Glutation NOW, kapsule

Članek: Razstrupljanje je naš osnovni varovalni mehanizem.
NOW Glutation vsebuje reducirano in aktivno obliko glutationa, z visoko stopnjo biorazpoložljivosti.
Več...
Pakiranje 60 kapsul
29,89€

Glutation

NOW Glutation vsebuje reducirano in aktivno obliko glutationa, z visoko stopnjo biorazpoložljivosti. Glutation je majhna peptidna molekula iz treh aminokislin: cisteina, glutaminske kisline in glicina.

Ne prištevamo ga med esencialna živila ljudi, saj lahko človeško telo ob pravilni in uravnoteženi prehrani, bogati z beljakovinami, sintetizira glutation samo. S pomočjo beljakovinskih encimov se med sabo povežejo L-cistein, L-glutaminska kislin in glicin ter tvorijo tripeptid, ki ga poznamo kot glutation. V telesu se v osnovi tvori v jetrih.

Obenem se tovrstni tripeptid s pridom uporablja v vinarstvu (od vsebnosti le-tega je odvisen takoimenovan 'efekt karamelizacije') in v kozmetiki, kjer nastopa kot antioksidant. 

Viri glutationa v hrani

Sadje in zelenjava sta dobra vira glutationa. Za najbolj optimalno uživanje je pomembno, da se sadje in zelenjavo ne kuha ali procesira. Sveža zelenjava in sadje vsebujeta več glutationa, kuhanje ali pečenje na visoki temperature pa lahko vpliva na upad vsebnosti tripeptida.

Največ glutationa v hrani najdemo v špargljih, korenčku, čebuli, krompirju, brokoliju, avokadu, špinači, grenivki, pomarančah in melonah. 

Večje količine glutationa lahko najdemo tudi v svežem nepečenem mesu, manjše količine pa tudi v mleku, mlečnih izdelkih in jajcih.

Setria je blagovna znamka KYOWA HAKKO BIO CO., LTD.

Vegetarijanska/veganska formula.

Uporaba:
Priporočen dnevni odmerek: 1 kapsula dnevno, najbolje na prazen želodec.

Vsebnost:

Sestavine: 1 kapsula
Setria (reducirana oblika glutationa) 250 mg

*Priporočeni dnevni vnos.

Pakiranje zadostuje za 60 dni.

Sestavine:
Setria (reducirana oblika glutationa) 60,5 %, riževa moka, rastlinska kapsula (celuloza), magnezijeve soli maščobnih kislin rastlinskega izvora, silicijev dioksid.

Ni proizvedeno iz pšenice, glutena, soje, mleka, jajc, rib, lupinarjev in oreščkov. Proizvedeno na liniji, kjer se proizvajajo tudi izdelki, ki vsebujejo zgornje alergene.

Opozorila:
Samo za odrasle. Nosečnice in doječe matere ter osebe, ki jemljejo zdravila ali imajo zdravstvene težave, naj se o uporabi izdelka posvetujejo z zdravnikom.
Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti! Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.  Shranjujte nedosegljivo otrokom.

Eucerin vam je na voljo 20% ugodneje.

Eucerin vam je na voljo 20% ugodneje.

Eucerin je blagovna znamka za nego kože, ki jo priporočajo dermatologi in ki temelji na znanosti o koži. S sodelovanjem z dermatologi in z uporabo naprednega tehnološkega strokovnega znanja znamka Eucerin zagotavlja zanesljive in visoko učinkovite inovativne izdelke. Ker skrbno izbira aktivne ...