Lioton 1000 i.e./g, 50 g gel

Zdravilo vsebuje heparin, ki ima v taki obliki lokalno antikoagulantno (preprečevanje ali zaviranje strjevanja krvi), antieksudativno (preprečuje prehajanje dela krvne plazme in krvnih telesc iz kapilar oz. lasnic - najtanjših žil - in venul - majhnih ven oz. malih žil, ki zbirajo kri iz kapilar ali sinusoidov - širokih kapilar - in se jih več združuje v vene - v tkivo) in protivnetno delovanje.
Več...
Pakiranje
9,98€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: gel
Mesto uporabe: kri, noge, ožilje
Oznaka: bolečina, vnetje, modrice, oteklina, poškodba, srbenje, rdečica
Zdravje: šport

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

heparin

Kaj je zdravilo Lioton in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Lioton je namenjeno za lokalno uporabo (zdravilo se nanese na kožo). Zdravilo vsebuje heparin, ki ima v taki obliki lokalno antikoagulantno (preprečevanje ali zaviranje strjevanja krvi), antieksudativno (preprečuje prehajanje dela krvne plazme in krvnih telesc iz kapilar oz. lasnic - najtanjših žil - in venul - majhnih ven oz. malih žil, ki zbirajo kri iz kapilar ali sinusoidov - širokih kapilar - in se jih več združuje v vene - v tkivo) in protivnetno delovanje.

Zdravilo Lioton uporabljamo za: 

 • lajšanje simptomov obolenj površinskih krčnih žil, kot so bolečina, oteklina, modrica, rdečina in srbenje; 
 • zdravljenje akutnega površinskega tromboflebitisa t.j. vnetje venske stene in okolnega tkiva (omejeno na dolžino približno 10 cm in ni ob vtočišču velikih ven), ki je skoraj vedno povezano z nagnenostjo k strjevanju krvi v prizadeti veni oz. z možnostjo nastanka strdka, z zoženjem in zaporo svetline (prostora v notranjosti) vene; 
 • zdravljenje in lajšanje oteklin in modric, ki nastanejo zaradi poškodb mehkega tkiva, infiltratov (zadebelitve) in lokalnih (omejenih) edemov (oteklin, ki so posledica nakopičenja tekočine v tkivu med celicami), podkožnih hematomov (izlivov krvi v podkožno tkivo) ter izvinov in izpahov.

Zdravilo Lioton lahko uporabljamo samostojno, kadar koristi lokalno zdravljenje, ali v kombinaciji s sistemskim zdravljenjem.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Lioton

Ne uporabljajte zdravila Lioton 

 • če ste alergični na heparin ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).

Opozorila in previdnostni ukrepi 
Pred začetkom uporabe zdravila Lioton se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. 

 • Če imate na področjih, ki jih je potrebno zdraviti, odprto rano, krvavitve na koži, ali če imate okužene dele kože. Na teh mestih zdravila Lioton ne smete uporabljati (glejte poglavje »Ne uporabljajte zdravila Lioton«). 
 • Zdravila ne nanašajte na predele okoli oči, nosu in ust.

Druga zdravila in zdravilo Lioton
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Ne pričakujemo medsebojnega delovanja zdravila Lioton z drugimi zdravili.

Študije medsebojnega delovanja so bile izvedene samo na odraslih.

Nosečnost in dojenje
Podatkov o uporabi zdravila Lioton med nosečnostjo in dojenjem ni. Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Lioton nima vpliva ali ima zanemarljiv vpliv na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji.

Zdravilo Lioton vsebuje metilparahidroksibenzoat in propilparahidroksibenzoat
To zdravilo vsebuje metilparahidroksibenzoat in propilparahidroksibenzoat, ki lahko povzročita alergijske reakcije (lahko zapoznele).

Kako uporabljati zdravilo Lioton

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Odmerjanje in način uporabe
Zdravilo Lioton je namenjeno za uporabo na nepoškodovani koži. Na prizadeto področje nanesite gel (iz tube iztisnite gel v dolžini 3-10 cm) dva do trikrat na dan. Iztisnjeni gel na nepoškodovani koži (prizadetem mestu) nežno in enakomerno porazdelite s konico prsta.

V primeru lokalizirane (omejene) poškodbe kot je npr. hematom (izliv krvi v podkožno tkivo), infiltrat (zadebelitev), edem (oteklina, ki je posledica nakopičenja tekočine v tkivu med celicami) zdravilo Lioton nanesite na prizadeto področje. Zdravilo Lioton lahko uporabljate dokler simptomi ne izginejo, vendar ne dlje kot 2 tedna (14 dni) brez zdravniškega nadzora. Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom.

V primeru začetnih simptomov venskega popuščanja (občutek težkih nog, bolečine v nogah, otekle noge) zdravilo nanesite na prizadeto področje nog. Zdravila Lioton ne uporabljate brez zdravnikovega nasveta dlje kot 2 tedna (14 dni). Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom.

V primeru kroničnega venskega popuščanja, za katerega je značilno širjenje krčnih žil, povrhnji periflebitis (vnetje zunanje plasti vene in okolnega tkiva), povrhnji tromboflebitis (vnetje venske stene in okolnega tkiva, ki je skoraj vedno povezano z nagnenostjo k strjevanju krvi v prizadeti veni oz. z možnostjo nastanka strdka, z zoženjem in zaporo svetline - prostora v notranjosti - vene) zdravilo nanesite na prizadeto področje nog. Zdravila Lioton ne uporabljate brez zdravnikovega nasveta dlje kot 2 tedna. Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom.

V primeru pooperativnega flebitisa (vnetje sten ven po operaciji) krčnih žil in posledic odstranitve vene safene (povrhnje, dobro vidne vene) zdravilo nanesite na prizadeto področje. Zdravila Lioton ne uporabljate brez zdravnikovega nasveta dlje kot 2 tedna (14 dni). Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom.

Če se vaše težave v 2 tednih ne izboljšajo ali se celo poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom. Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih
Uporaba zdravila Lioton ni priporočljiva pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let.

 

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

NOW vikend - vsi izdelki NOW so vam ta vikend na voljo 15% ugodneje. Koda za popust: now15.

NOW vikend - vsi izdelki NOW so vam ta vikend na voljo 15% ugodneje. Koda za popust: now15.

V podjetju NOW FOODS verjamejo, da so naravni izdelki prijaznejši in varnejši kot sintetični. Osnovno vodilo podjetja je ponuditi naravne in učinkovite izdelke visoke kakovosti, ki bodo dostopni vsakomur. Vztrajanje podjetja pri naravnih izdelkih je eden od mnogih faktorjev, zaradi katerih izstopa ...