Menicare Pure/Progent, začetni set (1 set)

Menicare Pure/Progent začetni set vsebuje raztopino MeniCare Pure in Menicare Progent.
Več...
Pakiranje 1 set
8,85€
Lastnosti
Oblika: raztopina, medicinski pripomoček
Mesto uporabe: oči
Zdravje: leče, čiščenje, nega

Menicare Pure/Progent začetni set vsebuje raztopino MeniCare Pure in Menicare Progent.

 

MeniCare Pure raztopina

Menicare Pure večnamenska raztopina za nego vseh trdih, za plin prepustnih kontaktnih leč.

Namenjena:

 • Razkuževanju
 • Čiščenju
 • Spiranju
 • Shranjevanju

Uporaba:
Konica kapalke je zaprta z zaporko. Pokrovček obračajte v smeri urnega kazalca, dokler se ne ustavi. Konica v notranjosti pokrovčka bo preluknjala zaščito.

Pred rokovanjem s kontaktnimi lečami si roke vedno umijte in sperite:

 • Nekaj kapljic raztopine MeniCare Pure kanite na vsako kontaktno lečo in nežno drgnite 20 sekund.
 • Pospravite kontaktne leče v desno in levo stran držala za leče in jih sperite z raztopino MeniCare Pure.
 • Posodico za kontakne leče napolnite z raztopino MeniCare Pure, leče pa namakajte vsaj 30 minut ali čez noč.
 • Pred vstavljanjem kontakne leče sperite z raztopino MeniCare Pure.
 • Poskrbite, da bo posodica za kontaktne leče po uporabi čista in suha.

Do uporabe so lahko kontaktne leče shranjene v zaprti posodici največ 30 dni. Če kontaktne leče shranjujete za daljše časovno odbdobje, jih morate z raztopino MeniCare Pure očistiti in razkužiti vsakih 30 dni.

Sestavine:
Raztopina vsebuje 0,01% ε-polizilna kot konzervans, 0,05% dinatrijevega edetata kot kelatni reagent in 0,1% HCO-60 kot površinsko aktivno snov.

Opozorila:
Pri negi kontaktnih leč nikoli ne uporabite vode iz pipe ali nesterilne vode, saj lahko pride do okužbe z mikroorganizmi, kar lahko vodi v trajno poškodbo oči. Če nosite kontaktne leče, se pred zdravljenjem z zdravili za oči posvetujte z zdravnikom ali očesnim specialistom.

Raztopine ne uporabljajte, če ste alergični na katero koli sestavino.

Raztopino MeniCare Pure po odprtju uporabite v 3 mesecih, poskrbite pa tudi, da je plastenka po vsaki uporabi tesno zaprta. Vrha plastenke se ne dotikajte s prsti. Izdelka ne zaužijte. Hranite izven dosega otrok. Ne uporabljajte po preteku datuma uporabnosti. Če je zaščitna folija okoli pokrovčka pred prvo uporabo poškodovana, izdelka ne uporabljajte. Ne uporabljajte z mehkimi kontaktnimi lečami. Poskrbite, da bo posodica za kontaktne leče po uporabi čista in suha. Hranite pri sobni temperaturi (≤ 25°C). Shranjujte izven neposredne sončne svetlobe. Posodico za leče zamenjajte pri vsaki novi plastenki MeniCare Pure. Pred zamenjavo raztopine se posvetujte s svojim očesnim specialistom. Raztopine ne uporabljajte za vlaženje oči.

Če čutite nenehno nelagodje ali draženje, kontaktne leče odstranite, prenehajte z uporabo izdelka in se posvetujte s svojim očesnim specialistom.

Dobavitelj: Optimed d.o.o., Litostrojska 44c, 1000 Ljubljana, Slovenija, e-mail: info@optimed.si
Proizvajalec: Menicon Co. Ltd.,  21-19, Aoi 3, Naka-ku, Nagoya 460-0006 Japonska

 

Menicare Progent

Menicare Progent je intenzivno čistilo v obliki raztopine, za odstranjevanje beljakovin in razkuževanje vseh trdih leč, prepustnih za kisik.

Uporaba:

 1. Leče dobro očistite z običajno čistilno raztopino. Odložite leče v pokrovčka stekleničk Progent, levo in desno v ustrezni držali: R = desno, L = levo, za intenzivno čiščenje. 
 2. Previdno odprite obe dozi, tako da jih držite pokonci. Nežno in počasi zavrtite vrh, ne da bi se dotaknili odprtine in ne da bi stisnili dozo.
 3. Vstavite vrh doze v stekleničko Progent in jo počasi napolnite: naprej z raztopno A, nato z raztopino B. Previdno, ne polivajte.
 4. Zaprite pokrov stekleničke Progent in stekleničko nekajkrat pretresite.
 5. Namočite leče v Progent za največ 30 minut.
 6. Snemite pokrovček s stekleničke Progent in stekleničko izpraznite. Leče, ko so še v držalih, dobro izperite z običajno raztopino za izpiranje.
 7.  Nato natančno očistite leče z običajno raztopino in jih izperite. Leče si nato vdenite ali jih shranite v ustrezno škatlico.
 8. Dobro izperite stekleničko Progent in pokrovček z raztopino za izpiranje in z običajno raztopino ter ju pustite, da se posušita na zraku.

Razkuževanje kontaktnih leč:
Progent učinkuje kot razkužilo proti mikroorganizmom (bakterije, plesni, virusi, amebe) v samo 5 minutah namakanja.

Sestavine:
Raztopina A: NaClO 20,3 mg, očiščena voda ad 5 ml/dozo.
Raztopina B : KBr 30,75 mg, očiščena voda ad 5 ml/dozo. 

Opozorila:
Raztopine Progent ni dovoljeno vnesti v oči, nos ali usta. V primeru stika z očmi, oči takoj sperite z vodo in se posvetujte z oftalmologom. Potem ko leče vzamete iz raztopine Progent, leče obvezno izperite z obilico raztopine za izpiranje in z običajno raztopino. Hranite izven dosega otrok.

Ne uporabljajte za mehke leče.

Ne uporabljajte, če ste alergični na eno od sestavin.

Če zaznate vztrajno neugodje ali draženje, vzemite ven leče, prekinite uporabo izdelka in se posvetujte z oftalmologom.

Previdnostni ukrepi:
Leč ne pustite v raztopini Progent več kot 30 minut. Leče se lahko razbarvajo. To ne vpliva na kakovost. Uporabljajte tedensko vsak dan (in ko vzamete leče ven po podaljšani uporabi). Ne uporabljajte raztopin A in B Prognent ločeno. Doze za enkratno uporabo. Po vsaki uporabi raztopine in doze zavrzite. Hranite na sobni temperaturi (15-25 °C). Preprečite stik s kožo in ne razlijte raztopine Progent po oblačilih. Lahko jih razbeli. Ne uporabite raztopine Progent A in B po izteku roka uporabe, ki je natisnjen na vsako dozo. 

Pomembno: Ne zaužijte.

Dobavitelj: Optimed d.o.o., Litostrojska 44c, 1000 Ljubljana, Slovenija, e-mail: info@optimed.si
Distributer: Menicon S.A.S., 104 rue Martre – F-92583 Clichy Cedex, Francija
Proizvajalec: Menicon Pharma SAS, Bd Sébastien Brant – Parc d'Innovation F-67400 Illkirch Graffenstaden, Francija

La Roche-Posay prodajne uspešnice na Lekarnar.com so vam na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€.

La Roche-Posay prodajne uspešnice na Lekarnar.com so vam na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€.

La Roche-Posay prodajne uspešnice na Lekarnar.com so vam na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€. Popust velja za izdelke na spodnjem seznamu. Akcija traja od 27.7. do 2.8.2021. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma ...