izbor

Omega 3 Jamieson Ekstra moč brez priokusa po ribah (100 kapsul)

Jamieson kakovost: zagotovilo za varna, čista in učinkovita prehranska dopolnila.
Omega 3 Jamieson kapsule vsebujejo tri vrste omega 3 maščobnih kislin: samo ribje olje, EPK in DHK maščobne kisline. Inovativna omega 3 formula ima vlogo pri delovanju srca, možganov in ohranjanju vida.
Več...
Pakiranje 100 kapsul
29,89€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: kapsule
Mesto uporabe: možgani, ožilje, srce, živčevje, oči
Vsebnost: omega 3, DHA, EPA
Zdravje: starost, vitalnost

Omega 3

Omega 3 Jamieson kapsule so razvili v laboratorijih Jamieson. Uporabljena je bila inovativna formula kapsul, ki vsebuje 3 sestavine, bogate z omega 3 maščobnimi kislinami:

 1. Ribje olje. Ribe, ki vsebujejo z omega 3 maščobnimi kislinami bogato olje, so losos, skuša, sardele in sardoni. Manj tovrstnih maščob vsebujejo ostale ribe kot je recimo tuna ali postrv. Vsaka Omega 3 kapsula vsebuje 1165 mg ribjega olja, pridobljena iz sardonov, sardel in skuše.
 2. Eikozapentaenojska kislina (EPK). Ena izmed najpomembnejših omega 3 maščobnih kislin je EPK. V kombinaciji z DHK ima EPK z zadostnim dnevnim vnosom (nad 250 mg/dan) vlogo pri delovanju srca**.  Vsaka kapsula vsebuje kar 420 mg te maščobne kisline.
 3. Dokozaheksaenojska kislina (DHK). Podobno kot omega 3 maščobna kislina EPK, ima DHK v zadostnih količinah (nad 250 mg/dan) vlogo pri delovanju možganov* in ohranjanju vida*. To in vse ostale omega 3 maščobne kisline se lahko vnese s prehrano ali s prehranskimi dopolnili. Vsaka Omega 3 kapsula vsebuje 280 mg; na tak način lahko že 1 kapsula na dan zadovolji potrebo po tej maščobni kislini.

Ker lahko ima ribje olje in izdelki iz ribjega olja močan vonj in okus po ribah, je v 3-omega formulaciji vključna limona - odličen naravni vir, ki izboljša okus in skupaj z naprednim ovojem kapsule poskrbi, da ne povzroča priokusa po ribah.

*Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK
** Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK in EPK učinkov v samo eni kapsule.

Kaj so omega 3 maščobne kisline?

Omega 3 kisline prištevamo med večkrat nenasičene maščobne kisline. Kemijsko so dolgoverižne ogljikove spojine, ki se začnejo s kislinskim delom (-COOH) in končajo z metilno skupino (-CH3).

Ta konec molekule imenujemo tudi omega del, po čemer omega maščobne kisline dobijo ime. Omega 3 kisline so preprosto tiste, ki imajo prvo nenasičeno vez med tretjim in četrtim ogljikovim atomom. Ker so te kisline večkrat nenasičene, vsebujejo več nenasičenih dvojnih vezi. 

Omega 3 in Omega 6 - kakšna je razlika?

Najbolj poznane so 3-omega kisline, poznamo pa tudi omega 6 in omega 9 maščobne kisline. Vse omega kisline se kemijsko med seboj razlikujejo glede na to, kjer je prva nenasičena vez.

Pri omega-3 kislinah je prva nenasičena vez med 3 in 4 ogljikovim atomom. Omega-6 kisline imajo prvo nenasičeno vez pri med 6 in 7 ogljikom, omega 9 pa med 9 in 10 ogljikom. 

omega 3 kapsule

Tako 3-omega kot 6-omega maščobne kisline imajo funkcionalno vlogo v telesu. 

Viri Omega 3 v hrani in prehranskih dopolnilih

V človeško fiziologijo so vključene 3 vrste omega 3 maščobnih kislin, in sicer dve iz živalskih virov in ena iz rastlinskih virov:

 1. EPK oz. EPA prihaja iz živalskih virov, kot so sladkovodne in morske ribe.
 2. DHK oz. DHA je tudi živalskega izvora; predvsem jih najdemo v ribjem olju.
 3. Linolenska kislina se nahaja v rastlinskih virih. Najbolj poznani viri so laneno olje, orehovo in sončnično olje.

Ribe oziroma ribje olje vsebuje kombinacijo EPK in DHK; tudi večina omega 3 prehranskih dopolnil vsebuje kombinacijo teh dveh maščobnih rastlin. Najbolj bogati vir omega 3 v hrani so morske in sladkovodne ribe.

omega 3 v hrani

Dobri viri EPK omega 3 maščobne kisline v hrani so skuše, losos, sardoni, sardele; še zlasti visoko vrednost teh maščob pa najdemo v jetrih polenovke. Maščobe EPK pa se nahaja tudi v mleku doječih mater.

Podobno so dobri viri DHK v hrani ribe in še zlasti ribja olja. Omega 3 v hrani pa v manjših količinah najdemo tudi v jajcih.

Zaradi sodobnega življenskega sloga in neuravnovešene prehrane se večkrat spopadamo z zadostnim vnosom 3-omega maščobnih kislin s hrano. Obenem je lahko prisotna tudi skrb, ki se tiče splošnega prehranjevanja z ribami kot je primerna priprava rib, svežost rib in potencialno visoka vsebnost težkih kovin v ribah in ribjih izdelkih.

Za dovoljšno zaužitje omega 3 maščobnih kislin lahko posežemo po prehranskih dopolnilih, ki vsebujejo omega 3 kisline v obliki kapsul ali ribjega olja.

Ostale 3-omega maščobne kisline

Poznane omega 3 kisline se med seboj razlikujejo predvsem po dolžini ogljikovodikove verige in lokaciji drugih nenasičenih vezi. EPA oz. EPK je sestavljena iz 20 ogljikovih atomov, DHA oz. DHK pa iz 22 ogljikovih atomov.

Obstajajo pa tudi druge maščobne kisline, ki jih prištevamo med omega-3. Pomembno je pripomniti, da večina teh maščobnih kislin omega 3 nima za sabo dovolj raziskav, da bi lahko govorili o fiziološkem učinku na človeka.

Jamieson prehransko dopolnilo 

Kako da omega 3 kapsule, ki vsebujejo ribje olje, nimajo okusa po ribah?

Pri Jamiesonu so v formulacijo vključili limono - odličen naravni vir, ki izboljša okus in skupaj z naprednim ovojem kapsule poskrbi, da ne povzroča priokusa po ribah.  In še pomembneje: s pomočjo ultra molekularne destilacije so odstranili še najmanše prisotnosti toksinov in težkih kovin.***

***Jamieson se v Kanadi kot prvo podjetje v sektorju prehranskih dopolnil revidira kot farmacevtsko podjetje, tako da so dovoljene ravni težkih kovin in toksinov znantno pod ravnimi, ki so dovoljene v ostalih prehranskih dopolnilih. S tem garantiramo čistost, ki je edinstvena na tržišču, kar dokazujemo z analiznimi certifikati vsake serije proizvodnje. 

Kako omega 3 vpliva na delovanje srca?

Glede na potrjene trditve Evropske agencije za varnost hrane (EFSA), ima zadosten dnevni vnos dokozaheksaenojske kisline (DHK) in eikozapentaenojske kisline (EPK) vlogo pri delovanu srca. Dnevni nos teh dveh omega 3 maščobne kisline mora biti vsaj 250 mg. 

ribje olje

Vsaka Jamieson omega 3 kapsula vsebuje 280 mg DHK in 420 mg EPK, kar zadostuje za vlogo DHK in EPK omega 3 maščobnih kislinih za vlogo pri delovanju srca.

Vpliv na delovanje možganov

Prav tako EFSA potrjene trditve za učinkovitost prehranskih dopolnil vključujejo, da ima se z dnevnim vnosom vsaj 250 mg DHK omega 3 maščobne kisline doseže vloga pri delovanju možganov.

Jamieson omega 3 kapsule vsebujejo 280 mg DHK, kar zadostuje za pripavka za vlogo pri delovanju možganov.

Kako uporabljati omega 3 kapsule?

Priporočeni dnevni vnos: 1-2 kapsule dnevno. Z vsaj eno kapsulo omega 3 Jamieson prehranskega dopolnila zagotovimo telesi več kot 250 mg tako EPK in DHK maščobnih kislin. Obenem vsaka kapsula 1165 mg destiliranega ribjega olja iz sardonov, sardel in skuš.

Vsebnost omega 3 kapsul:
Vsaka kapsula vsebuje:
Molekularno destilirano ribje olje: 1165 mg (sardoni, sardele, skuše).
Zagotavljanja kar 700 mg omega-3 maščobnih kislin:

 • Eikozapentaenojska kislina (EPK), 420 mg
 • Dokozaheksaenojska kislina (DHK), 280 mg

Vsebuje tudi: želatina (ovoj kapsule), sredstvo za ohranjanje vlage (glicerin), naravni okus limone.

nenasičene maščobne kisline

 

Blank slika

Dodatki

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust  + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€. Popust in brezplačna dostava vam bosta obračunana v košarici: Akcija bo potekala od 24. 3. do 27. 3. 2023. Brezplačna dostava velja le za področje Slovenije. Akcija ne velja za izdelke La ...