Veseli nas, da ste izbrali Petrolovo pot do Lekarnarja

Če označite polje podajate izrecno soglasje, da bo PETROL d.d., Ljubljana vaše posredovane osebne podatke obdeloval, za namene trženja. Podano soglasje lahko kadarkoli prekličete. Več.
Stranka z izpolnitvijo in potrdilom obrazca poda izrecno soglasje, da Petrol kot upravljavec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke in sicer za naslednje kategorije osebnih podatkov: podatke, ki se nanašajo na imetnika, med drugim: ime in priimek, kraj, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, elektronski naslov, podatke o gospodinjstvu, velikosti stanovanja, o poslovni dejavnosti, načinu plačila in predvidenem roku nakupa novega izdelka, o ogrevanju, spolu, datumu rojstva, zaposlitvenem statusu, vrsti stavbe. Stranka s potrdilom podaja soglasje, da Petrol za potrebe segmentiranega in ciljnega trženja obdeluje vse podatke, ki jih hrani o posamezniku in jih je pridobil ob njegovih nakupih, sklepanju pogodb ali med drugimi oblikami interakcije s potrošnikom.

Stranka z ustrezno izpolnitvijo in potrdilom soglaša, da Petrol te podatke obdeluje in zbira za spodaj naštete namene: statističnih obdelav, pošiljanja ponudb, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja oglasnih gradiv, obveščanja o novostih v dobaviteljevi ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev, določanja odjemalčevega okvira porabe, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, za telefonsko in pisno anketiranje, izgradnje baze podatkov za potrebe upravljanja odnosov s kupci, neposrednega, segmentiranega in ciljnega trženja.

Stranka lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za pošiljanje oglasnega gradiva, obveščanja o novostih v ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev. Dovoljenje se lahko prekliče pisno na naslov: Petrol d.d., Ljubljana, Dunajska 50, 1000 Ljubljana, s pripisom Petrol klub, na elektronskem naslovu klub@petrol.si ali na brezplačni telefonski številki 080 22 66. Odjava je možna tudi s klikom ob vsakokratnem elektronskem pošiljanju oglasnih sporočil ali v primeru brezplačnega SMS sporočila s SMS sporočilom »Petrol stop« ali »Stop« na številko 4246.

Petrol zagotavlja, da bo prejete osebne podatke stranke in vse ostale podatke obdelane pri uresničevanju svojih zakonitih interesov, ki prevladajo nad interesi stranke, ščitil pred nepooblaščenim razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam, in sicer v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Petrol bo hranil osebne podatke do preklica soglasja za obdelovanje osebnih podatkov. Podatki o poslanih oglasnih sporočilih se hranijo do preklica dovoljenja za pošiljanje reklamnih sporočil. Stranka z dano privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča Petrol, da za namene: določene v teh pravilih, posreduje podatke o stranki svojim podizvajalcem na ozemlju Republike Slovenije, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi podatkov in ki podatke obdelujejo v njegovem imenu in za njegov račun, navedene zgoraj, posreduje svojim odvisnim, pridruženim ter skupaj obvladovanim družbam dane imetnikove osebne podatke. Družbe iz te alineje so navedene na strani http://www.petrol.si/o-podjetju/petrol/skupina-petrol. Stranka s potrdilom tega obrazca soglaša, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami, kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Manj.
Close icon
akcija izbor

Omega 3 Jamieson Ekstra moč brez priokusa po ribah (100 kapsul)

Omega 3 Jamieson kapsule vsebujejo tri vrste omega 3 maščobnih kislin: samo ribje olje, EPK in DHK maščobne kisline. Inovativna omega 3 formula ima vlogo pri delovanju srca, možganov in ohranjanju vida.
Več...
Pakiranje 100 kapsul
Redna cena 28,60€
22,88€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: kapsule
Mesto uporabe: možgani, ožilje, srce, živčevje, oči
Vsebnost: omega 3, DHA, EPA
Zdravje: starost, vitalnost

Omega 3

Omega 3 Jamieson kapsule so razvili v laboratorijih Jamieson. Uporabljena je bila inovativna formula kapsul, ki vsebuje 3 sestavine, bogate z omega 3 maščobnimi kislinami:

  1. Ribje olje. Ribe, ki vsebujejo z omega 3 maščobnimi kislinami bogato olje, so losos, skuša, sardele in sardoni. Manj tovrstnih maščob vsebujejo ostale ribe kot je recimo tuna ali postrv. Vsaka Omega 3 kapsula vsebuje 1165 mg ribjega olja, pridobljena iz sardonov, sardel in skuše.
  2. Eikozapentaenojska kislina (EPK). Ena izmed najpomembnejših omega 3 maščobnih kislin je EPK. V kombinaciji z DHK ima EPK z zadostnim dnevnim vnosom (nad 250 mg/dan) vlogo pri delovanju srca**.  Vsaka kapsula vsebuje kar 420 mg te maščobne kisline.
  3. Dokozaheksaenojska kislina (DHK). Podobno kot omega 3 maščobna kislina EPK, ima DHK v zadostnih količinah (nad 250 mg/dan) vlogo pri delovanju možganov* in ohranjanju vida*. To in vse ostale omega 3 maščobne kisline se lahko vnese s prehrano ali s prehranskimi dopolnili. Vsaka Omega 3 kapsula vsebuje 280 mg; na tak način lahko že 1 kapsula na dan zadovolji potrebo po tej maščobni kislini.

Ker lahko ima ribje olje in izdelki iz ribjega olja močan vonj in okus po ribah, je v 3-omega formulaciji vključna limona - odličen naravni vir, ki izboljša okus in skupaj z naprednim ovojem kapsule poskrbi, da ne povzroča priokusa po ribah.

*Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK
** Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK in EPK učinkov v samo eni kapsule.

Kaj so omega 3 maščobne kisline?

Omega 3 kisline prištevamo med večkrat nenasičene maščobne kisline. Kemijsko so dolgoverižne ogljikove spojine, ki se začnejo s kislinskim delom (-COOH) in končajo z metilno skupino (-CH3).

Ta konec molekule imenujemo tudi omega del, po čemer omega maščobne kisline dobijo ime. Omega 3 kisline so preprosto tiste, ki imajo prvo nenasičeno vez med tretjim in četrtim ogljikovim atomom. Ker so te kisline večkrat nenasičene, vsebujejo več nenasičenih dvojnih vezi. 

Omega 3 in Omega 6 - kakšna je razlika?

Najbolj poznane so 3-omega kisline, poznamo pa tudi omega 6 in omega 9 maščobne kisline. Vse omega kisline se kemijsko med seboj razlikujejo glede na to, kjer je prva nenasičena vez.

Pri omega-3 kislinah je prva nenasičena vez med 3 in 4 ogljikovim atomom. Omega-6 kisline imajo prvo nenasičeno vez pri med 6 in 7 ogljikom, omega 9 pa med 9 in 10 ogljikom. 

omega 3 kapsule

Tako 3-omega kot 6-omega maščobne kisline imajo funkcionalno vlogo v telesu. 

Viri Omega 3 v hrani in prehranskih dopolnilih

V človeško fiziologijo so vključene 3 vrste omega 3 maščobnih kislin, in sicer dve iz živalskih virov in ena iz rastlinskih virov:

  1. EPK oz. EPA prihaja iz živalskih virov, kot so sladkovodne in morske ribe.
  2. DHK oz. DHA je tudi živalskega izvora; predvsem jih najdemo v ribjem olju.
  3. Linolenska kislina se nahaja v rastlinskih virih. Najbolj poznani viri so laneno olje, orehovo in sončnično olje.

Ribe oziroma ribje olje vsebuje kombinacijo EPK in DHK; tudi večina omega 3 prehranskih dopolnil vsebuje kombinacijo teh dveh maščobnih rastlin. Najbolj bogati vir omega 3 v hrani so morske in sladkovodne ribe.

omega 3 v hrani

Dobri viri EPK omega 3 maščobne kisline v hrani so skuše, losos, sardoni, sardele; še zlasti visoko vrednost teh maščob pa najdemo v jetrih polenovke. Maščobe EPK pa se nahaja tudi v mleku doječih mater.

Podobno so dobri viri DHK v hrani ribe in še zlasti ribja olja. Omega 3 v hrani pa v manjših količinah najdemo tudi v jajcih.

Zaradi sodobnega življenskega sloga in neuravnovešene prehrane se večkrat spopadamo z zadostnim vnosom 3-omega maščobnih kislin s hrano. Obenem je lahko prisotna tudi skrb, ki se tiče splošnega prehranjevanja z ribami kot je primerna priprava rib, svežost rib in potencialno visoka vsebnost težkih kovin v ribah in ribjih izdelkih.

Za dovoljšno zaužitje omega 3 maščobnih kislin lahko posežemo po prehranskih dopolnilih, ki vsebujejo omega 3 kisline v obliki kapsul ali ribjega olja.

Ostale 3-omega maščobne kisline

Poznane omega 3 kisline se med seboj razlikujejo predvsem po dolžini ogljikovodikove verige in lokaciji drugih nenasičenih vezi. EPA oz. EPK je sestavljena iz 20 ogljikovih atomov, DHA oz. DHK pa iz 22 ogljikovih atomov.

Obstajajo pa tudi druge maščobne kisline, ki jih prištevamo med omega-3. Pomembno je pripomniti, da večina teh maščobnih kislin omega 3 nima za sabo dovolj raziskav, da bi lahko govorili o fiziološkem učinku na človeka.

Jamieson prehransko dopolnilo 

Kako da omega 3 kapsule, ki vsebujejo ribje olje, nimajo okusa po ribah?

Pri Jamiesonu so v formulacijo vključili limono - odličen naravni vir, ki izboljša okus in skupaj z naprednim ovojem kapsule poskrbi, da ne povzroča priokusa po ribah.  In še pomembneje: s pomočjo ultra molekularne destilacije so odstranili še najmanše prisotnosti toksinov in težkih kovin.***

***Jamieson se v Kanadi kot prvo podjetje v sektorju prehranskih dopolnil revidira kot farmacevtsko podjetje, tako da so dovoljene ravni težkih kovin in toksinov znantno pod ravnimi, ki so dovoljene v ostalih prehranskih dopolnilih. S tem garantiramo čistost, ki je edinstvena na tržišču, kar dokazujemo z analiznimi certifikati vsake serije proizvodnje. 

Kako omega 3 vpliva na delovanje srca?

Glede na potrjene trditve Evropske agencije za varnost hrane (EFSA), ima zadosten dnevni vnos dokozaheksaenojske kisline (DHK) in eikozapentaenojske kisline (EPK) vlogo pri delovanu srca. Dnevni nos teh dveh omega 3 maščobne kisline mora biti vsaj 250 mg. 

ribje olje

Vsaka Jamieson omega 3 kapsula vsebuje 280 mg DHK in 420 mg EPK, kar zadostuje za vlogo DHK in EPK omega 3 maščobnih kislinih za vlogo pri delovanju srca.

Vpliv na delovanje možganov

Prav tako EFSA potrjene trditve za učinkovitost prehranskih dopolnil vključujejo, da ima se z dnevnim vnosom vsaj 250 mg DHK omega 3 maščobne kisline doseže vloga pri delovanju možganov.

Jamieson omega 3 kapsule vsebujejo 280 mg DHK, kar zadostuje za pripavka za vlogo pri delovanju možganov.

Kako uporabljati omega 3 kapsule?

Priporočeni dnevni vnos: 1-2 kapsule dnevno. Z vsaj eno kapsulo omega 3 Jamieson prehranskega dopolnila zagotovimo telesi več kot 250 mg tako EPK in DHK maščobnih kislin. Obenem vsaka kapsula 1165 mg destiliranega ribjega olja iz sardonov, sardel in skuš.

Vsebnost omega 3 kapsul:
Vsaka kapsula vsebuje:
Molekularno destilirano ribje olje: 1165 mg (sardoni, sardele, skuše).
Zagotavljanja kar 700 mg omega-3 maščobnih kislin:

  • Eikozapentaenojska kislina (EPK), 420 mg
  • Dokozaheksaenojska kislina (DHK), 280 mg

Vsebuje tudi: želatina (ovoj kapsule), sredstvo za ohranjanje vlage (glicerin), naravni okus limone.

Izdelek ne vsebuje soli, glutena, laktoze, umetnih barvil, okusov in konzervansov. 

Alergeni: Ribe.

Vsebina: 100 kapsul (189g)

Opozorila:
Shranjevati dobro zaprto, na suhem prostoru in sobni temperaturi (15°C-25°C), zunaj dosega majhnih otrok. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. 

Premium formulacija je oblikovana izključno iz samo naravnih virov in farmacevtsko preizkušena. Izdelek je proizveden z uporabo 360 kontrolnih točk in testov, ki zagotavljajo popolno sledljivost in varnost izdelka, prav tako pa polno učinkovitost in klinično čistočo.

Kupci izdelkom z Omega 3 maščobnimi kislinam iz laboratorijev JAMIESON zaupanjo že več kot 90 let. Danes redko katero prehransko dopolnilo lahko garantirati takšno moč,  varnost in učinkovitost kot prehranska dopolnila Jamieson. Kupci, ki cenijo tradicijo, farmacevtsko kakovost in čistost ter sledenje sodobnim potrebam uporabnikov na področju skrbi za zdravje vedno znova izberejo prav kanadskega največjega proizvajalca prehranskih dopolnil.  Predstavljajte si popolnoma vitalno, zdravo in  aktivno življenje.

Blank slika
Ob nakupu 2 izdelkov NOW prejmete darilo: NOW Omega-3.

Ob nakupu 2 izdelkov NOW prejmete darilo: NOW Omega-3.

Čez poletje vas NOW in Lekarnar.com obdarujeta ob nakupu prehranskih dopolnil NOW, ob nakupu 2 izdelkov NOW prejete darilo: Omega-3 1000 mg NOW, 30 mehkih kapsul. Prehransko dopolnilo - koncentrat ribjega olja z EPK in DHK: EPK in DHK imata vlogo pri delovanju srca.* DHK ima vlogo pri ...