Menicare Pure, tekočina za nego poltrdnih leč

Menicare Pure večnamenska raztopina za nego vseh trdih, za plin prepustnih kontaktnih leč.
Več...
Pakiranje 250 ml
15,35€
Lastnosti
Oblika: pripomoček, raztopina, medicinski pripomoček
Mesto uporabe: oči
Zdravje: leče, nega, čiščenje

Menicare Pure večnamenska raztopina za nego vseh trdih, za plin prepustnih kontaktnih leč.

Namenjena:

  • Razkuževanju
  • Čiščenju
  • Spiranju
  • Shranjevanju

Uporaba:
Konica kapalke je zaprta z zaporko. Pokrovček obračajte v smeri urnega kazalca, dokler se ne ustavi. Konica v notranjosti pokrovčka bo preluknjala zaščito.

Pred rokovanjem s kontaktnimi lečami si roke vedno umijte in sperite:

  • Nekaj kapljic raztopine MeniCare Pure kanite na vsako kontaktno lečo in nežno drgnite 20 sekund.
  • Pospravite kontaktne leče v desno in levo stran držala za leče in jih sperite z raztopino MeniCare Pure.
  • Posodico za kontakne leče napolnite z raztopino MeniCare Pure, leče pa namakajte vsaj 30 minut ali čez noč.
  • Pred vstavljanjem kontakne leče sperite z raztopino MeniCare Pure.
  • Poskrbite, da bo posodica za kontaktne leče po uporabi čista in suha.

Do uporabe so lahko kontaktne leče shranjene v zaprti posodici največ 30 dni. Če kontaktne leče shranjujete za daljše časovno odbdobje, jih morate z raztopino MeniCare Pure očistiti in razkužiti vsakih 30 dni.

Sestavine:
Raztopina vsebuje 0,01% ε-polizilna kot konzervans, 0,05% dinatrijevega edetata kot kelatni reagent in 0,1% HCO-60 kot površinsko aktivno snov.

Opozorila:
Pri negi kontaktnih leč nikoli ne uporabite vode iz pipe ali nesterilne vode, saj lahko pride do okužbe z mikroorganizmi, kar lahko vodi v trajno poškodbo oči. Če nosite kontaktne leče, se pred zdravljenjem z zdravili za oči posvetujte z zdravnikom ali očesnim specialistom.

Raztopine ne uporabljajte, če ste alergični na katero koli sestavino.

Raztopino MeniCare Pure po odprtju uporabite v 3 mesecih, poskrbite pa tudi, da je plastenka po vsaki uporabi tesno zaprta. Vrha plastenke se ne dotikajte s prsti. Izdelka ne zaužijte. Hranite izven dosega otrok. Ne uporabljajte po preteku datuma uporabnosti. Če je zaščitna folija okoli pokrovčka pred prvo uporabo poškodovana, izdelka ne uporabljajte. Ne uporabljajte z mehkimi kontaktnimi lečami. Poskrbite, da bo posodica za kontaktne leče po uporabi čista in suha. Hranite pri sobni temperaturi (≤ 25°C). Shranjujte izven neposredne sončne svetlobe. Posodico za leče zamenjajte pri vsaki novi plastenki MeniCare Pure. Pred zamenjavo raztopine se posvetujte s svojim očesnim specialistom. Raztopine ne uporabljajte za vlaženje oči.

Če čutite nenehno nelagodje ali draženje, kontaktne leče odstranite, prenehajte z uporabo izdelka in se posvetujte s svojim očesnim specialistom.

Dobavitelj: Optimed d.o.o., Litostrojska 44c, 1000 Ljubljana, Slovenija, e-mail: info@optimed.si
Proizvajalec: Menicon Co. Ltd.,  21-19, Aoi 3, Naka-ku, Nagoya 460-0006 Japonska

La Roche-Posay prodajne uspešnice na Lekarnar.com so vam na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€.

La Roche-Posay prodajne uspešnice na Lekarnar.com so vam na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€.

La Roche-Posay prodajne uspešnice na Lekarnar.com so vam na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€. Popust velja za izdelke na spodnjem seznamu. Akcija traja od 27.7. do 2.8.2021. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma ...