izbor

Foresto, ovratnica proti zajedalcem za pse (nad 8 kg)

Kmalu se bliža čas klopov. Kakšno zaščito proti klopom boste izbrali za svojega ljubljenčka? Na trgu je veliko različnih pripravkov za zatiranje bolh. Zakaj so ovratnice tako popularne?
Foresto ovratnica je ovratnica za pse, ki predstavlja praktičen način zagotavljanja neprekinjene zaščite pred bolhami in klopi. Ovratnica je brez vonja in je vodoodporna, zaradi posebne zasnove pa odpravlja potrebo po zagotavljanju mesečnih nanosov.
Več...
Pakiranje 1 ovratnica
41,04€

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z veterinarjem ali farmacevtom.

Foresto je ovratnica za pse, ki predstavlja praktičen način zagotavljanja neprekinjene zaščite pred bolhami in klopi. Stalno izločanje majhnih odmerkov aktivnih sestavin iz ovratnice Foresto zagotavlja neprekinjeno zaščito živali.

Navedba učinkovin in drugi sestavin v Foresto ovratnici:
Ena siva 70 cm ovratnica (45 g), brez vonja, vsebuje: 4,50 g imidakloprida in 2,03 g flumetrina kot učinkovini.

Indikacije:
Za zdravljenje in preprečevanje infestacij z bolhami (Ctenocephalides felis, C. canis) v obdobju 7 do 8 mesecev.

Ščiti bližnjo okolico živali pred razvojem ličink bolh 8 mesecev. Zdravilo se lahko uporablja kot del strategije zdravljenja za nadzor alergijskega dermatitisa, ki ga povzročijo bolhe (FAD).

Zdravilo učinkuje trajno akaricidno (ubijajoče) na klope (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus, Dermacentor reticulatus) in repelentno (preprečevanje hranjenja) na klope (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus), v obdobju 8 mesecev. Učinkovito deluje na ličinke, nimfe in odrasle klope.

Klopi, ki so na psu ob začetku zdravljenja, morda ne bodo poginili v 48 urah po namestitvi ovratnice, zato lahko ostanejo pritrjeni in vidni. Zato je priporočljivo, da ob namestitvi ovratnice odstranite klope, ki so že na psu. Ovratnica zagotavlja zaščito pred infestacijo z novimi klopi 2 dni po namestitvi.

Za zdravljenje infestacije z ušmi dlakožeri (Trichodectes canis).

Zdravilo zagotavlja posredno zaščito pred prenosom patogenov Babesia canis vogeli in Erlichia canis, ki ju prenaša klop vrste Rhipicephalus sanguineus, kar za 7 mesecev zmanjša nevarnost za obolenje z babezijo in erlihijo pri psih.

Zdravilo zmanjša tveganje za infekcijo s patogenom Leishmania infantum, ki ga prenašajo peščene
muhe (Phlebotomus perniciosus) za obdobje do 8 mesecev.

Povzeto, Foresto ovratnica deluje proti prenašalcem bolezni:

 • Lišmanioza (prenašajo jo muhe).
 • Babezioza (prenašajo jo klopi).
 • Erlihioza (prenašajo jo klopi).
 • Borelioza (prenašajo jo klopi).
 • Anaplazmoza (prenašajo jo klopi).


Ovratnica je brez vonja in je vodoodporna, zaradi posebne zasnove pa odpravlja potrebo po zagotavljanju mesečnih nanosov. Ovratnica foresto deluje proti klopom in bolham celih 8 mesecev.

Zaradi načina sproščanja je Foresto ovratnica tudi izjemno varna - za ljudi in živali. Zaskočni mehanizem na ovratnici omogoča prilagajanje velikosti, predvidena točka preloma pa zagotavlja drugi nivo zaščite.

Primerno za pse nad 8 kg.

Kontraindikacije:
Ne zdravite pasjih mladičev, mlajših od 7 tednov. Ne uporabljajte v primeru preobčutljivosti na učinkovini ali na katero koli pomožno snov.

Neželeni učinki:
V redkih primerih se lahko pri živalih, ki niso navajene nositi ovratnice v prvih nekaj dneh po namestitvi pojavijo blage spremembe v obnašanju, ki lahko vključujejo praskanje mesta namestitve. Prepričajte se, da ovratnica ni nameščena pretesno. Na mestu namestitve se lahko redko pojavijo blage kožne reakcije kot so srbenje, rdečica, izpadanje dlak in ki običajno izginejo po 1 do 2 tednih, ne da bi morali odstraniti ovratnico. V posameznih primerih se priporoča začasna odstranitev ovratnice, dokler simptomi ne izginejo. V zelo redkih primerih se na mestu namestitve lahko pojavijo kožne reakcije kot so dermatitis, vnetje, ekcem ali poškodbe. V takih primerih je priporočljivo odstraniti ovratnico. V redkih primerih se pri psih lahko pojavijo nevrološki simptomi kot so ataksija, konvulzije in tremor. V takih primerih je priporočljivo odstraniti ovratnico. Pri psih se lahko na začetku redko pojavijo blage in prehodne reakcije kot so depresija, spremembe v prehranjevanju, slinjenje, bruhanje in driska.

Če opazite kakršne koli resne neželene učinke ali druge učinke, ki niso omenjeni v teh navodilih za
uporabo, obvestite svojega veterinarja.

Odmerki za posamezne živalske vrste ter pot(i) in način uporabe zdravila
Psom s telesno težo nad 8 kg namestite eno ovratnico dolžine 70 cm.
Majhnim psom do 8 kg telesne teže namestite eno ovratnico dolžine 38 cm.

Dermalna uporaba. Za namestitev okrog vratu. Samo za zunanjo uporabo.

Nasvet o pravilni uporabi zdravila
Ovratnico vzemite iz zaščitne vrečke tik pred uporabo. Odvijte jo in se prepričajte, da na njeni notranji strani ni ostankov plastičnih spojnikov. Namestite ovratnico na vrat živali, vendar je ne zategnite preveč (ostati mora dovolj prostora, da lahko med ovratnico in vrat vstavite dva prsta). Ostanek ovratnice povlecite skozi zaponko in odrežite, če je predolga, tako da ostane največ 2 cm.

Žival mora ovratnico nositi neprekinjeno 8 mesecev, po preteku obdobja zdravljenja pa jo je treba
odstraniti. Občasno preverite, ali je treba prilagoditi dolžino, predvsem ko pasji mladiči hitro rastejo.

foresto ovratnica za pse
Karenca:
Ni smiselna.

Shranjevanje:
Shranjujte nedosegljivo otrokom. Za shranjevanje zdravila ni posebnih navodil. Zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti navedenega na vrečki in zunanji ovojnini. Rok uporabnosti zdravila se nanaša na zadnji dan v navedenem mesecu.

Namesto izdelka poskusite

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust  + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€. Popust in brezplačna dostava vam bosta obračunana v košarici: Akcija bo potekala od 24. 3. do 27. 3. 2023. Brezplačna dostava velja le za področje Slovenije.