Foresto, ovratnica proti zajedalcem za pse in mačke (do 8 kg)

Kmalu se bliža čas klopov. Kakšno zaščito proti klopom boste izbrali za svojega ljubljenčka? Na trgu je veliko različnih pripravkov za zatiranje bolh. Zakaj so ovratnice tako popularne?
Foresto ovratnica za pse in mačke predstavlja praktičen način zaščite pred bolhami in klopi. Ovratnica Foresto zagotavlja neprekinjeno in varno zaščito pred zajedalci za pse in mačke do 8 kg.
Več...
Pakiranje 1 ovratnica
35,72€

Foresto je ovratnica za pse in mačke (do 8 kg), ki predstavlja praktičen način zagotavljanja neprekinjene zaščite pred bolhami in klopi. Stalno izločanje majhnih odmerkov aktivnih sestavin iz ovratnice Foresto zagotavlja neprekinjeno in varno zaščito živali.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z veterinarjem ali farmacevtom.

Foresto ovratnica za mačke in pse

Ovratnica proti bolham in klopom je brez vonja in je vodoodporna, zaradi posebne zasnove pa odpravlja potrebo po zagotavljanju mesečnih nanosov.

Ovratnica Foresto deluje proti klopom in bolham celih 8 mesecev.

foresto ovratnica

Navedba učinkovin in drugi sestavin v Foresto ovratnici:
Ena siva ovratnica brez vonja dolžine 38 cm (12,5 g) vsebuje: 1,25 g imidakloprida in 0,56 g flumetrina kot učinkovini.

Kako ustrezno namestiti Foresto ovratnico?

foresto ovratnica proti bolham

Žival mora ovratnico nositi neprekinjeno 8 mesecev, po preteku obdobja zdravljenja pa jo je treba odstraniti. Občasno preverite, ali je treba prilagoditi dolžino, predvsem ko mačji/pasji mladiči hitro rastejo. V primeru slučaja nezgode, kjer bi se mačka zataknila z ovratnico, zadostuje njena lastna moč , da razširi ovratnico in se hitro osvobodi.

Zaradi načina sproščanja je Foresto ovratnica tudi izjemno varna - za ljudi in živali. Zaskočni mehanizem na ovratnici omogoča prilagajanje velikosti, predvidena točka preloma pa zagotavlja drugi nivo zaščite.

Karenca:
Ni smiselna.

Ovratnica proti klopom in bolham

Klopi in bolhe sta dva glavna zajedalca, ki prežita na pse in mačke. Oba zajedalca - tako klopi kot bolhe - prestita pse in mačke na različne načine.

Klopi (gozdovi, parki)

Klopi živijo predvsem v slovenskih gozdovih. V kolikor se pelje psa na sprehod po gozdu ali celo v parku, je verjetnost, da parazit (klop) najde psa, večja. Ovratnice proti klopom za pse in mačke ščiti naše ljubljenčke proti parazitom.

Pasje bolhe v stanovanju in naravi

Bolhe se lahko najdejo tako v stanovanju kot v naravi. Večkrat si psi ali mačke izmenjajo bolhe, oziroma ličinke bolh, pri kontaktu z drugimi hišnimi ljubljenčki. Ovratnica proti bolham ščiti pse in mačke, je pa treba vedeti, da se lahko jajčeca in ličinke bolh zaredijo v stanovanju.

Foresto ovratnica ščiti psa ali mačka do 8 mesecev. Primerno je, da se v tem času pregleda stanovanje ali hišo za ličinke oziroma jajčeca bolh in se jih odstrani.

Primerno za pse in mačke do 8 kg.

Posebna navodila za shranjevanje
Shranjujte nedosegljivo otrokom. Za shranjevanje zdravila ni posebnih navodil. Zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti navedenega na vrečki in zunanji ovojnini. Rok uporabnosti zdravila se nanaša na zadnji dan v navedenem mesecu.

Posebni varnostni ukrepi za odstranjevanje neporabljenega zdravila ali odpadnih snovi, če obstajajo
Vsako neporabljeno zdravilo za uporabo v veterinarski medicini ali odpadne snovi, ki nastanejo iz teh zdravil, je treba odstraniti v skladu z lokalnimi predpisi. Zdravilo ne sme priti v vodotoke, ker je lahko nevaren za ribe in druge vodne organizme.

La Roche-Posay Anthelios vam je na voljo 20% ugodneje*.

La Roche-Posay Anthelios vam je na voljo 20% ugodneje*.

 La Roche-Posay Anthelios vam je na voljo 20% ugodneje. Akcija traja od 20. 5. do 23. 5. 2022 *Popust ne velja za akcijske pakete LRP Anthelios. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni.