslih.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone

Ne uporabljajte zdravila Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone,

 • če ste alergični na acetilcistein ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6) 
 • če imate hudo poslabšanje astme 
 • če imate dolgotrajne razjede na želodčni ali črevesni sluznici 
 • pri otrocih in mladostnikih med 2 in 14 leti 
 • pri otrocih do 2 leti.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, če 

 • imate spremembe na koži in sluznicah
  Zelo redko so poročali o pojavu hudih kožnih reakcij kot sta Stevens-Johnsonov sindrom in Lyellov sindrom v povezavi z uporabo acetilcisteina. Če pride do pojava novih sprememb na koži in sluznicah, se je treba nemudoma posvetovati z zdravnikom in ustaviti zdravljenje z acetilcisteinom. 
 • imate bronhialno astmo
  Glejte tudi poglavje 2, drugo točko pod naslovom »Ne uporabljajte zdravila Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone«. 
 • ste kdaj imeli ali trenutno imate razjede na sluznici želodca ali črevesja
  Glejte tudi poglavje 2, tretjo točko pod naslovom »Ne uporabljajte zdravila Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone«. 
 • ste preobčutljivi za histamin
  Dolgotrajnemu zdravljenju se morajo ti bolniki izogibati, saj zdravilo Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone vpliva na presnovo histamina in lahko povzroči znake slabega prenašanja zdravila (npr. glavobol, izcedek iz nosu, srbenje). 
 • niste sposobni izkašljevati sluzi

Otroci
Zdravilo Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone ni priporočeno pri otrocih, mlajših od 14 let (zaradi visoke vsebnosti zdravilne učinkovine). Za njih so na voljo druga zdravila z manjšo vsebnostjo zdravilne učinkovine.

Druga zdravila in zdravilo Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone

Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. To velja zlasti za:

 • zdravila za zaviranje kašlja
  Sočasna uporaba zdravila Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone in zdravil za zaviranje kašlja lahko povzroči nevarno zastajanje sluzi zaradi zmanjšanega refleksa kašlja. Za tako kombinacijo zdravljenja je potrebna še posebej skrbna diagnoza. Pred začetkom uporabe te kombinacije zdravil se morate nujno posvetovati z zdravnikom.
 • antibiotike
  Eksperimentalne študije so pokazale, da acetilcistein oslabi učinek antibiotikov (tetraciklinov, aminoglikozidov, penicilinov). Zaradi varnosti je treba jemati antibiotike ločeno in z vsaj 2- urnim presledkom. To ne velja za zdravila z zdravilnima učinkovinama cefiksim in lorakarbef. Zdravila s tema dvema učinkovinama smete jemati sočasno z acetilcisteinom.
 • aktivno oglje 
 • gliceriltrinitrat: zdravilo, znano tudi kot nitroglicerin, ki se uporablja za širjenje krvnih žil. Zdravnik bo spremljal vaše zdravljenje zaradi znižanega krvnega tlaka, ki je lahko resno stanje. Znak le-tega je lahko glavobol.

Laboratorijski testi
Povejte zdravniku, da jemljete zdravilo Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone, v primeru da potrebujete testiranje za naslednje, saj lahko vpliva na določitev: 

 • salicilatov: zdravila za lajšanje bolečine, vnetja ali revmatizma.
 • ketonskih teles v urinu.

Nosečnost in dojenje

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Nosečnost
Ker ni dovolj izkušenj glede uporabe acetilcisteina pri nosečnicah, smete uporabljati zdravilo Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone med nosečnostjo samo, če zdravnik presodi, da je to nujno potrebno.

Dojenje
O izločanju acetilcisteina v materino mleko ni podatkov. Zato smete zdravilo Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone med dojenjem uporabljati le, če zdravnik meni, da je to nujno potrebno.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni znano, da bi zdravilo Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone vplivalo na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Zdravilo Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone vsebuje saharozo
Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se posvetujte z zdravnikom pred jemanjem tega zdravila. Zdravilo Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone vsebuje 2,1 g saharoze na odmerek/vrečico. To je treba upoštevati pri bolnikih s sladkorno boleznijo.

Kako jemati zdravilo Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Priporočeni odmerek, če zdravnik ne predpiše drugače: Odrasli in mladostniki, starejši od 14 let, naj vzamejo 1 vrečico enkrat na dan.

Način uporabe
Po obroku zdravilo Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone raztopite v vsaj pol kozarca hladne vode in nato kozarec dopolnite z vročo, vendar ne vrelo vodo. Raztopino je treba premešati in spiti, ko je temperatura primerna za pitje. Prosimo, da dosledno upoštevate zaporedje nalivanja hladne in vroče vode. Pripravljeno raztopino je treba uporabiti takoj po pripravi.

Trajanje uporabe
Če se simptomi po 4-5 dneh poslabšajo ali ne izboljšajo, se posvetujte z zdravnikom.

Blank slika

Druge oblike

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Magnezij Krka v vrečkah vam je v mesecu avgustu na voljo 10% ugodneje.

Magnezij Krka v vrečkah vam je v mesecu avgustu na voljo 10% ugodneje.

Magnezij Krka v vrečkah vam je v mesecu avgustu na voljo 10% ugodneje. Akcija traja od 1. 8. do 31. 8. 2022. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.