akcija

Magnezijev citrat NOW (100 tablet)

NOW izbrani izdelki za podporo gibanju so vam na voljo 15% ugodneje.
Magnezijev citrat ima visoko stopnjo absorpcije.
Več...
Pakiranje 100 tablet
Redna cena 24,91€
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh* 21,17 €
21,17€

Magnezijev citrat ima visoko stopnjo absorpcije.

Magnezijev Citrat

Magnezij lahko tvori več različnih oblik oziroma soli. Magnezijev citrat je ena izmed najbolj popularnih in dostopnih oblik magnezija. Kapsula magnezij citrat od proizvajalca NOW vsebuje 200 mg magnezija.

Magnezij ima v človeškem teleso več različnih vlog. Neprimerna prehrana in življenski slog lahko privede do pomanjkanja magnezija v telesu. S pomočjo magnezijevih pripravkom (kot je mg citrat) lahko prispevamo k zadostnemo vnosu magnezija za normalno delovanje telesa.

Vrste citratnih soli magnezija

V molekuli magnezijevega citrata magnezij tvori sol s citronsko kislino. Najbolj pogosto razmerje med Mg in citronsko kislino je 1:1. To pomeni, da je 1 molekula citronske kisline vezana s 1 Mg(2+) ionom. 

Poimenovanje 'magnezijev citrat' pa se lahko nanaša tudi na trimagnezijev citrat, kjer je razmerje med magnezijem in citronsko kislino 3:2. Ta vrsta citrata vsebuje večji delež magnezija kot monomagnezijev citrat, ampak se ga uporablja neprimerno manj. 

V primerjavi s trimagnezijevim citratom, je 1:1 oblika mnogo bolj vodotopna in zaradi manjšega deleža magnezija manj alkalna.

Vsaka tableta NOW magnezijevega citrata vsebuje 200 mg magnezija v citratni soli.

Vir magnezija, ki prispeva k:

  • zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,
  • delovanju mišic,
  • delovanju živčnega sistema,
  • ohranjanju zdravih kosti in zob,
  • ravnotežju elektrolitov,
  • sproščanju energije pri presnovi,
  • normalnemu psihološkemu delovanju.

Magnezij ima prav tako vlogo pri sintezi beljakovin in delitvi celic.

Vegetarijanska/veganska formula.

Priporočena dnevna količina magnezija:

Priporočen dnevni odmerek: 2 tableti dnevno, skupaj s hrano.

Vsebnost:

Sestavine 2 tableti % PDV/RDA*
Elementarni magnezij (iz magnezijevega citrata) 400 mg 107%

*PDV/RDA - priporočen dnevni vnos

Pakiranje zadostuje za 50 dni.

Sestavine
Magnezijev citrat (81 %), celuloza, rastlinska prevleka tablete (celuloza, kalcijev karbonat, srednje verižni trigliceridi (MCT olje iz kokosovega in palmovega olja, ksilitol), zamrežena natrijeva karboksimetil celuloza, stearinska kislina rastlinskega izvora, magnezijeve soli maščobnih kislin rastlinskega izvora.

Brez glutena. Ni proizvedeno iz pšenice, soje, mleka, jajc, rib ali lupinarjev. Proizvedeno na linijah, kjer se proizvajajo tudi izdelki, ki vsebujejo zgornje alergene.

Opozorila:
Samo za odrasle. Nosečnice in doječe matere ter osebe, ki jemljejo zdravila ali imajo zdravstvene težave, naj se o uporabi izdelka posvetujejo z zdravnikom.

Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti! Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte pri temperaturi do 25°C, zaščiteno pred vlago in svetlobo! Plastenko shranjujte dobro zaprto! Shranjevati nedosegljivo otrokom! Ne uporabljajte pripravka, če je varovalna folija pod zamaškom poškodovana.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust  + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€. Popust in brezplačna dostava vam bosta obračunana v košarici: Akcija bo potekala od 24. 3. do 27. 3. 2023. Brezplačna dostava velja le za področje Slovenije. Akcija ne velja za izdelke La ...